01.05.08
19:15
Четох доста теми и различни мнения и немога да разбера кои упражнения очертават (придават и по изпъкнал вид знам, че това зависи и от масата, но искам да знам кои упражнения са подходящи) най-добре долната част на бицепса
за мен шампионът е сгъване с дъмбели от полулег.
обаче много внимавай с килограмите, че лакътя да не тръгне да се върти навсякъде (от опит го казвам)
13.05.08
14:19
Една идея на господин Ronnie Coleman е да вземеш кривия лост и да почнеш да правиш упражнението по следния начин :
Първо си вдигаш ръцете до положение перпендикулярно на пода (сиреч половината от нормалното движение) , правиш така 7 повторения . После без да спираш , привдигаш ръцете си до края на движението и после спускаш до перпендикулярна на пода положение (сиреч втората половина от нормалното движение) , правиш и това в 7 повторения . И за финал , пак без да спираш да правиш упражнението , си правиш пелното движение на бицепсовото сгъване . Правиш и него в 7 повторения .
От както видях нова в DVDто на Coleman “On The Road” реших да го пробвом и определено мога да кажа , че ефект има . Обаче с оглед на това ,че не ти знам стажа , ще спомена , че да си позволиш да правиш това упражнение трябва да си напреднал .
А ако говорим за стандартен подход - скотовото .
казано от SeverusSnape на 13.05.08, 14:19:
Една идея на господин Ronnie Coleman е да вземеш кривия лост и да почнеш да правиш упражнението по следния начин :
Първо си вдигаш ръцете до положение перпендикулярно на пода (сиреч половината от нормалното движение) , правиш така 7 повторения . После без да спираш , привдигаш ръцете си до края на движението и после спускаш до перпендикулярна на пода положение (сиреч втората половина от нормалното движение) , правиш и това в 7 повторения . И за финал , пак без да спираш да правиш упражнението , си правиш пелното движение на бицепсовото сгъване . Правиш и него в 7 повторения .
От както видях нова в DVDто на Coleman “On The Road” реших да го пробвом и определено мога да кажа , че ефект има . Обаче с оглед на това ,че не ти знам стажа , ще спомена , че да си позволиш да правиш това упражнение трябва да си напреднал .
Нкратко упражнението се казва “21”, а момента, акцентиращ върху “долната част” на бицепса е първите 7 повторения от долна мъртва точка до средата на пълното движение :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.05.08 09:42.
14.05.08
10:05
И за мойте бицепси най-доброто упражнение е наклонена лежанка с дъмбели, може да опиташ и щанга с обратен хфат.
Както казаха по-нагоре: скотово, концентрирано сгъване и/или сгъване на дъмбел от полулег.
14.05.08
16:10
казано от Николай Маринов на 14.05.08, 10:05:
И за мойте бицепси най-доброто упражнение е наклонена лежанка с дъмбели, може да опиташ и щанга с обратен хфат.
Ако под обратен хват имаш предвид надхват , това повече те удря в предмишницата , ако не се лъжа (а ако се лъжа моля някой да ме корегира) . А искам да кажа мерси на Стоянчо , понеже това упражнение наистина много ме интересуваше и поне вече знам , че се казва “21” ;)
И за мен най-доброто упражнение за тази част на бицепса е скотовото.
Мнението беше редактирано от misho280 на 14.05.08 17:51.
14.05.08
18:03
Аз също си мисля, сгъването с надхват натоварва долната част на бицепса, защото в долно положение той се объва възможно най-много, но в горно положение не се свива добре от където се губи напрежението в бицепса и отива в предмишницата. Това ме навежда на мисълта, че при правенето му ще се товари долната част на бицеса. Иначе скотовото е добър вариан за другите незнам.
14.05.08
19:00
Надхвата натоварва повече предмишницата. А и “21” не е на Рони, а е на Арнолд ;)
14.05.08
19:51
Естествено е че натоварва много и предмишницата, но няма спор, упражнението е перфектно за долната част на бицепса, мен лично ми се пръска бицепса от него.....
14.05.08
20:33
казано от difference на 14.05.08, 19:00:
Надхвата натоварва повече предмишницата. А и “21” не е на Рони, а е на Арнолд ;)
А и не е упражнение, а е метод за напреднали :P . Иначе се разбрахме.
15.05.08
07:06
казано от difference на 14.05.08, 19:00:
Ха , мерси за инфото ;) Човек като се замисли бате Арни е измислил 2/3 от най-добрите методики в бодибилдинга . А по темата имам едно лично мнение , че ако човек си ползва скота , с бицепса няма да има проблеми .
15.05.08
19:16
мерси за отговорите ще натягам повече скотово и дъмбели от полулег да видя какво ще излезе, но имам проблем с дясната ръка и немога да тренирам добре .... ето темата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32036/ ако някои е имал такъв проблем или знае методи за премахване на болката да пише
казано от SeverusSnape на 13.05.08, 14:19:
Tова упражнение е познато още като “21” на Арнолд
18.06.08
17:38
Надхват и чуково сгъване само.Натоварва много брахиалис,който е под и встрани на бицепса.Напомпан веднъж,брахиалиса повдига леко бицепс в долната му част...Оттам и това впечатление,че е много изпъкнал бицепс в долната си част.
имам едно въпросче върху скотовото.
Когато го правите ръцете ви на ширината на раменете ли са ви ,понеже аз долу горе на такава ширина си слагам лактите ,но към последните упражнения ми се раздалечават ръцете ,иначе ако не ги раздалеча леко последните повторения не бих могъл да ги довърша.Правилно ли е това за скотовото от гледна точка на техниката ????
27.04.13
17:51
казано от dieseldriven на 18.06.08, 17:38:
Надхват и чуково сгъване само.Натоварва много брахиалис,който е под и встрани на бицепса.Напомпан веднъж,брахиалиса повдига леко бицепс в долната му част...Оттам и това впечатление,че е много изпъкнал бицепс в долната си част.
Бате,длъжник съм ти и то ОГРОМЕН!Мерси многоо!!
27.04.13
18:50
Радвам се, че съм помогнал с нещо.Поздрави.:)