Добро ли е това кардио?

03.06.08
12:48

Здравейте, искам само да попитам достатъчно ли е Вторник, Четвъртък и Събота кадрио като 1вите 2 пъти е тичане, а Събота е плуване(целта ми в случая е да нарправя коремни плочки (понеделник сряда и петък-тренировка) неделя почивка :) естествено не разчитам само на кардиото тренирам корема ;-)

Темата беше редактирана от BlackStyle на 04.06.08 13:59.

03.06.08
13:19

според мен само с кардио тренировка  ти горе-долу става но трябва да обарнеш голямо внимание и на храната за изкарването на плочки :)

03.06.08
14:26

Не знам дали плуването е наи добро за пресата  поради това  че тялото си пази мазнини заради  водата

03.06.08
15:01

Плуването не го брой като активност за изчистване на мазнините.

08.06.08
11:53

Ако целта е само плочки,тогава трябва да включиш още едно тичане в неделя и ако си направиш и хранително режимче всичко е супер.

08.06.08
14:01

Прави само спринтове предлагам аз

TI

08.06.08
15:21

Плуването не е добре за сваляне на мазнини. По-добре тичай по 3 пъти седмично, но диетата е по-важна. Също така увеличи интензивността на тренировките си. Включи накоя суперсерия, намали почивките, но не и килограмите повторения от 6-10 са си добре за повечето мускули. И на мен тия 6 дни подред с физическа активност не ми харесват особено. Направи кардиото от четвъртък в сряда след тренирвка и така че имаш 2 почивни дни в седмицата, като тренировъчните дни са горе долу равномерно разпределени.

08.06.08
16:33

брей че защо плуването да не се брои като кардио???? аз си мислех ,че дори е най-доброто кардио! Направо ме потресохте :)

BU

08.06.08
16:49

@Тайна плуването си е супер,не ги слушай.Те всичките са с под 8% подкожни мазнини какво знаеш?Много ги бива на теория,но малцина влизат в басейна...

Кому е нужен такъв процент?Плувайте си,бъдете активни! :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.06.08 16:49.

08.06.08
16:57

хаха интересно ми е каква ще е тази тяхна “теория” ....
иначе благодаря наистина ;) падна ми камък от сърцето :D:

BU

08.06.08
17:51

Става въпрос,че с плуване дълбок релеф неможе да се постигне.Работата е там,че и с просто бягане не става. : )

08.06.08
18:01

При мен започват да се очертават някакви бледи плочкоподобни явления, ама може и да си въобразявам.....най-интересното е, че и някои от околните ми си въобразяват същото - а дано са прави и добре със зрението най-вече!:)

BU

08.06.08
19:26

А на мен започва да се очертава някакво V-подобно на гърба ми... и талията ми да се издува напред...  :red: Дано коремчето да е на мода...

Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.06.08 19:26.

08.06.08
19:28

Секси е за лято 2008 - последни новини от Милано;)

08.06.08
19:58

казано от тайна. на 08.06.08, 16:57:

хаха интересно ми е каква ще е тази тяхна “теория” ....
иначе благодаря наистина ;) падна ми камък от сърцето :D:

Бях  видял някаде  една тема в която ставаше дума :Защо куслтуристите  не ползват плуването таи като има  голям калорииен разход и води  до редица  други полезни неща??? Отговора е  разликата в  темепратурата на тялото и на водата затов тялото си пази малко мазнини които да пазят от тази разлика !! хаха надявам се  да ме разбрала  “теорията” ако не мое  ти обесна  малко още по лесно !!

BU

08.06.08
22:16

А сега,внимание всички!Плувайте в топла вода...  :roll:

Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.06.08 22:20.

09.06.08
05:07

Гореща даже:)

09.06.08
13:57

Трудно ще намериш вода с температурата на тялото  ти :)

BU

09.06.08
15:09

Че въздухът да не би да е с температурата на тялото ти?Бяга се и на студено и на топло...

09.06.08
18:37

казано от DeadManWalking на 09.06.08, 15:09:

Че въздухът да не би да е с температурата на тялото ти?Бяга се и на студено и на топло...

:P :P ne mi se obesnqva 4e nqmam v momenta flextype za koeto sorry no s vodata i s vuzduha ne e su6toto ne mi se vliza v nqkvo obesnqvane no e taka tva dali vqrva6 ili ne .. no mislq 4e za tvoita vuzrast e normalno da trenira6 ot godina i da msili6 4e si na qsnu s si4ko 6toto i az bqh taka

BU

09.06.08
18:51

казано от Wrestling_pro на 09.06.08, 18:37:

казано от DeadManWalking на 09.06.08, 15:09:

:P :P ne mi se obesnqva 4e nqmam v momenta flextype za koeto sorry no s vodata i s vuzduha ne e su6toto ne mi se vliza v nqkvo obesnqvane no e taka tva dali vqrva6 ili ne .. no mislq 4e za tvoita vuzrast e normalno da trenira6 ot godina i da msili6 4e si na qsnu s si4ko 6toto i az bqh taka

Еееми като не ми се обеснява... : ) Водата е с по-голяма плътност.Не съм на ясно с всичко,но съм фен на простите методи...колкото повече се задълбочава човек,толкова повече грешки прави.

