Стрии и култиристи

MA

21.05.08
10:55

Интерестно ми е какво правят професионалистите, за да избегнат стриите...или ги прикриват с нещо? Знаете ли нещо по въпроса?

21.05.08
12:22

Има кремове  а и да ги покриеш не е много трудно

MA

21.05.08
13:20

...примери за такива кремове..и как се прикриват лесно...с какво..мерси!

21.05.08
14:15

Културистите са си нацепени, но не си личи, защото се мажат преди състезание. Стриите не се заличават.

21.05.08
16:26

масла итн, но само избледняват, а не изчезват.
аз целия съм в стрии... ужас е.

22.05.08
17:27

С времето стриите стават доста по-трудно забележими . Проблема е докато се премине стадия в който са червено-лилави . Аз в момента имам УЖАСНИ стрии на бицепсите и гърба .

22.05.08
18:27

При масата и релефа които имат “професионалистите”, дори и без да се мажат, ще си личат ли стриите... ?

Професионалистите взимат достатъчно витамини и добавки които съдържат веществата които ги предпазват от това.

22.05.08
18:50

Съмнявам се, че напълно се предпазват-при един бърз мускулен растеж кожата не може да смогне да се разтегне толкова бързо.Културистите при позиране, снимки, състезания и тлнл, се мажат с една камара фон дьо тени, автобронзантии такива ми ти работи;)

22.05.08
18:50

казано от Иван Шишманов на 22.05.08, 18:42:

Професионалистите взимат достатъчно витамини и добавки които съдържат веществата които ги предпазват от това.

И пак са целите в стрии :)

22.05.08
18:52

казано от Иван Шишманов на 22.05.08, 18:42:

1 френд  така пиеше всякви  винамини добавки и накрая  пак червени стрии  а тогава не зобеше

Стриите зависят от много неща, еластичност на кожата, разтегливост, наличие на витамини, на солариум и т.н.Иначе колко бързо растът професионалистите 40 кг мускулна маза за 10 години усилени тренировки бърз разстеж ли е?!?!?

22.05.08
19:22

Едва ли тоя растеж е постиган равномерно в годините по 4 кг на година:)

23.05.08
06:43

Не е така...Тези,които се състезават пък и не само са чували и знаят кой е Орлин Стоянов от Пловдив,той няма стрии,тъйкато го виждам без да е намазан с квито и да е кремове и бои.Венци Стоянов също...Като се има предвид,че не прават леки цикли...От форума Тео-сигурно сте виждали негови снимки,когато не е пред състезание.Така,че изказвания,че се мажели с фон д тен или от боята за състезание са несъстоятелни.И аз винаги съм се чудил тия хора как се пазат,като имат голяма разлика в кг основен период/релеф.Ще разговарям по тоя въпрос Орлин да видим кво ще каже.

Мнението беше редактирано от Финдо на 23.05.08 06:44.

FZ

23.05.08
09:13

казано от Финдо на 23.05.08, 06:43:

Не е така...Тези,които се състезават пък и не само са чували и знаят кой е Орлин Стоянов от Пловдив,той няма стрии,тъйкато го виждам без да е намазан с квито и да е кремове и бои.Венци Стоянов също...Като се има предвид,че не прават леки цикли...От форума Тео-сигурно сте виждали негови снимки,когато не е пред състезание.Така,че изказвания,че се мажели с фон д тен или от боята за състезание са несъстоятелни.И аз винаги съм се чудил тия хора как се пазат,като имат голяма разлика в кг основен период/релеф.Ще разговарям по тоя въпрос Орлин да видим кво ще каже.

Може да се мажат профилактично с кремове против стрии и затова да нямат :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.05.08 09:15.

23.05.08
09:59

Мазането с кремове донякъде би помогнало при натурално трениращите, но едва ли само с мазане се разминават професионалистите. Знам, че някои използват комбинацията от Б12 и фолиева киселина.

Много жени за 9 месеца качват 10-12-15 килограма по време на бременност и много от тях включително и мои познати нямат грам стрии.Професионалистите качват по бавно мускули.

23.05.08
18:54

Зависи си от тип кожа според мен, имам познати който толкова усърдно се мазаха с т кремове и такива неща и пак се нацепиха :-/

26.05.08
14:00

Аз имам един въпрос по тая тема.. значи преди 2-3г. ходих усилено на фитнес, бях на 14-15г. и направих доста голяма ръка, от което на сгъвката на ръката и нагоре по бицепса имам стрии.. а в момента също така отслабвам. Като си опъна кожата стриите почти не си личат, особено тези, които са на сгъвката. Знам, че с времето кожата ми ще се опъне, но мисля и да направя някакви мускули, за да й помогна. В момента стриите ми са релефни.. тоест вдлъбнатини в кожата, а не просто белези. Като ми се опъне кожата ще станат ли на “нормални” стрии? Също така да почвам ли от сега да се мажа с крем за заличаване или да изчакам да се опъне кожата, защото тези кремове не са от най-евтините :)

26.05.08
14:58

От сега

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1