Работа и фитнес

10

23.05.08
21:57

Здравейте! Свърши учебната година и това лято отново започнах работа. Този път обаче съм на смени по 12 часа - 2 дневни, 2 нощни, 2 почивки. Графика ми изглежда по следният начин
Първи ден  -  дневна  - 08:00ч до 20:00ч
Втори ден  -  дневна  - 08:00ч до 20:00ч
Трети ден  -  нощна  - 20:00ч до 08:00ч
Четв. ден  -  нощна  - 20:00ч до 08:00ч
Пети ден  -  почивка  ——————————-
Шести ден  - почивка  ———————————
В нашият град денонощни зали няма. Конкоретно залата, която посещавам работи от 09:00ч до 21:00ч. Това на практика означава, че дните, в които ще мога да тренирам са Трети ден, Четвърти ден (щом се наспя след първата нощна) и Пети, и Шести ден.
Програмата във фитнеса ще бъде по следният начин:
Първи ден - гръб + трапец
Втори ден - гърди + корем
Трети ден - рамо + крака
Четв. ден - ръце
Пети ден - почивка
Шести ден - почивка
Притеснявам се, че при 4 поредни тренировки няма да има прогрес - дори обратното - спад. Според вас ще успея ли да се възстановявам и да провеждам пълноценни тренировки. Приемам всякакви съвети. Благодаря предварително :)
18г/76-8кг/186-7см. Стаж: 2 години редовни тренировки.

24.05.08
05:55

Зависи от храненето но според мен на  наи добре е  през ден  или 2 дена фитнес  и 1 почивка

24.05.08
06:48

Ами ако съм те разбрал правилно пети и шести ден(дните в които почиваш на работа,почиваш и във фитнеса т.е. не тренираш).Според мен ще е най-добре да си преместиш тренировките както следва:Първи,Трети,Пети и Шести ден.Хем да имаш “някаква” почивка между тренировките хем да използваш двата си свободни дни в които не си на работа.Успех!

10

24.05.08
07:07

Получси се двусмислица. Нека обобща по-разбираемо и просто. В седмицата, ако тренирам 4 ден един след друг, ще успея ли да се възстановявам, тъй като нямам друга алтернатива за тренировка.

24.05.08
07:31

Нали казах че зависи  от храната и спането

10

24.05.08
07:44

Аха тогава да разбирам, че ще успея да прогресирам :) Благодаря за отговорите

Аз правя пет поредни тренировки седмично от 3-4 години вече, възстановяването е налице, когато целесъобразното хранене не кръшка от плана. При мен спането не влияе толкова много, колкото хранителният режим - с други думи, може да не доспивам за дълги периоди от време, но не ми пречи. Ако изпусна дори едно хранене, “потъвам”. :)

10

24.05.08
08:18

Аха, значи щом има добро хранене и сън ще има и възстановяване - благодаря на всички ви.
За да не отварям нова тема ще задам въпроса си пак тук: Как да подредя мускулните групи в дните на тренировка?
ден първи - гръб + трапец
ден втори - гърди + корем
ден трети - ръце + прасец
ден четв  - рамо + бедра
Така добре ли е? Или да размена някои мускулни групи? Само да отбележа, че държа гърба да ми е изтеглен напред:) Моля коригирайте и обосновете :)
Благодаря.

24.05.08
10:08

Като гледам това са смени на охрана?При вечерните смени внимавай с въглехидратите,за да не омазняваш много,тъйкато метаболизма става по-бавен.
Другото нещо е съня.Не е важно количеството,а качеството.Т.е по-добре е да спиш 8 часа през ноща,отколкото 12 през деня :) Но няма начин...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1