02.06.08
15:24
Здравеите преди около 6 месеца реших да се занимавам с фитнес и почнах сериозно с цел трупане на мускулна маса погледах 2-3 програми попрочртох малко в този форум и ефекта за 6 месеца беше удивителен качих 15кг може да се каже почти чиста мускулна маса ;)
Проблема идва в това ,че качих едва по 5кг на сила на повечето упражнения което е напълно недостатачно за мен.Ще помоля да ми дадете програма за сила която за 3 месеца да има добър и видим ефект,независимо колко дни е тя.
ПП висок съм 172 тежа 68кг и съм на 16 години.Благодаря предварително за оказаното внимание и помоща:)
02.06.08
16:46
http://www.bb-team.org/workout/1280/
Явно не си търсил достатъчно :)
Така значи да кажем ако почна др понеделник трябва да правя:
Гърди
* Повдигане на щанга от лег - 2 серии по 15 повторения(загрявка)
* Повдигане на щанга от лег - 1 серия по 6 повторения
* Повдигане на щанга от лег - 1 серия по 4 повторения
* Повдигане на щанга от лег - 1 серия по 2 повторения
* Повдигане на щанга от лег - 5 серии по 1 повторение
* Повдигане на щанга от лег - 1 серия по 9 повторения
* Повдигане на щанга от полулег - 1 серия по 6 повторения
* Повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 3 повторения
Бицепс
* Сгъване с щанга от стоеж (EZ лост) - 1 серия по 15 повторения(загрявка)
* Сгъване с щанга от стоеж (EZ лост) - 1 серия по 6 повторения
* Сгъване с щанга от стоеж (EZ лост) - 4 серии по 3 повторения
* Сгъване с щанга от стоеж (EZ лост) - 1 серия по 9 повторения
* Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 4 серии по 3 повторения
* Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 1 серия по 9 повторения
Което са 28 серии и както е написано в статията по 4-5 мин междо сериите трябва да седя по 3 часа минимум в залата..ако правелно съм разбрал?
Мога ли да разместя програмата като направя примерно седмия ден да правя бицепс трицепс а с гърдите и с гърба да не правя нищо др.
http://www.bb-team.org/workout/1568/ - тази програма също беше в сверата на силата и да попитам дали е подходяща?
Очаквам и др предложения ,че искам да намеря най-добрата програма :)
Мнението беше редактирано от karocarin на 03.06.08 10:17.
03.06.08
11:23
По мое мнение, още ти е рано за тренировки за сила, но щом си решил да се занимаваш с това по-добре избери първата програма. За 6 месеца стаж в залата, един 5 дневен тренировъчен цикъл ще те съсипе още на 3та седмица. Освен това, той както гледам е за сила и е за напреднали. :)
Ако искаш да тренираш за сила трябва да обърнеш сериозно внимание на хранителния режим и по-специално на въглехидратите (ВВД). Иначе без енергия ще заминеш още по средата на тренировката. Пълноценно възстановяване и хранене, както при всеки тренировъчен цикъл са повече от задължителни.
За начало на тренировката, ако правиш добра загрявка може да смениш тези 2x15 с 1x20, а на края може да махнеш 1x9. При силата се обръща голямо внимание на тежестта, като тези 5x1 при гърди и 4x3 при бицепс трябва да бъдат на 80-90% от максимума (същото важи и за останалите мускулни групи). За да станеш по-силен, правилото, колкото по-тежко, толкова по-добре е напълно вярно. Опитвай се да увеличаваш тежестта всяка следваща тренировка (вземи си някой партньор да те пази на най-тежките повторения).
Хубаво да не тренирам за сила не ми пречи ,но това ще узначава ,че да кажем 1 година съм дигал едва 10кг на лежанка а това определено не е резолтата който искам..Освен ако има някакъв вариант по време на тренировките ми за маса да тренирам и силата..
А въглехидратните диети са ми мн. добре познати ;) Някакви съвети? :)
05.06.08
21:31
Като искаш сила, карай си смело по програмата горе. Лично съм я пробвал и има резултат, макар че не се надявай на чудеса от типа на “предишната седмица дигах 70 кила лег, тази седмица дигам 85”. По време на тренировките за сила, особено докато си начинаещ, имаш и голям потенциал за увеличаване на масата.. стига да си изцеден на края на всяка тренировка :)