ПС: Плуването е по-добро кардио от тичането така или иначе . :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.06.08 19:04.

10.06.08
05:08

Не знам дали е по-добро кардио, но със сигурност е по-добро за болки във врата и гърба, защото от тоя комп и от микроскопа, вече не знам - взеха да ми поизтръпват разни ми ти чаркове и чакри:)

11.06.08
12:25

Плуването става, докато не стигнеш 8-9% мазнини, тогава много трудно можеш да го използваш за кардио(горене на мазнини). Това ви го казвам от личен опит.

NA

11.06.08
15:08

плуването е перфектно кардио ,но не толкова ефективно за горене на мазнини колкото тичането..Просто за единствена цел на кардиото се приема горенето на мазнини само в този и още няколко форума..
Единт: и за автора- всичко е идеалноп само трябва да си направиш подходвщ хранителен режим . не прочетох дали някой го е написал или не така че ако повтарям съжалявам

Мнението беше редактирано от nachinae6t на 11.06.08 15:11.

11.06.08
15:17

Плътноста на въздуха е много по-малка от плътноста на водата, затова енергоразхода във вода е много по-голям + това всички тези истории за телесните мазнини и плуването са верни,ако човек иска плочки трябва да се средоточи на фитнес тренировките и като кардио да използва бягане,тука не говорим “да сме активни” а си поставяме дадена цел,така че които както си реши,ваш проблем .Според мен плуването не е добро кардио!

BU

11.06.08
15:23

И какво?Оценявате кардиото само по параграф “горене на мазнини”?Много сте обективни,няма що...

11.06.08
18:05

казано от DeadManWalking на 11.06.08, 15:23:

И какво?Оценявате кардиото само по параграф “горене на мазнини”?Много сте обективни,няма що...

Комбинацията плуването натоварва  доста мускулите затова  ако се смеси с  фитнеса  мое лесно да  се претренира..

11.06.08
18:08

Като кардио не знам как е, но намирам логика във всичко, казано дотук. И с тия болки в гърба и врата и предвид, че всички лекари ми препоръчаха плуване, сериозно трябва да се захвана и аз, но не знам къде - може да дадете мнение;)

BU

11.06.08
18:22

казано от Wrestling_pro на 11.06.08, 18:05:

казано от DeadManWalking на 11.06.08, 15:23:

Комбинацията плуването натоварва  доста мускулите затова  ако се смеси с  фитнеса  мое лесно да  се претренира..

Тук съм съгласен. :)

11.06.08
18:23

що се однася до плочки, кардиото тук е САМО горене на мазнини. Сега се отваря сезона на басейните-плуваите наволя!

казано от Ива Павлина на 10.06.08, 05:08:

Не знам дали е по-добро кардио, но със сигурност е по-добро за болки във врата и гърба, защото от тоя комп и от микроскопа, вече не знам - взеха да ми поизтръпват разни ми ти чаркове и чакри:)

Нищо лично,даже ми е забавно да ти чета коментарите, но ще излъжа ли ако кажа, че 90% от тях са пълен спам :)

Тва с температурната разлика между водата и тялото и “пазенето” на мазнините го пише и в една от статиите в сайт-а,макар че калорийния разход е изключително голям и си е много д

12.06.08
15:16

казано от MI5 на 12.06.08, 12:12:

Нищо лично,даже ми е забавно да ти чета коментарите, но ще излъжа ли ако кажа, че 90% от тях са пълен спам :)

Тва с температурната разлика между водата и тялото и “пазенето” на мазнините го пише и в една от статиите в сайт-а,макар че калорийния разход е изключително голям и си е много д

ДА бе ама ходи  го обесни на някои дето е на 15 тренира от година и вече има свои  виждания  върху спорта!!

BU

12.06.08
16:48

казано от Wrestling_pro на 12.06.08, 15:16:

казано от MI5 на 12.06.08, 12:12:

ДА бе ама ходи  го обесни на някои дето е на 15 тренира от година и вече има свои  виждания  върху спорта!!

Да обесни кое?Че тялото се самосъхранява?Това е логично,но да се каже,че плуването не е добра кардио дейност само защото неможе да наара кожата ти да стане прозрачна...

12.06.08
16:53

казано от DeadManWalking на 12.06.08, 16:48:

Да обесни кое?Че тялото се самосъхранява?Това е логично,но да се каже,че плуването не е добра кардио дейност само защото неможе да наара кожата ти да стане прозрачна...

Според мен се получава разминаване в целите и оттам идва спора.
Плуването не е оптимално що се отнася до съотношението “вложено време”/”постигнати резултати” (игнорираме горенето на мазнини, за мен това е страничен ефект от кардиото, а не цел). Иначе си е екстра, доста години съм го тренирал това и сега определено го усещам като плюс при спаринги от всякакъв вид. А за бодибилдинг цели не си е работа, ама то там нещата са специфични.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.06.08 16:54.

Всъщност спор няма,така че спокойно :) . Темата по-скоро отиде за ключ,отдавна се изясни това за което момчето питаше,a после настъпи Спамът :) Ива Павлина е виновницата,тя го поведе (giggle)

Мнението беше редактирано от Александър Кацарски на 12.06.08 17:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1