03.01.05
00:43
Благодаря, че сте отделили време за моята тема, и ви моля предварително да поствате само конкретно по въпроса, с който ще ви затормозя след малко.
Така аз съм на 17г., скоро ще станат четири години от както тренирам, висок съм 188 см и тежа 64 кг., до сега не съм ползвал никакви суплементи, хранителни добавки или каквото и да е помощно вещество, за да си олесня, ускоря и засиля прогреса. Писна ми ! Моля ви, посаветвайте ме какво да взема, за да си помогна (главно с килата, а и ако може със силата). Знам, че няма да си олесня положението като си призная, че не съм склонен да се подлагам на диети (но все пак не съм твърдо решен). Мога да вложа максимум 60 лева за това, което щи ми предложите. Не ви моля да ми препоръчвате анаболи, подкожни и мускулни инжекции или нещо твърде нестандартно или нелегално, а само най-безобидните вещества, които могат да ми бъдат от помощ !
:!: Моля да включите и евентуалните странични ефекти, както и всички лоши неща, които могат да ми се случат ако използвам препоръчаното от вас :!:
преместено от Image
Информация тук
На първо време според мен ти трябва протеин на прах. Избери високобелтъчен и суроватъчен. Друга добра хранителна добавка е креатинът. Тези двете биха дали добър резултат. Нямат никакви странични ефекти. Можеш да използваш търсачката на форума, за да прочетеш теми, свързани с тези 2 продукта. Успех.
За 60лв няма да можеш да си купиш кой знае какво, но като най-безобидни за всеки неалергичен човек бих ти препоръчал яйчен или суроватъчен протеин и аминокиселини с разклонена верига (BCAA). Можеш да разгледаш и различни видове гейнери, които също са добри за качване на маса (при някои хора де).
Вече не мога да ти кажа каква макра ще можеш да си позволиш за 60лв, но протеина най-вероятно ще е български. Отиди в някой магазин (например на Пиротска) и виж какво от изброените можеш да си позволиш.
За 50на лева 2 килограма евтин суроватъчен за преди и след трениоровка (един-два шейка в нетренировъчните дни) и 1 килограм млечно-яйчен за преди лягане. Още 10+1 лева и можеш да си вземеш 1 килограм глюкоза и 100грама креатин. Суплементи за шампиони :lol:
едит: на пиротска ще си купи 3 килограма Джей К прекосили за 60 лева. А какви амино ще му продадат за 10 лева е ми се мисли :D
03.01.05
11:22
Чакаите бе хора не че разбирам много ама може това дето не качва да е от тренирофката и да не качва дори с добавките !!! Ами за храната никои не го пита
Димо Плз даи малко инфо
ПоздРавИ!!!
03.01.05
11:40
Димо
дай да видим по каква схема тренираш,по дни,мускулни групи и т.н. и горе долу какво ядеш през деня! :)
“скоро ще станат четири години от както тренирам”
Не ми се вярва, човек занимаващ се от толкова време да не си знае урока си за нещата интересуващи го в тази област. А очевидно не се е интересувал от суплементи.
Абе не ти се вярва, ама е възможно. Особенно ако е черпил информация само от популярните списания :) За 4 години би трябвало да е разбрал какво работи за него и да е експерементирал доста, но някой хора просто следват готови схеми с години и дори не се опитват да променят нещо. Освен това каза, че не е склонен към диети. Това ми звучи, като да яде каквото му падне, без да следи съдържанието на храната и да подбира продуктите.
Според мен наистина трябва първо да си каже тренировката и диетата, и ако там всичко е наред, тогава да мисли за добавки. Защото добавките не вършат работа, без тренировките и храненето да са на ниво.
03.01.05
16:07
ПЪРВО БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СЪВЕТИТЕ !
Храня се когато мога, тренирам когато мога, това е част от цената която всички плащаме, за да живеем динамичен живот ! За храната и тренировката съм се образовал дълго и старателно и каквото е можело да се оптимизира, съм го подобрил, питал съм, гледал съм, чел съм и съм го направил.
Значи креатин и протеин, по колко и кога ?
От чисто любопитство бих помолил и аз да постнеш горе долу в какви граници гледаш да седиш откъм хранителни стойности като се храниш и какви са ти основните хранения.
