05.05.08
17:21
На 16 години съм , 170см висок и около 65кг . В залата имам стаж около 1 година и няколко месеца занимавах се и с гребане 2 години . Програмата ми за маса е следната :
Понеделник - Крака
5x8 Клек
1x10 2x8 2x6 Бедрено сгъване
1x10 2x8 2x6 Бедрено разгъване
4x25 калф машина
Вторник - Гърди
1x10 2x8 2x6 вдигане с щанга от лег
1x10 2x8 2x6 вдигане с щанга от полулег
1x10 2x8 2x6 вдигане с щанга от обратен лег
1x10 2x8 2x6 флайс
Сряда - Бицепс и Трицепс
1x10 2x8 2x6 Бицепсово сгъване със щанга
4х8 Скотово сгъване с дъмбел
4х8 чуково сгъване
1x10 2x8 2x6 трицепсово сгъване на горен скрипец
1x10 2x8 2x6 френско сгъване
1x10 2x8 2x6 вдигане с щанга от лег с тесен хват
4х8 разгъване на дъмбел зад глава
Четвъртък - Гръб трапец и рамо
4х8 Набирания
1x10 2x8 2x6 дърпане на горен скрипец
1x10 2x8 2x6 мечка
1x10 2x8 2x6 дърпане на долен скрипец
4х10 трапецовидно повдигане на раменете
1x10 2x8 2x6 раменни преси
4х8 повдигане на ръцете напред
Петък - 2ри път крака
същата тренировка като в понеделник
Суплементи не взимам , спазвам високовъглехидратна диета . Корем правя през ден , първите 2 седмици програмата ми беше тежка , но вече ми е доста по-леко и постигам добри резултати , и се надявам да получа мнението на хора с доста повече стаж от мен .
Аз бих направил следните промени:
Вкарай тяга в деня с краката.
Махни го тоя обратен лег, не ти трябва. За долни гърди прави пул оувър с дъмбел - ще ти уплътни и гърба; Редувай флайс и кросоувър;
Почивай!! най добре, 3 към 1 и 2 към 1, 3 към 1, 2 към 1 итн...
Раздели гърба и раменете, гърба е голяма мускулна група... най удачно ще е - Предно и средно рамо в един ден с гърдите, а задно рамо с гърба.
Засега тва е май... Успех.
06.05.08
03:54
За рамото - съгласен, че може да се раздели по този начин. Но не мога да се съглася, че обратният лег не “му трябва” за гърди, още повече да се замести с пулоувър. Едва ли е нужно да изреждам и причините. Тягата бих запазил с гърба, като в този ден включа и задната част на бедрата по-скоро. Ежедневните тренировки за корем са често коментирани във форума и аз не съм прочел положителни отзиви.
прави клекове - нормален, преден, на смитмашина, като ги сменяш всяка тренировка. за задната част - прави римска тяга и я разменяй със сгъването
06.05.08
16:00
Мерси за съветите ! Искам да попитам дали да пробвам да правя 2 пъти бицепс и трицепс в седмицата вместо крака ?
казано от Progressive на 06.05.08, 16:00:
Мерси за съветите ! Искам да попитам дали да пробвам да правя 2 пъти бицепс и трицепс в седмицата вместо крака ?
Пробвай, да. 100% ще имаш успех, те краката реално почти не ти трябват, а и не се виждат от панталоните, друго си е бицепса.
казано от G33K на 06.05.08, 16:08:
Пробвай, да. 100% ще имаш успех, те краката реално почти не ти трябват, а и не се виждат от панталоните, друго си е бицепса.
Тей ами... за какво са му крака, по-добре изобщо да не ги прави...
А според теб как би изглеждал един тип с ОГРОМНА горна част на тялото ( ръце, рамо, гърди, гръб) и едни невинни краченца(които не се виждат от панталоните) но в същото време едвам държат тая цялата маса отгоре?!?!
Мнението беше редактирано от GrizlitoZ на 06.05.08 20:57.
казано от G33K на 06.05.08, 16:08:
хаха :) Друго си е бицепса, друго си е ;)
07.05.08
03:38
:lol: :lol: :lol: :lol:
07.05.08
18:04
Да не правя крака е изключено , но вече 3 месеца ги тренирам 2 пъти в седмицата и ми се иска да сменя малко ..
казано от Progressive на 07.05.08, 18:04:
Да не правя крака е изключено , но вече 3 месеца ги тренирам 2 пъти в седмицата и ми се иска да сменя малко ..
Най-голямата мускулна група( почти половината тяло ) и я тренираш 2 пъти в седмицата... как възстановяваш незнам?!?! :?
Те хората след тренировка за крака, почиват по 5-6 дена и чак тогава ( ако са се възстановили напълно ) ги тренират . Тебе не те знам, как ги тренираш ??? Аз докато не ми се възстанови една мускулна група, не я тренирам...то няма и смисъл.
Поздрави!
07.05.08
21:45
Да прав си, Гризли. Щом ще тренира по сплит програма трябва да ги тренира яко краката, ма толкова яко че след тренировка да му се крампират целите като отиде по нужда. Да ползва само асансьор и да плаче, като види стълби и така 5-6 дни... :) Извън майтапа, тези схеми е по-добре да ги оставим за състезателите...
Прогресив, ако не си тичал скоро може да пробваш кросчета, спринтчета. Да дадеш акцент на бицепса, но той е доста малък мускул. Сигурен ли си, че не ти изостава мишницата като цяло (трицепси, брахиалиси и едва тогава бицепси)? Размени скотовото с чуково. За бицепси ти трябват максимум 9 серии, за да ги размажеш: 1 тежко упражнение, 1 качествено упражнение и едно акцентиращо + стречинг. Прави упражненията в реда 1 бицепси, 1 трицепси. Чуковото го прави в петици. Реда при трицепсите е точно на обратно. От тежки към леки движения.
Програмата ти за гръб е много едностранна. Помисли върху нея!
13.05.08
15:48
Според мен не са нужни 5-6 дена за да се възстановят краката както и всеки друг мускул . Имам много познати , които тренират по 2 дори 3 пъти крака в седмица и постигат страхотни резултати , аз също съм доволен . В продължение на 3-4 месеца тичах през ден и скачах на въже , но тогава тренирах 3 пъти в седмицата а сега нямам време . Не ми изостава нито един мускул , но искам да наблегна на ръцете а и не ми харесва външната част на бицепса , вътрешната е доста по-голяма и за това реших да наблегна главно там . Правил съм гърди 2 пъти в седмица , а когато тренирах гребане всеки ден по два пъти след 1000м гребане задължително имаше 4 серии лежанка и 4 серии чукчета/набирания , защото в противен случай едната гърда ще стане по-голяма от другата и едната страна на гърба също . Може ли да ми дадете някакво предложение за разнообразяване на тренировката за гръб ? Мерси предварително