18.05.08
21:22
На 15 години съм,тренирам кикбокс висок съм 182см тежа 73кг.Бях почнал да се занимавам със фитнес за около 2 месеца но получих контузия в левия крак и го спрях за месец.И сега твърдо съм решил да се занимавам сериозно със фитнес,добавки,хранителен режим и т.н.Смятам до няколко дни да почвам по тази тренировачна програма http://www.bb-team.org/workout/1291 ,моля някой да ме посаветва докато не е късно :).Какви продукти да включа във хранителния си режим(поне основни),какви добавки(имам 100%Whey Professional суроватачен протеин).Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Теодор Костадинов на 18.05.08 21:23.
18.05.08
21:46
казано от Теодор Костадинов на 18.05.08, 21:22:
На 15 години съм,тренирам кикбокс висок съм 182см тежа 73кг.Бях почнал да се занимавам със фитнес за около 2 месеца но получих контузия в левия крак и го спрях за месец.И сега твърдо съм решил да се занимавам сериозно със фитнес,добавки,хранителен режим и т.н.Смятам до няколко дни да почвам по тази тренировачна програма http://www.bb-team.org/workout/1291 ,моля някой да ме посаветва докато не е късно :).Какви продукти да включа във хранителния си режим(поне основни),какви добавки(имам 100%Whey Professional суроватачен протеин).Благодаря предварително :)
“Фитнес”
Какво означава фитнес?
Ти искаш да бъдеш:
А)По-силен за продължително време
Б)По-силен за едно експлозивно движение
В)Поддържаш една и съща сила за по-дълго време
Г)Да имаш повече саркоплазмена мускулна маса
Д)Да имаш повече функционална мускулна маса
Е)Да отслабнеш
Ж)Да изгориш мазнини
З)Да придобиеш пластичност/атлетичност
И)Да се научиш да вдигаш повече килограми на дадено движение
Това са само тези,за които се сещам в момента.
След като сега започваш да се занимаваш със свободни тежести нещата стоят така:
За да имаш прогрес се нуждаеш от :
1.ХРАНА (като например много белтъчини)
2.Правилни,ефикасни,кратки тренировки
3.Време,търпение,постоянство
След като си минал и трите точки,тогава може да мислиш за добавки.
Избери си хранителен режим.Най-лесен за спазване и най-близък до българската кухня и храненето на българина е ВВД (Високо Въглехидратна Диета).Прочети повече в сайта и потърси в форума.
Избери си тренировка.По сплит ли ше тренираш?Цялото тяло ли ще тренираш?Двуразово ли ще тренираш?Информирай се за тези неща.
Информацията в днешно време е най-ценното нещо,с което се разполага.Това,и властта! :) Не тръгвай сляпо по-някакви режими и тренировки.Поинтересувай се какво се предлага и какво ти харесва И ЕДВА ТОГАВА поискай съвет. ;) Разбери кое и защо се прави и КАК СЕ ПРАВИ.
Когато започнеш да тренираш,разбери че тежеста няма значение.Важно е как изпълняваш упражнението.Силата и формата ще дойдат само с правилна техника...или поне по-бързо с правилна техника.
ПС: Аз не бих тренирал по тази програма в сайта.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.05.08 21:53.