А от протеините би било хубаво да пиеш 45грама суроватъчен половин час преди тренировка, глюкоза веднага след края на тренировката (30-40 грама)+5грама креатин, след 15на минути още 45 грама суроватъчен. Преди лягане 45грама млечно яйчен (алко преди тов асигрно си пил млекце, ял си яйчица и всякакви такива хубави нещица :)
П.П. Креатина има зареждащ период от 5 дена. 5 грама всяка сутрин и по 5 грама преди и след тренировка.
Креатинът се пие на цикли, можеш да прочетеш за него тук.
Протеинът на прах по принцип се взима за да запълниш дупките в диетата си. Ако искаш да имаш полза от него и нямаш добра диета, то ти препоръчвам поне 3 приема на ден. Според мен 30-60мин. преди тренировка и 15-30мин след тренировка. Сам прецени кое ще ти действа най-добре. Третата доза може би преди лягане.
03.01.05
21:29
:lol: това за динамичният живот ми хареса и цената..но братле,188 см и 64кг,след 4 години тренировка????явно нещо ,някъде не е както трябва и ако си въобразяваш ,че протеина или креатина ще оправят нещата мисля, че си на грешен път.Кажи как тренираш,кога спиш,какво обикновено ядеш и тогава съм сигурен ,че все някой тук ще ти помогне...иначе рискуваш след време да напишеш следното :D:тренирам от 4,5…. години,пия креатин по схема,вземам протеин ит.н. но нищо не става!Писна ми! :roll: Помисли...
03.01.05
23:51
Така
През повечето от тренировките ми (в течение на годините) гоня сила и маса
Тренирам корем, рамо, бицепс, гръб, трицепс и гърди веднъж седмично, а предмишница от 1 до 3 пъти.
Тренировачните ми дни обикновенно са 3 - по 2 мускулни групи на ден, в следната комбинация:
1 корем и рамо
2 бицепс и гръб
3 трицепс и гърди
Винаги в различна последователнос изтренирвам дните, както и мускулните групи от един ден !
Трите ми тренировъчни дни не са един след друг, а всяка седмица решавам кога, какво ще тренирам, така че да не ми се натрупва умора и нежелано натоварване!
За всяка мускулна група сменям тренировачната програма щом усетя, че съм в застой или когато мускулите са привикнали към нея - понякога през месец, друг път веднъж на 2 сезона ! Никога не съм повтарял вече преодоляна програма !
Всички упражнения изпилнявам възможно най-бавно, правилно, чисто и с изцеждане в крайно положение ако е възможно
В момента програмите ми са:
КОРЕМ:
упражнението е едно - тялото е в Z-стойка (която сам измислих) - лежиш в хоризонтално положение, краката ( от коляното нагоре ) са перпендиколярни на пода, а от коленете на долу, краката са заступорени във фиксирано, неподвежно положение на стойка успоредна на пода. От това начално положение се сгъвам, така че челото да опре в коленете и после възможно най-плавно се вращам в изходно положение !
1 Супер Серия
22 повторения с 30 кг.
10 повторения с 27,5 кг.
12 повторения с 25 кг.
26 повторения с 20 кг.
37 повторения с 15 кг.
20 повторения с 10 кг.
5 минути почивка
2 Супер Серия
13 повторения с 30 кг.
11 повторения с 27,5 кг.
13 повторения с 25 кг.
16 повторения с 20 кг.
20 повторения с 15 кг.
26 повторения с 10 кг.
всъщност повторенията са малко преди да настъпи отказа
ГРЪБ:
гребъне с дъмбели (загряваща - 15 повторения; 2 работни серии с по 10 повторения, втората е с по-големи кила от първатам следват 2 минути почивка, 10 повт. с максимални кила с които мога да направя чиста десетка)
гребъне с щанга (1 много лека серия от 7 повторения, следва 1 с 8 повторения с почти максимални кила за чиста осмица, следва 1 мин. почивка, следва 8 повторения максимално изчистени с макс. възможна тежест,следва 4 мин. почивка)
набирания зад врат, със широк хват (8+7+5 повторения с 2 минутни почивки между тях)
ГЪРДИ:
на хоризонтална лежанка (1 загряваща с 12 - 15 повт., 1 междинна серия от 8-9повт., следвана от 2 серии по 3-4 повторения до отказ с макс кила, всички серии с минимална почивка между тях)
на наклонена лежанка (1 лека серия от 8 повторения, 1 с малко над средното ниво на кила за 8 повторения, следвана от 1-2 серии по 3-4 повторения до отказ с макс кила, всички серии с минимална почивка между тях)
за завършек - 2-3 серии флайс или на гладиатор и в двата случея с макс кила и до отказ!
