Програмка в два дни

05.06.08
16:46

Знам че не е  добре но така ми се  получава че имам време  само за  2 тренировки !! Целта ми е  маса и сила !!БЛАГОДАРЕН СЪМ НА ВСЕКИ КОИТО ПОМОГНЕ!!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:33.

TI

05.06.08
17:20

Според мен бутане/дърпане е добър вариант. Иначе може и цялото тяло в един ден с по едно упражнение, като двете тренировки са различни.

BU

05.06.08
17:44

Можем да разпределим групите на тежка и лека тренировка,но така обемът става ненужно голям.Бутане/дърпане е най-добре. :)

BU

05.06.08
17:50

Нещо от рода на...

първи ден:
1.Чукчета/Набирания
2.Тяга
3.Раменни преси
4.Разтваряне с дъмбели
5.Бицепсово сгъване
+корем

втори ден:
1.Клек
2.Бедрено сгъване
3.Горен лег
4.Равен лег
5.Лежанка с тесен хват
+корем

Нещо такова ми дойде на ум, нищо не пречи да експериментираш.

Мнението беше редактирано от Bushwacker на 05.06.08 17:53.

05.06.08
18:00

Избираш си един от 2-та типа сплитове - upper/lower или push/pull. Или 2 тренировки за цялото тяло(full body workout). Ако незнаеш какво представляват, почваш да четеш и си избираш програма ;)

Мнението беше редактирано от difference на 05.06.08 18:01.

Тренировка за цяло тяло като веднъж се набляга повече на едната половина, а другия път на следващата.

06.06.08
06:15

И аз съм за цялото тяло в една тренировка, с различни упражнения всяка и с акцент на различни мускули.
Разбира се, произволен сплит също е вариант.

06.06.08
08:04

Според мен изобщо спри да тренираш. Не мога да повярвам, че нямаш свободен 1 час за трениравка. Това са глупости.

06.06.08
08:25

казано от podlecii на 06.06.08, 08:04:

Според мен изобщо спри да тренираш. Не мога да повярвам, че нямаш свободен 1 час за трениравка. Това са глупости.

E..
Чак пък толкоз. Два дни са си два дни, к’во толкова.
Две тренировки на цялото тяло ми звучи най-подходящо. :)

06.06.08
09:46

казано от С7АЛК3Р на 06.06.08, 08:25:

E..

С два дена тренировки абсолютно нищо няма да стане. Най-добре е човека да не се хаби напразно и да си хвърля парите на вятъра.

06.06.08
10:18

казано от podlecii на 06.06.08, 09:46:

казано от С7АЛК3Р на 06.06.08, 08:25:

E..

С два дена тренировки абсолютно нищо няма да стане. Най-добре е човека да не се хаби напразно и да си хвърля парите на вятъра.

Дали ще стане нещо или няма да стане нищо зависи от това какво иска да стане. На сила с 2 пъти седмично трудно ще дръпне с много, но размери спокойно могат да се качват и то яко. Важното е до каква степен се раздаваш на тренировката и до колко тя е оптимизирана за целите ти.
Друг е въпроса, че според мен няма човек, на който всеки ден между 7 и 22 часа да му е плътно зает от неотложни ангажименти, но пък щом така си е преценил - нека са 2 тренировките, важното е да се тренира.

06.06.08
10:37

G33K, даде основните напътствия. Сила ще се качва и при 1 трен седмично, но ще е по-малко логично е. И все пак е по-добре от колкото без хич. Автора според мен не че няма свободно време, а трябва да го съчетае с борбата, ако не ме лъже паметта той беше борец. А там има тачане, спаринги, техники, той и табата май правеше. Така че 2трен седмично не е малко ако е в случая, за който аз говоря.

сплит - в тази тема има добри насоки.

06.06.08
10:42

казано от jalokin на 06.06.08, 10:37:

Автора според мен не че няма свободно време, а трябва да го съчетае с борбата, ако не ме лъже паметта той беше борец. А там има тачане, спаринги, техники, той и табата май правеше. Така че 2трен седмично не е малко ако е в случая, за който аз говоря.

Ако е такъв случая и аз мисля, че 2 не е малко, напротив даже си е много добре. То има елитни бойци които тренират с тежести по 2 пъти седмично, пък какво остава за хора на по-любителско ниво.

06.06.08
10:55

Да  така е табата само го пробвах ... но мисля да е нещо с базови упражнения !!

06.06.08
11:42

казано от podlecii на 06.06.08, 09:46:

С години тренирах два пъти седмично (или даже веднъж) и имах много добри резултати.
По-добре да тренира 2 или 1 път, от колкото изобщо да не тренира. Може да има отлични резултати, ако прави нещата правилно.
Препоръчвам предимно базови упражнения за цялото тяло във всяка тренировка, с повечки серии всяко.

1. Набиране
2. Военна преса
3. Тяга

1. Гребане с щанга
2. Лежанка
3. Клек с щанга

Плюс по-желание още 2 или 3 допълнителни упражнения по избор, с по-млако серии.

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.06.08 11:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1