25.05.08
10:13
Значи вече от една седмица бягам редовно по около 30-40 минути лек крос с почивки, през почивките ходя (старая се да не спирам въобще) увеличавам на всеки 2-3 дена разстоянието .Взимам л-карнитин с гуарана по 2300г карнитин и 2000г гуарана 30 мин преди тренировка, докато тичам съм увил коремната област с стреч фолио, не ям бял хляб , наблягам на салати от сорта на риба тон и подобни избягвам мазнините , пърженото и солта, пия по около 3-4л вода дневно на 16 години съм и съм висок 1,73м , тежа 80 кг. Въпросите ми са има ли проблем ако тичам всеки ден ? Трябва ли някаква по драстична диета или да продължавам така и по колко коремни преси да правя дневно и кога преди или след тренировка ? Ако можете да ми дадете други съвети ще съм ви много благодарен.
Като гледам с това явно целиш да отслабнеш. За диета прочети тук http://www.bb-team.org/articles/1548/
Всеки ден седмично не ти ли идва много тичането, според мен 3 (макс 4) пъти е достатачно. Коремни преси прави 3 серии по 20-25. Ако не ги усещаш сложи тежест.
П.С. 2300г карнитин - 2.3 килограма?!?!?
Извинявам се карнитина ми е 1300г и 1000г гуарана преди тренировка.А иначе да искам да отслабна в корема. Интересно ми е има ли ефект от тва да се пакетирам като коледен подарък с найлон докато тичам ? Пота се жестоко но все пак ? И коремните преси достаъчни ли са или трябва и други опражнения ?
Няколко точки, които можеш да вземеш под внимание:
- Да ядеш основно салати на 16 години при 80 кила тегло не си е работа, освен ако представите ни за салата не се разминават - “салата от сорта на риба тон” ме кара да си чудя на кое точно викаш салата, но ако използваме твоята терминология - пробвай и “салата от сорта на пържола” и “салата от сорта на яйца” и остави зеленчука като гарнитура, а не като нещо на което наблягаш :)
- 30-40 минути крос е по-добре само от нищо, пробвай да си даваш повече зор и хем ще пестиш време (а и няма да ти идва и на ум да го правиш всеки ден), хем ще получаваш по-добри резултати. Пробвай тичане по стълби, тичане по пресечен терен, спринтове и такива работи. Освен ако не си много начинаещ де, тогава карай така още около месец, че иначе по-сериозното кардио може да ти дойде в повече.
- Коремни преси на ден звучи гадно. Пробвай през ден най-много, по-добре през два. И не е въпроса колко ще направиш, а как ще ги направиш. Дори при тях има техника, въпреки че доста хора го подценяват този момент.
- Ако не го правиш - започни да вдигаш железа разни, гори доста повече енергия от всякакво бягане и ще ускори резултатите забележимо.
- Каквото и да е това с което си увиваш корема докато тичаш спри да го правиш - това е може би най-важната от точките, затова я пиша накрая, че да я запомниш поне нея.
И да има някакъв ефект - едва ли ще ти помогне... Поразрови се из форума имаше такава тема. Фолиото те кара да се потиш повече, но повече пот не е равно на повече свалена мастна тъкан. Наблягай на пилешко, телешко, риба, яйца, извара. Забрави за сякакви безалкохолни, вафлички, бонбончета и пр. Без диета няма да стане, прочети статията която постнах в по-горния пост.
За упражненията за корема - редувай ги, коремни + повдигане на крака от вис, повдигане на крака от вис + молитва (ако имаш възможност да я правиш, ако не друго), ... и така ги върти.
започнах с фолиото с цел да съсредоточа изгаренето на мазнините в коремната област (сигурно е няква моя измислица) ако не става така кажете ми как и кога да права коремните преси преди или след тичане ?
а може ли да ми кажете това за найлона около корема (не че искам да отслабвам просто и аз бях чувал така и съм виждал много хора да го правят)
25.05.08
12:51
казано от DaMp370 на 25.05.08, 12:05:
а може ли да ми кажете това за найлона около корема (не че искам да отслабвам просто и аз бях чувал така и съм виждал много хора да го правят)
И като ги виждаш да го правят какво?Смей им се. :) Диета + нормално кардио.Това е...даже второто е излишно,ако не целиш издръжливост.
казано от DeadManWalking на 25.05.08, 12:51:
И като ги виждаш да го правят какво?Смей им се. :) Диета + нормално кардио.Това е...даже второто е излишно,ако не целиш издръжливост.