РАМО:
хеликоптер с EZ щанга (15 повт. - загрявка, 7 повт. средни кила, 7 повт. с голяма тежест)
едновременно вдигане на дъмбели от хоризонтално положение до събиране на изправените ръце над главата (7 повт. с макс. тежест вдигнати странично,7 повт. с макс. тежест вдигнати отпред, 2 минути почивка, 5 повт. с макс. тежест вдигнати странично, 90 секунди почивка)
хеликоптер (макс. бр. повторения с максимална тежест)
ТРИЦЕПС:
Разгъване на дъмбел зад глава с една ръка(1 загряваща серия, 2 работни по 5-7 повторения с макс кила)
френска преса с EZ щанга (10 повт. със средна тежест, 1 серия от 7-9 повт. с голяма тежест, 1 серия от 4-8 повторения с макс кила до отказ и минимална почивка между сериитне)
смъкване на скрипец за трицепс от хоризонтално положение (2-3 довършващи серии с големи кила до отказ средно 6-10 повт.)
БИЦЕПС:
редувам системите 5по5 и 10по10 (моля не ме карайте да разяснявам, щото няма оти неми се пише !)
Относно спането нормално си лягам към 22:00 и ставам към 7:3- - 8:00 !
Храната
Закусвам към 7:30-8:20 (не през целия интервал а 10-15 минути от него), като ям (1 вариант) 2-3 препечени филии с мед или нещо в идеята, + сирене + течнаст; (2 вариант) 3-5 шоколадови вафли по 30 гр. с кисело мляко или течност
2-ро ядене между 10:20-11:00 - ям (1 вариант) 2-3 препечени филии с мед или нещо в идеята, + сирене + течнаст; (2 вариант) 3-5 шоколадови вафли по 30 гр. с кисело мляко или течност
обяд 11:30-13:00 - порция зърнено(пшеница, ориз и подобни от тоя род) или бобово (боб, грах или подобни от тоя род) ясти
4-то ядене 3:00-4:10 - закуска (пица или вафли или нещо в идеята)
5-то ядене 7:00-7:30 (може и да го пропусна) пица или вафли или нещо в идеята
вечеря - 8:30-10:00 - обяд 11:30-13:00 - порция зърнено(пшеница, ориз и подобни от тоя род) или бобово (боб, грах или подобни от тоя род) ясти + 1-3 филии хляб + гарнитури и пр.
планирам да вземам: протеин на прах (3-пъти на ден: 1 - 30мин. преди тренировка, 2 - 15 - 30 мин. след тренировка 3 - преди лягане) и креатин, без зареждащ период !
ВЪПРОСИ:
Колко грама трябва да е една доза протеин (мисля че зависише от килата - 64 кг. тежа ) ?
Да взимам ли протеин в нетренировачните дни (защото тренирам 3 дена в седмицата, е средно де, понякога са 5 от 7)?
Протеинът взима ли се на цикли? Т.Е. трябва ли след определен период на приемане(да кажем месец - два) да спра за пак такъв един период ?
Относно креатина, колко пъти на ден (поради страхотиите, които прочетох за него в форума, ще взимам възможно най-малко), кога (преди или след тренировка) има по-добър ефект или и преди и след тренировка да го вземам ?
Креатинът взима ли се в нетренировъчни дни?
Ако не, то какво значи цикъл от един месец - 30 дни през които се приема (това ще дойде към 2-3 астрономически месеца) или 30 последователни дни, независимо тренировечни или нетренировъчни, оточнете pls ?
Какви дози да взимам от к. ?
04.01.05
14:46
Креатина мисля да го приемам само в тренировъчни дни, 30 минути преди тренировка по 2-5гр.
ПРАВ ЛИ СЪМ ???
04.01.05
15:50
Протеина в храната ти е в много ниски количества. За да поправиш това, включи повече сирене, месо, кашкавал, яйца, риба, соя в храната си. Ако взимаш протеин-а 3 пъти дневно, то взимай 3х30 гр., като дозата след тренировка приемай 20 мин след 80-те грама мед, които ще изпиваш 15 минути след тренировка.
04.01.05
16:45
3х30 гр. достатъчно ли е :?: Някой ме посъветва 3х45гр. (2гр/кило по 64 кг. = 128 гр. протеин !!!)
Мед пък защо, какъв ефект има ?
