Пулоувър

02.06.08
21:08

Значи на 18 съм и нямам време за губене и искам да разширя гръдния кош.
Въпроса ми е удачно ли е да правя пулоувър три пити седмично като го правя така
Първи път - като последно упражнение за гърди
Втори път - като последно упражнение за гръб
Трети път - в супер серия с клек

03.06.08
04:01

супер е,добави и плуване,или бягане...

Упражнението по принцип е супер, да, но позволи ми да се съмнявам, че изпълнението му три пъти седмично и то на 18 годишна възраст ще повлияе осезаемо на развитието на гръдния кош. Има теория, че човек още расте и се развива до 18-20-23 години, но съм малко скептично настроен.

FZ

03.06.08
09:20

казано от fightmyself на 02.06.08, 21:08:

Значи на 18 съм и нямам време за губене и искам да разширя гръдния кош.
Въпроса ми е удачно ли е да правя пулоувър три пити седмично

Не не е !

03.06.08
09:54

И според мен 3 пъти седмично просто е излишно. Прави си го веднъж седмично в тренировката за гърди.

03.06.08
11:05

“Прекален светец и Богу недраг” е казал народът.

За мен това е едно от задължителните упражнения в тренировката ми за гърди, но не заради това, че “разширява гръдния кош”, а защото има чудесен стречинг ефект и ми действа много успокояващо след тежките серии преди това. Изпълнявам го в две серии по 10-12 повторения и след това съм като прероден - премахва натрупаното напрежение и болка в гърдите.

03.06.08
15:22

казано от Владимир8507 на 03.06.08, 11:05:

“Прекален светец и Богу недраг” е казал народът.

За мен това е едно от задължителните упражнения в тренировката ми за гърди, но не заради това, че “разширява гръдния кош”, а защото има чудесен стречинг ефект и ми действа много успокояващо след тежките серии преди това. Изпълнявам го в две серии по 10-12 повторения и след това съм като прероден - премахва натрупаното напрежение и болка в гърдите.

Напълно съм съгласен .

Относно разширяването на гръдният кош поне при мен има ефект .

ZO

04.06.08
19:11

Аз за разширяването не знам,но поне при мен пулоувъра,изпълнен с по-голяма тежест(при която още едно повторение допълнително в серията ще е до отказ) действа много добре на трапеца :lol: Особено с дъмбел,направо усещам как се напомпва гърба докато вдигам тежестта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1