08.06.08
16:52
искам да ви попитам следното нещо...Добра ли е програмата която съм решил да правя ,а тя включва два пъти седмично
да правя гърди ; гръб ;ръце.Главната ми цел е да постигна по бързи резултати ,тъй като от скоро съм се хванал яко да тренирам но съм надъхан доста :) .Да допълня правил съм фитнес доста малко ,около 3 месеца и половина като това беше миналата есен.
иначе тренирал съм доста време тенис на корт ,също и лека атлетика и съм свикнал да се истисквам до край така че това не ми е проблем ,даже така ми е приятно а предполагам и при други е така.Така че това което съм решил да правя правилно ли е ,ще мога ли по този начин да постигна по бърз резултат.
мислех програмата да изглежда долу горе така:
понеделник - гърди
вторник - гръб
сряда - почивка
четвъртък - ръце
петък - рамо и гърди
събота - крака и гръб
неделя - ръце и рамо
програмата е тежичка и не знам колко време ще мога да издържа да я правя ,но ще опитам това да е поне няколко месеца ,за да мога да напредна по бързо.Та какво мислите по въпроса .... :)
08.06.08
17:00
Мисля, че така ще претренираш, а и не е много добра идея след ръка веднага да тренираш гърди. Крака и гръб в един ден е много сложно нещо. Та това са двете най-големи муслулни групи в тялото ти. Ако правиш и тяга и клек в една трениовка плюс другите тежки упражения за тях направо не те виждам. Не мисля, че това е добър вариант. По-добре си тренирай по един път в седмица мускул.
аха,мерси за отговора Тишо
за това с ръцете не бях се сетил чесно казано.Тази седмица ми е първата откакто правя тази програма и затова нямаше как да разбера грешките си все още.Иначе това да претренираш лошо ли е ,все пак мускул се прави с тренировки ,не с лежане.Бяха ми казали че може да се тренира дадена мускулна група по няколко пъти седмично ,48 били достатъчни.Поне така ми каза един приятел,не знам дали е вярно понеже не съм компетентен и затова всъщност пуснах темата.
Та ще реформирам програмата си ,ще сучетая краката и гърба в други дни щом така ме съветваш но все пак да тренирам
една мускулна група 2 пъти седмично ще доведели до по-бърз разстеж и по-бърз резултат или при веднъж седмично ще стане по-бързо ?????/
На мен целта ми е да постигна релеф,искам чиста мускулна маса .Все още не съм започнал диета но скоро и това ще стане.