Моля дайте линк към някой сайт дето да видя разнообразни цени на продукти от различни фирми, че се се натъквам на тъпи сайтове ?
Между другото 300 гр. креатин на Мусаши за 55 лева, много минавка ли е (относно съотношение цена/качество и кое е по изгодно и в същото време с високо качество)?
-creatin monohidrat 500gr Цена: 35 лв. на megabolid (качествено ли е ?)
- Creapure Creatine Monohydrate на Ultimate Nutrition 300.00 гр. качествено ли е ?
04.01.05
19:27
димо,мисля че проблема е в храната и мнага малко в тренировката
първо за храната-ти месо не ядеш ли?предлагам ти следното,към посоченото от теб прибави сутрин-закуска:
2кремвирша или 100-150гр.шунка,бекон и т.н.
към второто ядене 1л прясно мляко-не е задължително да го изпиваш на екс :D ,аз го пия бавно в рамките на 1час
за обяд-препоръчвам ти 200-300гр пържола,пиле или риба,освен това което си написал,не знам кога тренираш и затова ти си прецени ,но трябва да пийнеш след обяда още 1л прясно мляко,освен това ,което си посочил естествено като хранене.За вечеря също прибави месо,най-добре пилешко.По горе са ти казали как да вземаш протеина,с млякото става идеално,мед също е добре да се взема веднага след тренировка-15тина минути заедно с едно-две бананчета.Замени сиренето с кашкавал,ако е възможно и вафлите с месо :D
Сега няколко думи и за тренировката,като цяло е добре, надявам се и други тук да дадат мнение...но включи клякане-задължително упражнение за маса :) ,на другите намали повторенията до 6-8,видях ,че правиш и по3-4 повторения от лег-това е повече за сила,не за маса прави 6-8 повторения и увеличи почивките между серийте на 3 минути.Креатина е с натрупване т.е. трябва да го вземаш всеки ден,а протеина доставя необходимите белтъчини за растежа на мускулите и той се пие всеки ден.Успех!
04.01.05
20:58
10х пич, макар да не съм напълно съгласен с теб, ще взема под внимание съветите ти !
04.01.05
21:18
горе -долу се досещам какво точно не ти харесва,но 64 кг са малко за височината ти ...хапвай по-здраво и почивай повече :)креатина го пий след ,а не преди тренировка
05.01.05
16:41
Взех:
Креатин на JC NUTRITION (пише да се взима на 2 пъти: сутрин и след тренировка)
:?: Веднага ли след тренировка и след колко време след закуска ?
СУПЕР GAIN на JC NUTRITION (пише 3 пъти дневно)
:?: Кога да са тези 3 пъти дневно ?
:?: Май не е препоръчително да вземам едновременно (в 1 и същи момент) креатин и гейнера, нали ? Какъв да е интервала между приемането на 2-та препарата ?
ето така мисля аз:
ГЕЙНЕР:
1 - след закуска х50гр. (и в нетренировъчни дни)
2 - 35 минути след тренировка х50гр.
3 - 2 часа преди лягане (и в нетренировъчни дни), незадължителна доза
КРЕАТИН:
1 - преди закуска х3гр (и в нетренировъчни дни)
2 - следтренировка х3гр.
МЕД:
1 -15 минути след тренировка х80 гр.
КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЯТА !
Креатина се взима 10на минути преди хранене, взимай го с медта (който е малко повече от необходимото), този гейнер преди лягане го зарежи... Въобще се опитвай колкото можеш по-алко въглехидрати да приемаш 4-5 часа преди лягане.
едит: можеш и с гейнера да го взимаш. 3 пъти дневно не е кой знае колко разумно да го пиеш самостоятелно... Пий си го веднъж-два пъти.
05.01.05
20:16
Защо да избягвам въглехидратите вечер ? Дай малко обяснение и разяснение ? :roll:
Тъй като тренирам 2 мускулни групи в 1 ден, добре ли ще е да пия половината креатин след 1-та тренировка, а др. половина след втората ?
06.01.05
10:57
за креатина мисля,че е добре
за гейнъра можеш спокойно да махнеш този последният,вечерният прием и 80гр мед е малко множко,намали го на половина,според мен...
06.01.05
11:09
Мерси xmanx !
И все пак защо да избягвам въглехидратите вечер ?
06.01.05
11:13
най-просто казано,с приетите вечер въглехидрати организма се запасява,т.е превръща ги в мазнини :wink:
06.01.05
13:56
Ясно !
Признателен !