21.05.08
10:55
Интерестно ми е какво правят професионалистите, за да избегнат стриите...или ги прикриват с нещо? Знаете ли нещо по въпроса?
21.05.08
12:22
Има кремове а и да ги покриеш не е много трудно
21.05.08
13:20
...примери за такива кремове..и как се прикриват лесно...с какво..мерси!
Културистите са си нацепени, но не си личи, защото се мажат преди състезание. Стриите не се заличават.
масла итн, но само избледняват, а не изчезват.
аз целия съм в стрии... ужас е.
22.05.08
17:27
С времето стриите стават доста по-трудно забележими . Проблема е докато се премине стадия в който са червено-лилави . Аз в момента имам УЖАСНИ стрии на бицепсите и гърба .
При масата и релефа които имат “професионалистите”, дори и без да се мажат, ще си личат ли стриите... ?
22.05.08
18:42
Професионалистите взимат достатъчно витамини и добавки които съдържат веществата които ги предпазват от това.
22.05.08
18:50
Съмнявам се, че напълно се предпазват-при един бърз мускулен растеж кожата не може да смогне да се разтегне толкова бързо.Културистите при позиране, снимки, състезания и тлнл, се мажат с една камара фон дьо тени, автобронзантии такива ми ти работи;)
казано от Иван Шишманов на 22.05.08, 18:42:
Професионалистите взимат достатъчно витамини и добавки които съдържат веществата които ги предпазват от това.
И пак са целите в стрии :)
22.05.08
18:52
казано от Иван Шишманов на 22.05.08, 18:42:
1 френд така пиеше всякви винамини добавки и накрая пак червени стрии а тогава не зобеше
22.05.08
19:07
Стриите зависят от много неща, еластичност на кожата, разтегливост, наличие на витамини, на солариум и т.н.Иначе колко бързо растът професионалистите 40 кг мускулна маза за 10 години усилени тренировки бърз разстеж ли е?!?!?
22.05.08
19:22
Едва ли тоя растеж е постиган равномерно в годините по 4 кг на година:)
Не е така...Тези,които се състезават пък и не само са чували и знаят кой е Орлин Стоянов от Пловдив,той няма стрии,тъйкато го виждам без да е намазан с квито и да е кремове и бои.Венци Стоянов също...Като се има предвид,че не прават леки цикли...От форума Тео-сигурно сте виждали негови снимки,когато не е пред състезание.Така,че изказвания,че се мажели с фон д тен или от боята за състезание са несъстоятелни.И аз винаги съм се чудил тия хора как се пазат,като имат голяма разлика в кг основен период/релеф.Ще разговарям по тоя въпрос Орлин да видим кво ще каже.
Мнението беше редактирано от Финдо на 23.05.08 06:44.
23.05.08
09:13
казано от Финдо на 23.05.08, 06:43:
Не е така...Тези,които се състезават пък и не само са чували и знаят кой е Орлин Стоянов от Пловдив,той няма стрии,тъйкато го виждам без да е намазан с квито и да е кремове и бои.Венци Стоянов също...Като се има предвид,че не прават леки цикли...От форума Тео-сигурно сте виждали негови снимки,когато не е пред състезание.Така,че изказвания,че се мажели с фон д тен или от боята за състезание са несъстоятелни.И аз винаги съм се чудил тия хора как се пазат,като имат голяма разлика в кг основен период/релеф.Ще разговарям по тоя въпрос Орлин да видим кво ще каже.
Може да се мажат профилактично с кремове против стрии и затова да нямат :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.05.08 09:15.
Мазането с кремове донякъде би помогнало при натурално трениращите, но едва ли само с мазане се разминават професионалистите. Знам, че някои използват комбинацията от Б12 и фолиева киселина.
23.05.08
16:47
Много жени за 9 месеца качват 10-12-15 килограма по време на бременност и много от тях включително и мои познати нямат грам стрии.Професионалистите качват по бавно мускули.
Зависи си от тип кожа според мен, имам познати който толкова усърдно се мазаха с т кремове и такива неща и пак се нацепиха :-/
Аз имам един въпрос по тая тема.. значи преди 2-3г. ходих усилено на фитнес, бях на 14-15г. и направих доста голяма ръка, от което на сгъвката на ръката и нагоре по бицепса имам стрии.. а в момента също така отслабвам. Като си опъна кожата стриите почти не си личат, особено тези, които са на сгъвката. Знам, че с времето кожата ми ще се опъне, но мисля и да направя някакви мускули, за да й помогна. В момента стриите ми са релефни.. тоест вдлъбнатини в кожата, а не просто белези. Като ми се опъне кожата ще станат ли на “нормални” стрии? Също така да почвам ли от сега да се мажа с крем за заличаване или да изчакам да се опъне кожата, защото тези кремове не са от най-евтините :)
26.05.08
14:58
От сега