въпрос за трениране

31.05.08
09:56

здравеите,искам да ви попитам няколко въпроса
зна4и на 19г съм и съм доста слаб и има гръбна4но изкривяеане много ми харесва фитнеса но съм тренирал съвсем малко въпроса ми е дали има упражнениа които да помагат да се изправям и дали има смисал да дам пари за да ми направят програма в магазина на димитър димитров

На първо място се консултирай с лекар, това не е в компетенцията на всеки фитнес инструктор..
УСПЕХ!

31.05.08
19:50

при гръбначното изкривяване най-доброто решение е ПЛУВАНЕТО!!!

31.05.08
19:55

Абсолютно!Имам такива познати, на които само това им помогна.

01.06.08
16:30

здравейте тренирам от 4 месеца ,започнах преди всичко заради корема,понеже го отпуснах и исках да си върна предишната форма..висок съм 185 100кг интересува ме някой ако може да ми даде някаква програмка за 4 пъти в седмицата какви мускулни групи мога да тренирам и да съчетавам:) а също и креатин ако взимам за какво точно служи той..мисля понататък да започвам цикъл със сустанон и метанче ама не съм много наясно все още и не бързам.

Мнението беше редактирано от sven_builder на 01.06.08 16:34.

01.06.08
17:03

казано от sven_builder на 01.06.08, 16:30:

здравейте тренирам от 4 месеца ,започнах преди всичко заради корема,понеже го отпуснах и исках да си върна предишната форма..висок съм 185 100кг интересува ме някой ако може да ми даде някаква програмка за 4 пъти в седмицата какви мускулни групи мога да тренирам и да съчетавам:) а също и креатин ако взимам за какво точно служи той..мисля понататък да започвам цикъл със сустанон и метанче ама не съм много наясно все още и не бързам.

сустанонче и метанче викаш...а знаеш ли как действат препаратите? Ето ти пример за 4-дневен сплит: http://www.bb-team.org/workout/1563/.
Образовай се и относно креатина: http://www.bb-team.org/articles/871.

01.06.08
19:35

казано от martingalexxx на 31.05.08, 09:56:

здравеите,искам да ви попитам няколко въпроса
зна4и на 19г съм и съм доста слаб и има гръбна4но изкривяеане много ми харесва фитнеса но съм тренирал съвсем малко въпроса ми е дали има упражнениа които да помагат да се изправям и дали има смисал да дам пари за да ми направят програма в магазина на димитър димитров

Доколкото знам базовите упражнения спомагат доста - клек, тяга, набирания. Тягата особено, комбинирана с набиранията. Разтърси се освен това за упражнения, подобряваши стойката. Например “добро утро”. Но все пак не съм специалист. Освен това адски много зависи от каква степен е изкривяването ти. Ако е в лоша фаза може би не е хубаво да се тренира с тежести. Затова ти казвам - консултирай се със специалист. Иначе ако е леко мисля, че няма страшно. Мился, че и аз по едно време имах нещо подобно, сега няма и следа. Смисъл спомням си, че ни преглеждаха в училище, когато се говореше, че проблема е доста нашумял (той май и сега е) и доколкото си спомням почти нямаше дете,което да няма такова нещо. Ако спортуваш редовно няма проблем. И плуването наистина едоста добър вариант в случая.

Мнението беше редактирано от Apollonius на 01.06.08 19:37.

01.06.08
19:52

мерси за информацията:)ами по принцип съм чел доста за сустанон,метан,нандролон и още много подобни орални и инжекционни препарати по най-различни форуми,но честно казано не ми е станало съвсем ясно досега точно за какво се взимат ,как помагат и как вредят най-вече.Аз започнах да тренирам заради това че бях започнал да се превръщам в нещо доста дебело,свалих 20 килограма за 4 месеца и се успокоих малко..сега вече искам да правя нещо повече от някакви си тренировки за поддържане на формата.

01.06.08
20:00

казано от sven_builder на 01.06.08, 19:52:

мерси за информацията:)ами по принцип съм чел доста за сустанон,метан,нандролон и още много подобни орални и инжекционни препарати по най-различни форуми,но честно казано не ми е станало съвсем ясно досега точно за какво се взимат ,как помагат и как вредят най-вече.Аз започнах да тренирам заради това че бях започнал да се превръщам в нещо доста дебело,свалих 20 килограма за 4 месеца и се успокоих малко..сега вече искам да правя нещо повече от някакви си тренировки за поддържане на формата.

Това какво ще правиш - тренировки за поддържане на формата или нещо повече - зависи изцяло от усилията, които си готов да положиш, а не от това какво ще приемаш (орално, инжекционно и каквито там начини има). Ако не ти е ясно за какво се взимат и най-вече как вредят по-добре не започвай - ти реално не знаеш нищо. Иначе решението си е твое, но съм почти сигурен че познанията ти за хранене и трениране също не надвишават с много нулата така че по-добре поработи върху тях, вместо да започваш с инжекции от 4тия месец (когато дори за добавки ти е повече от рано).

Мнението беше редактирано от G33K на 01.06.08 20:01.

01.06.08
20:32

понеже искам да покача масата на мускулите вече а не да стоя на едно и също ниво..все пак за 4 месеца виждам някаква минимална разлика,но все пак видима..започвам да се разширявам малко в рамената т.е. да ми се вдигат..и ръката ми съвсем малко е порастнала..ако някое може да ми каже какво да вземам поне за малко по- бърз растеж на мускулите.

Мнението беше редактирано от sven_builder на 01.06.08 20:33.

01.06.08
20:38

а всъщност най-големия проблем при мен е това,че корема успях да го сваля наполовина а сега не мога да сваля и остатъка от него...с бягане дали би могло да се получи..понеже с коремни преси не виждам резултат.

01.06.08
20:44

понеже искам да покача масата на мускулите вече а не да стоя на едно и също ниво..все пак за 4 месеца виждам някаква минимална разлика,но все пак видима..започвам да се разширявам малко в рамената т.е. да ми се вдигат..и ръката ми съвсем малко е порастнала..ако някое може да ми каже какво да вземам поне за малко по- бърз растеж на мускулите.

Взимай тежка щанга и започвай да я местиш по различни траектории, има писано доста за тях. През времето, в което не правиш това взимай храна, по много и на често. Взимай и вода, също по много. В общи линии това ще ти е достатъчно за бърз мускулен растеж през първите 2-3 години. И малко по-сериозно - какво искаш за по-бърз растеж бе човек? Ти кажи-речи днес си влязал в залата и вече искаш да взимаш “нещо”, дето дори не го знаеш какво е... Ето затова “фитнес индустрията” е по-скоро нещо лошо - промива мозъците на сега започващите да тренират и ти си типичен пример за това. Хвани се сериозно, разбери какво точно правиш в залата, прави го известно време и след това щом те влече - тогава мисли за “нещо” (каквото и да визираш с тази дума - химия,добавки, каквото и да е).

02.06.08
11:17

мерси за вси4ки мнения маи наистина 6те посетя лекар за6тото положението не е много добро а по другия въпрос какво 6те кажете дали да си правя програма при димитър димитров i onq da si otvori tema ako moje nema li nekoi da opravi rabotite mersi

04.06.08
08:16

о6те един въпрос зна4и нямам много апетит какво мога да направя за да имам пове4е???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1