02.06.08
18:40
Пробвах какво ли не - това лято е кошмарно! През ден кардио и интензивни тренировки, храната не гарантирам, че съм я правил на режим, понеже просто не мога да се подложа на НДВ предвид дейността, която изпълнявам. Отчаяно се опитвам да сваля мазното от корема и гърдите. Целта ми са 5 килограма, натрупани през зимата, когато не тренирах и много се омазних. В друга тема разглеждах кардиото, но тук няма да го коментирам. Нека кажа - при мене повишената кардиодейност действа мускулоразграждащо (особено от ръцете), Л-карнитина не действа, а хич не съм по диетите. Решен съм на драстични мерки като така наречената “чаена диета”. Наясно съм с рисковете да ми се забави метаболизма и да сваля мускулна маса. А ако заменя “чаената диета” с тази супичка, която е в подписа ми? Някой оттук правил ли е нещо толкова драстично и може ли да ми каже какви са резултатите и удачна ли е подобна драстичност (т.е. дали ще има ефект). Моля, не говорете от обща култура, знам, че в този форум има много “специалисти”.
Темата беше редактирана от AcTivE на 02.06.08 18:42.
02.06.08
18:46
Резултатите ти ще са, че пак ще си мазничък, но далеч по-малък на размери... Не е нужно да си на НВД, за да сваляш. Другото което ми е странно, каква е тая дейност дето е анти НВД и про-ГЛАД? Можеш да сваляш мазнини и без кардио. Достатъчно е да си в преразход на енергия, инсулина да не шава много и да имаш сериозна физическа активност минимум през ден.
Няма да стане така както я мислиш, ако загубиш тегло то ще е вода и мускулна маса, но мазнините ще си стоят.
Само с правилно хранене ще стане.
казано от AcTivE на 02.06.08, 18:40:
Пробвах какво ли не - това лято е кошмарно! През ден кардио и интензивни тренировки, храната не гарантирам, че съм я правил на режим, понеже просто не мога да се подложа на НДВ предвид дейността, която изпълнявам. Отчаяно се опитвам да сваля мазното от корема и гърдите. Целта ми са 5 килограма, натрупани през зимата, когато не тренирах и много се омазних. В друга тема разглеждах кардиото, но тук няма да го коментирам. Нека кажа - при мене повишената кардиодейност действа мускулоразграждащо (особено от ръцете), Л-карнитина не действа, а хич не съм по диетите. Решен съм на драстични мерки като така наречената “чаена диета”. Наясно съм с рисковете да ми се забави метаболизма и да сваля мускулна маса. А ако заменя “чаената диета” с тази супичка, която е в подписа ми? Някой оттук правил ли е нещо толкова драстично и може ли да ми каже какви са резултатите и удачна ли е подобна драстичност (т.е. дали ще има ефект). Моля, не говорете от обща култура, знам, че в този форум има много “специалисти”.
Хем не си по диетите, хем искаш да правиш “чаена диета”. Значи май аз нещо не разбирам. Ти си мислиш, че да караш на някакво бульонче е по-лесно отколкото да направиш НВД? Каква е дейността, която те задължава да ядеш въглехидрати и те спира в отслабването? Кардиото ти действало мускулоразграждащо в ръцете - дали сантиметрите не са мас, която се топи? А и дори да не са - да не мислиш, че “чаената диета” ще ги пощади? Дали освен кардиото тренираш оптимално? Ето ти малко въпроси за размисъл. Ето ти и малко материал за четене:
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1624757
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=490160
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1589833
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1651364
Има още много, но не съм търсачка. Иначе, понеже питаш за мнение - няма вариант тази “драстичност” (доста по-хард дума бих използвал, ама от възпитание..) да е удачна. Никакъв. Но ако все пак решиш да я правиш мога само да ти пожелая успех.
02.06.08
19:19
казано от AcTivE на 02.06.08, 18:40:
5 кила не се свалят толко лесно ....... Л-карнитина и кардиото не права нищо без диета как очакваш без лишения да стане .Пробваи РБД тогава ..за тия диети сме говорили много
Мда коригирай си яденето ...Не те знам ти какво работиш, но аз работя от понеделник до петък, ставам 6:30 и се прибирам 7 часа най-рано ...Гледам да се храня 4 пъти на ден поне ...Сутрин,обяд,вечеря и извара преди лягане ...Сутрин мляко с ядки,обяд зависи каде ядем, но общо казано мръвка+въглехидрат, вечер месо+салата и както казах по-горе преди лягане 150-200гр извара ...Свалих много, не мога да кажа колко кг със сигурност тъй като от началото на април когато почнах не съм се мерил но са поне 10кг ...За мускул не знам колко съм свалил, но макар да имах спад в силата вече се оправи даже имам и качване на тежестите на някой упражнения такаче мисля, че съм го запазил доволно :)
Мнението беше редактирано от Lenks на 02.06.08 19:37.
За тва всички се пъчат по 1/2 час пред огледалото, все едно виждат кой знае какво.. Важно е как се чувстваш. Човекът може да е достатъчно слаб, но на него не му е достатъчно.
Не може да искаш да чистиш и да не искаш да си направиш хранителен режим. Храненето е основнатана всяко едно топене на мазнини, както и да го погледнем, то ти е поне 80%. Така като те гледам, ти нямаш излишни мазнини, а искаш да се изчистиш, което прави задачата ти още по-сложна. Оправиш ли храненето, резултатите няма да закъснеят.
От диета до диета разлика голяма, потърси ми дневника в съответния раздел да видиш на каква диета съм подложен чрез която смея да твърдя, че слабея на талия, но 5кг мазнотиика за 1-2 месеца си е голямо предизвикателство, а само л-карнитин не става опитаи да го комбинираш и с други бърнъри. Л-карнитин /ацетила за предпочитане/, зелен чай /на хапове/, аминокиселини /тва да топиш по-малко мускулчета/ + още някакъв бърнър ... не очаквайте чудеса от тия добавки чудесата вие си ги направете.
03.06.08
08:01
Драго извиня брато но когато тренираш 1-2 месеца в началото мазнините намаляват а мусклите нарастват но това став а само съвсем в началото според мен не ти трябва много л-карнитин нали си на 19-25 годинине си на 40 или 50 !!Само си оправи храненето и прави интервално кардио и глеи кво става !!!
Здравей да известно ми е това за успеха на начинаещия вече няколко пъти започвам тренировки след 1 годишни почивки, а относно храненето ми можеш да погледнеш дневника ми. Добавките ги дадох за пример защото си мисля, че само с една не става, добре е да се комбинират.
казано от Adolf Hitler на 02.06.08, 20:47:
Най-важното което трябва да разбере обикновенния трениращ е,че за нас не са важни кантарите,за нас са важни огледалата!
Мда ...Аз кантара не го гледам ...Следя само сантиметъра, той не лъже :)
Мнението беше редактирано от Lenks на 03.06.08 11:16.
03.06.08
10:52
казано от Драго на 03.06.08, 08:11:
Здравей да известно ми е това за успеха на начинаещия вече няколко пъти започвам тренировки след 1 годишни почивки, а относно храненето ми можеш да погледнеш дневника ми. Добавките ги дадох за пример защото си мисля, че само с една не става, добре е да се комбинират.
Мое и без добавки :P