Трибойска тренировка за повече мускулна маса ?

08.06.08
12:56

Просто си мислех, тъй като основни упражнения като тяга, клек, набирания, лег и т.н оказват обща стимулация на метаболизма, то тогава “трибойските” тренировки не биха ли довели до по -голямо покачване на мускулна маса ? Вие как мислите ? Ако някой има опит с подобни тренировки нека предложи и примерна такава.

08.06.08
13:19

Трибойците не тренират ли за сила, а не за маса? При тренировките за сила, се стремят да вдигнат колкото може повече в не-повече от 3 повторения. Не мисля, че това би довело до голямо покачване на ММ.

Мнението беше редактирано от Bo0mer на 08.06.08 13:19.

BU

08.06.08
14:16

Има два вида покачване на сила.Покачване на силата в границите на 6-10 повторения и покачване на силата в 1-4 повторения.При вариант 1 силата се увеличава благодарения на повече мускулна маса,а при вариант 2 на способността да се упражнява повече сила.

08.06.08
15:15

казано от DeadManWalking на 08.06.08, 14:16:

Има два вида покачване на сила.Покачване на силата в границите на 6-10 повторения и покачване на силата в 1-4 повторения.При вариант 1 силата се увеличава благодарения на повече мускулна маса,а при вариант 2 на способността да се упражнява повече сила.

Да допълня  ако се тренира с  1-4 повторения мое се тренира всеки ден и дори 3 пъти на ден така тренират щангистите програмата ми е  измислена от Иван Абаджиев.

08.06.08
16:16

казано от Apollonius на 08.06.08, 12:56:

Просто си мислех, тъй като основни упражнения като тяга, клек, набирания, лег и т.н оказват обща стимулация на метаболизма, то тогава “трибойските” тренировки не биха ли довели до по -голямо покачване на мускулна маса ? Вие как мислите ? Ако някой има опит с подобни тренировки нека предложи и примерна такава.

Зависи какво имаш предвид под трибойски тренировки, ако искаш да качваш бързо мускулна маса и сила трябва да тренираш с по нисък брой повторения от типичния за бодибилдинга 3х10 защото така се активизира доста повече нервната система но същевременно трябва да се правят и повече серии за да има покачване на мускулната маса освен и на силата, повторения от 1-3 не са подходящи за дълготраен успех защото бързо водят до плато. Виж това може да е което търсиш -

http://www.freedomfly.net/Documents/MAX-OT.pdf

08.06.08
17:54

Мерси за отговорите. Иначе Boomer, това попринцип е вярно, но неможеш да кажеш, че трибойците не са масивнички. Доколкото знам (четох го в някво списание :) ) човекът с най - голяма ръка в Бг е трибоец. Alkorin, започнах да го чета и ми се стори интересно. но съм съвсем в началото. Все пак са 165 страници. Благодаря все пак, ти имаш ли някакъв опит с методите, описани в този линк ?

08.06.08
18:02

Да, но целта на трибойците е покачване на ММ за сила, не за да изглеждат добре (каквато е твоята цел?). + това ръка 40 мазна не е ръка 40 почти чист мускул, нали? :) Иначе - мерси за инфото!
По-здрави.

08.06.08
18:13

казано от Bo0mer на 08.06.08, 18:02:

Да, но целта на трибойците е покачване на ММ за сила, не за да изглеждат добре (каквато е твоята цел?). + това ръка 40 мазна не е ръка 40 почти чист мускул, нали? :) Иначе - мерси за инфото!
По-здрави.

Вярно е, че няма чист трибоец :) Все пак обаче те и никога не чистят, тъй като всяко чистене е съпроводено с определен режим и лишения, които повлияват на силата, което е и основната им цел :)

08.06.08
18:40

казано от Apollonius на 08.06.08, 12:56:

Трибойците наблягат на интензивност, т.е. по-големи кг. За да растеш ти трябва и обем на тренировките. Като направиш обем вече не си баш при трибойците, въпреки че има и такива, които тренират обемно. Ти си прозрял основната нишка на успеха- базовите високоинтензивни упражнения. Като правиш тях ти остава- хранене и обем на тренировката.

08.06.08
19:42

казано от Apollonius на 08.06.08, 18:13:

казано от Bo0mer на 08.06.08, 18:02:

По-здрави.

Вярно е, че няма чист трибоец :) Все пак обаче те и никога не чистят, тъй като всяко чистене е съпроводено с определен режим и лишения, които повлияват на силата, което е и основната им цел :)

Ха ха  абе  вие имате много странни представи за спорта  ... релефа не е  важен но и те свалят килограми все пак и при тях има категории правят разни сауни не си мисли  че ядат  без режим като свиня  и блъскат  без да гледат колко кила

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 08.06.08 19:43.

08.06.08
21:56

казано от Apollonius на 08.06.08, 17:54:

Alkorin, започнах да го чета и ми се стори интересно. но съм съвсем в началото. Все пак са 165 страници. Благодаря все пак, ти имаш ли някакъв опит с методите, описани в този линк ?

Трябва да го прочетеш за да разбереш конструкцията на тази тренировъчна програма изцяло, основния принцип е трениране в диапазона 4-6 повторения.

BU

08.06.08
22:15

Прочетох първите 7 страници.Защо го дават толкова революционно с тона?Нищо ново под слънцето,на мен ми прилича като гид за начинаещи и заблудени американчета.Хубавото е,че ще мога да разбера ЗАЩО точно 4-6 работи...

09.06.08
10:03

казано от Alkorin на 08.06.08, 21:56:

казано от Apollonius на 08.06.08, 17:54:

Alkorin, започнах да го чета и ми се стори интересно. но съм съвсем в началото. Все пак са 165 страници. Благодаря все пак, ти имаш ли някакъв опит с методите, описани в този линк ?

Трябва да го прочетеш за да разбереш конструкцията на тази тренировъчна програма изцяло, основния принцип е трениране в диапазона 4-6 повторения.

Доколкото видях в първите 60тина страници се обяснява стратегията за първите седмици, след които има и почивка. Може би когато го прочетеш до там можеш да започнеш тренировките и през първите седмици ще дочетеш и останалата част ? Смятам да го изчета и може и да пробвам. иначе наистинаго карат малко революционно :) И не че нещо, но колкото и да е резултатна тази тренировка според мен малко се изхвърлят, но немога да кажа нищо засега :) Иначе ти тренирал ли си по този начин ?

09.06.08
10:20

Струва ми се, че нещо от сорта на Rippetoe workout би отговорило на търсенето ти. Има доста инфо за нея, а и книгата Starting Strength се търкаляше из торент тракерите. :)

09.06.08
12:34

Част от принципите прилагам, но изцяло не съм тренирал по нея. Както и да е основния принцип 4-6 повторения е много добър за покачване на сила и ако правиш достатъчно серии и на маса, 6х4 е един от протоколите който работи при мен много добре.
Както каза С7АЛК3Р Starting Strength също е книга която си струва да се прочете, но това важи и за много други като Dinosaur Training, Strength Training Anatomy и т.н. Започни с едно и виж как работи при теб.

09.06.08
15:54

По-рано не успях да го изровя, но сега .. http://dicity.net/rippetoemain.html - кратко описание на Rippetoe workout.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1