09.06.08
09:03
Здравейте.Значи първо не тренирам със сплитове.В момента програмата съм си я правил по този метод http://www.fitbul.com/article5.htm .Клекове и тяга не правя (не ме оплювайте,няма да има ефект :) ) та въпроса ми е за ръцете.Навсякъде чета как ръцете трябва да се правят 1 път на седмица с максимална тежест,според методите на Chad Waterbury и тая статия до колкото я разбрах ръцете се правят с по-малки тежести и никога до отказ.В главата ми е някаква пълна бъркотия,всеки е “компетентен” по темата фитнес и накрая резултата е никакъв.Искам да ми отговорите,имайки предвид че тренирам почти всяка мускулна група всеки ден,3x5 i 5x3,5 пъти на седмица (възстановяването ми е много добро) какво да правя с ръцете ?!Всеки ден по 1 упражнение за бицепс и 1 трицепс 3x5 и така цялата седмица или 1 ден в седмицата само ръце (както чета на други места).Благодаря предварително...
Извинявай, но...не правиш клек и тяга, а тренираш по програма, в която основното е ‘клек и/или тяга’.
Един ден в седмицата ‘само ръце’, не се връзва с ‘тренировка на цялото тяло 3хСедмично’.
Ако ще играеш тенис на маса, без маса и с ракета за федербал, то това няма да е тенис на маса.
Следвай програмата или си намери друга, която ти допада.
http://www.bb-team.org/workout/1359/ - ето ти програма, която е 3х седмично и е без клекове и тяга. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 09.06.08 09:19.
Това как ще тренираш не само ръцете, ами и всеки мускул зависи какви са целите. Твоите какви са? Сам казваш, че не са да ставаш голям и силен, какви са точно тогава?
Освен това, в статията по която си си правил програмата пише:
7. Не включвайте упражнение за бицепс, освен ако не ви изостава. И набиранията, и лега с обърнат хват, и гребането с щанга товарят добре бицепса. Ако включите упражнение за бицепс, нека то бъде сгъване на щанга от стоеж с широк хват.
Сега, знам че на 99% от хората им изостават ръцете, в частност бицепса (както и краката са им преразвити и т.н. :lol: ), обаче все пак се замисли дали толкова чак “изостава” че да го тренираш отделно.В статията си пише:
Ще си изберете 5-6 базови упражнения, които покриват цялото тяло...
Ако ще тренираш по системата от линка, прави го както е написано там, ако ще тренираш по сплит - тренирай по сплит и ако искаш си направи ден за ръце (което според мен е безидейно, освен в някои специфични случаи), но не ги мешай двете, защото са много различни и не мисля, че ще се съчетаят успешно (най-много да стане компота от заглавието ;) ).
Мнението беше редактирано от G33K на 09.06.08 09:21.
09.06.08
09:57
Напълно съм съгласен с примера за тенис на маса :) А странното е наистина как тренираш по програма, в която основното са клек и тяг без клек и тяга ? Иначе не съм имал опит с тази програма, така че немога да ти помогна, освен да ти каже, че ако ще тренираш по нея, то поне тренирай наистина по нея :)
Мнението беше редактирано от Apollonius на 09.06.08 09:58.