Значи да разибрам, че с бягането няма как да отслабна? И още нещо моята “диета” (по-скоро лишение от някой храни) добра ли е, ще има ли ефект от нея ? Да продължавам ли ? И пак само с тичане диетата и коремни преси могът л ида се постигнат резултати ? Мерси за отделеното време и внимание .
просто ме интересуваше тва за бягането с пликове защото много хора го правят и примерно като казвате че това нищо не прави просто ми стана странно и ако може да ми дадете малко повече инфо за тичането с плик и разликата...
мерси предварително!!!
При тичането с плик, разликата е ,че се губи само и единствено повече ВОДА.
Мнението беше редактирано от Толио на 25.05.08 19:51.
С тичане се отслабва ;), другото е че след 30-35-та минута започват да се горят повече калории, коремните преси както казаха по-горе - до отказ. Успех.
26.05.08
06:59
казано от vladimir на 25.05.08, 18:51:
Диета + нормално кардио
Значи да разибрам, че с бягането няма как да отслабна?
Че кое му е ненормалното на бягането като вид кардио? :) С найлон само ще си навредиш.
казано от DeadManWalking на 26.05.08, 06:59:
казано от vladimir на 25.05.08, 18:51:
Диета + нормално кардио
Значи да разибрам, че с бягането няма как да отслабна?
Че кое му е ненормалното на бягането като вид кардио? :) С найлон само ще си навредиш.
Благодаря на всички за съветите смятам да продължа още 2-3 дена с найлон, защото от малък набялгам на солта доста често прекалявам и доколкото разбрах заради нея се задържало много вода в организма.
Мнението беше редактирано от vladimir на 26.05.08 17:22.
Може ли някой, който е тичал да ми каже дали е отслабнал, как е тичал какво е взимал и какви други упражнения е правил ?
казано от vladimir на 26.05.08, 17:16:
Може ли някой, който е тичал да ми каже дали е отслабнал, как е тичал какво е взимал и какви други упражнения е правил ?
Абе не е правилно, ама като видя така формулиран въпрос ме избива на простотия.
Да, аз съм тичал. Доста при това. Не съм отслабвал, по-скоро качих някое килце. Тичах разнообразно - кросове, спринтове, като цяло почти няма вид кардио който да не съм правил. Взимах храна, по много и рибено масло, умерено. Други упражнения съм правил тяга,клек,джудо, основно.
Сега сериозно - дали очакваш с така поставен въпрос да получиш ултимативната винаги действаща мега яка рецепта за яки плочки по корема не знам, но определено няма да стане. Повечко четене, още повечко практика и ще разбереш кое най-добре работи при теб, и то най-вероятно ще се различава значително в детайлите (които са най-важни) от начина на някой, който е “тичал и отслабнал”.
26.05.08
17:25
казано от vladimir на 26.05.08, 17:16:
Тичах.
Тичах бавно и продължително (40 минути).
Взимах си въздух.
Правих упражнения за корем,лицеви упори,набирания,кофички...
Избягвах въглехидратите.
В тази картинка бих променил бавното тичане със спринтове и бих си изготвил диета.
НЯМА как да не отслабнеш,ако се храниш в тази насока. :) Забележи “ако се храниш”,не “ако гладуваш”.
Наистина много благодаря за бързите и полезни отговори, вече горе долу започнах да свиквам с тренировките и режима на хранене, храна се през 2 часа по малко взимам много малко въглехидрати и се надявам да постига резултати.
Махни го тоя найлон докато не си се обринал целия, как ще ти диша кожата?? Ако наистина държиш за нещо такова, си вземи така наречения “сауна колан”, но както ти казаха гориш предимно вода, но няма да ти навреди.
Тичай си, 3-4 пъти седмично, целта е да не ти свикне тялото, защото просто няма да има ефект след 2-3 седмици.
Храни се с богати на протеини храни, без захари и много въглехидрати. Ще ти дам за пример моя режим, понеже аз тичам и отслабвам хаха ;)
Въглехидратните ми хранения са на закуска овесени ядки и едно междинно ядене, примерно плод. След 13 часа се стремя да не ям въглехидрати повече, а храни богати на протеини, тоест меса, яйца итн, и богати на добри мазнини. За да не откачам тотално, си имам един ден на две седмици да речем, в който се отпускам да си хапна нещо което ми се яде, било то сладко или друго, все пак не се глася за контест...
И така, аре успех, и требва да има сеч! хаха