Домашен фитнес

12.05.08
19:09

смятам да си правя фитнес вкъщи, и имам нужда от съвет, кои уреди са ми най основни:

за сега съм се спрял на два варианта:

1. сет от дъмбели, една лежанка (която се настройва, легнал, седнал итн)  един лост (олимпиийски, обикновен) и една поставка (като снимката долу) и една пътека за кардио.

2. Или да си взема от тези машини които имат всичко, смит машина, итн. аз не съм им фен ама кажете.

12.05.08
19:13

Ако трябва да избирам между 1-ви и 2-ри вариант... Ще избера 1-вия, без да се замисля ;)

12.05.08
19:53

1. сет от дъмбели, една лежанка (която се настройва, легнал, седнал итн) един лост (олимпиийски, обикновен) и една поставка (като снимката долу) и една пътека за кардио.

Идеално е това. Без пътеката, спести парите за повече тежести :)

BU

12.05.08
20:18

Ехее,супер!Може ли да дода да живея у вас? :)

Идеален е първия вариант!Само че,предполагам,живееш сам?Коя жена ще търпи толкова много желязо  :coolsmirk:  вкъщи !?И ако си намерил такава - евала! : )))

13.05.08
00:53

Да и аз смятам, че първия вариант е идеален - дава възможност да тренирам всичко - гръб, гърди, крака, рамо, ръце.
Най вероятно това ще е.
Ако някой има по-добри идеи, които ще съчетаят по ефикасно трениране, да казва. Ще започна да се оборудвам чак към август месец.
Хаха, DeadManWalking, прав си, жена няма, ама ще намерим, такава дето да ми е спот хаха

13.05.08
05:38

Аз съм постъпил по същия начин - вариант 1, вместо пътека взех велоергометър - пести място и пари.

BU

13.05.08
06:52

Нямаш нужда от пътека - бягай навън.По-лесно се контролира и темпо... : )

13.05.08
07:59

Вариант 1.

С две ръце.

13.05.08
13:45

Вариант 1 ако ти трябва  кардио  уред  си земи въже за скачане  много по добре от  пътеката и велоаргометара

13.05.08
15:57

Хубава пътека мога да си намеря достатъчно изгодно, а и я предпочитам много повече от велогометъра.
Целта да имам кардио уред вкъщи е удобството да станеш сутрин и първото нещо което да правиш е кардио, направо по боксерки. Бягането на вън мога да го правя 4-5 месеца от цялата година, живея в Канада, а зимата тук на минус 40 градуса и 110км в час вятър, не ми е най алтернативното решение.
Хубавото на тая стойка която постнах в първия пост (снимката) е че има и хватки за набиране, което е супер, защото и гръб ще тренирам.
За сега тоя вариант най ме радва, та на него се спирам.
Проблеми ще са ми огледалата, понеже тука всички стени са от шибан гипсокартон, не знам как ще ги слагам без да ми се откачи стената.
Стоянчо - доволен ли си от тоя вариант? Позволява ли ти интензивно трениране?

BU

13.05.08
16:17

казано от HeartCore на 13.05.08, 15:57:

Уредите ти просто нямат слабо място.С подходящи тежести можеш да си правиш перфектни тренировки. ;)

14.05.08
02:00

Екстра, благодаря за отговорите.

25.08.08
13:21

Лежанка лост, Дъмбели и гладиатор.

25.08.08
13:54

Според мен играй само на базови упр и си направи това което искаш сам. Знам за 2 случая на счупени лежанки за по 200 и 250лв. 1та се счупи при серии със 110,120кг и 75,80кг човек, 2ра издържа малко повече и се счупи при оставането на стойките след тежка серия.

Опит за уреди почерпи от тук:
http://www.rosstraining.com/forum/viewtopic.php?t=157

30.08.08
09:02

и аз съм чувал за такива лежанки...според мен не е оферта да си купиш такава лежанка вместо отделни и после щангата да ти отреже главата :)

30.08.08
10:45

казано от HeartCore на 13.05.08, 15:57:

Ами моите уреди са лежанка, която може да се наглася за полулег, дъмбели, крив и прав лост, велоергометър и ок.130кг. тежести. Единствено нямам скрипци, които и в залата не ползвам много. Да, тренирам си много здраво у нас вече цяло лято и занапред не смятам да посещавам зала (и времето ми става много ценно).

30.08.08
13:29

моите са същите само без велоергометъра

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1