Предмишница

PO

20.09.04
19:24

ам сега сте разркия една ГОЛЯМА мистерия..вапреки ника ми предмишницата ми изостава..да слушам ли хората ,които казват “тя сама ще си порасне покрай другите работи” или да я вмакна в някоя треировка ( а в коя?? ) .
мерси;)

20.09.04
22:17

Като цяло предмишницата се развива като правиш бицепс,но също и от доста упражнения за гръб. Аз лично права по едно упр. за нея в края на тренировката за бицепс,защото без това вече ми е уморена и така се разбивам.Чувал съм да казват че ако тренираш от скоро няма смисъл да правиш предмишница и тя сама ще се оформи.Ако чак толкова искаш големи предмишници ходи и си купи гума за стискане (струва от 3-5лв) хем няма да ти се налага да я правиш в залата хем ще си помпаш когато и по колкото си искаш.

20.09.04
22:53

[quote author=“FreeDom”]хем ще си помпаш когато и по колкото си искаш.

..и ще си я претренираш когато и колкто си искаш  :lol:

20.09.04
23:00

Според мен предмишницата е доста важна мускулна група и трябва да се прави поне по 1 тренировка в седмицата с 2-3 упражнения. Здравият хват помага много при гърба и затова си струва да и се отдели време. С гумичка незнам какво ще постигнеш, но лично при мен предмишниците растат само при сравнително големи тежести. Най-добре я включи накрая на тренировка, когато не правиш гръб или бицепс, за да работиш с по-големи тежести.

21.09.04
01:08

Мноого голяма глупост е да правиш упражненията за  предмишница с големи тежести - вероятноста да си направиш контузия е доста голяма! А боли ли те предмишница - забрави за половината упражнения в залата. Натоварвай я с повече повторения и по малки тежести, но никога не я натоварвай мн тежко! Скоро на сайта ще има статия за преднишницата и упражненията с които да я натовариш. А иначе можеш да вкарваш по 1-2 упражнения между другите серии. Гумичката може и да помогне, но според мен най-ефикасни са упражненията където се иска здрав хват - чукове,тяга,набирания или специфичните упражнения за предмишница :))

21.09.04
01:12

Какво значи малки-големи тежести?
Ако правиш например мъртва тяга с 200кг.. (и не ползваш фитили)?
Дори набиранията товарят със сериозна тежест предмишницата (според теглото)...

21.09.04
11:08

Ако можеш я вмькни кьм някоя група която тренираш,но не я прави повече от 2пьти в седмицата.2упражнения по10-15 повторения.А дали да се тренира или не си е инди видуално.Лично аз никога не сьм я тренирал,ама генетично си мие развита :wink:

Хм. В общи линии с повечето(не с всичко) от казаното до тук не съм съгласен.
Първо: предмишницата сама няма да стане. Ще мръдне, това да, но мускул, съответстващ на другите няма да стане
Второ: тя се товари значително повече при тренировка за гръб поради стискането, отколкото при бицепс. При бицепс се товари малко само горната част откъм бицепса. По същата логика може да я товариш и с трицепс.
Трето: Гумичката е слабо препоръчителна. Има две негативни последици: влияе зле на кръвообръщението и е спастично движение, което в голямата си част рефлектира върху ставата на китката. Възпитава моментен хват, което е и добре, но и не е цялата предмишнична мускулатура. Малък ефект, а голям риск.
Четвърто: тренировката на предмишница е важна и при това трябва да се стремиш към тежести. Защо?
Веднага отговарям. Даже съм го минал този проблем и лекарите се отказаха да се занимават с мен, помогна ми един рехабилитатор.
Предмишницата е малък мускул. Ако не се тренира, тя значително почва да изостава от останалите мускули. До какво води това:
При тренировка за бицепс например: увеличаваш много килограмите на права щанга; но при вдигането и поставянето на щангата има т.нар. усукване, при което предмишницата, ако е слаба ипуска контрола над китката и силата на тежестта се компенсира от ставата. Слабата предмишница пренася натоварването върху ставата. С течение на времето ставата се възпалява, възниква тендовагенит или по - тежко заболяване, и ... Можеш да забравиш за тренировките. Нито ще можеш да висиш на ръцете си, нито от лег да вдигаш с тях, нито нищо....
Тежестите, с които оперираш с предмишницата, е редно да са - да кажем догонващи на тежестите ти за бицепс. От тая гледна точка трябва да оперираш и с големи тежести. Но тежест, на която падаш под 6, дори 8 повторения е абсурдна и наистина рискуваш контузия - все пак ставата е силно засегната при упражненията. Важно е и поне според мен сгъванията за предмишница да се изпълняват бавно. За другите упражнения - маймунски висове, фермерски разходки и т.н. вече е по желание, те също натоварват ставите според мен за сметка на силен хват.
Освен това предмишницата трябва да се прави със хват и отдолу на щангата за вътрена част, и отгоре на щангата за горната част. Можеш да правиш и бицепсово сгъване, държейка щангата отгоре.
Успех!

21.09.04
20:02

За това че предмишницата сама няма да стане D3BEP е напълно прав! Това какви тежести да използваш, ами такива че да правиш добро напомпване на мускула - от 12 до 18 повторения. Предмишницата иска повече повторения. Лично при мен тези повторения водят до паране и силно напомпване на мускула. Правих я в началото с бицепса и триципса, но тя вече беше уморена, а може би я претренирах, но не вървеше! Сега я правя с рамото и трапеца, и тя “дръпна” видимо. Трицепс/бицепс правя 2 дена по-рано.
Правя я с едно упражнение за долната (вътрешната) част и едно за горната част. Правя по 3 серии, като първите са задължително загряващи, а всички упражнения се изпълняват бавно и под контрол.
Ако след серията усещаш напомпване и парене в предмишницата, значи добре работиш  :D

05.01.05
16:29

здравейте тренирам по следната тренировъчна програма която намерих в сайта:
I ден: гърди + бицепси 3 упражнения в 3 х 6-8;
II ден: крака + прасци 4 упражнения за бедра и 2 за прасци;
III ден: почивка
IV ден: рамо + трицепс 3 упражнения в 3 х 6-8;
V ден: гръб + трапец 3-4 упр. за гърба и 2 упр. за трапец в 3 х 6-8;
VI и VII ден: почивка или VII ден = I ден

та искам да тренирам и предмишница но не знам в кой ден да я поставя и  какви упражнения да правя  за нея  :(  помогнете
ако можете да ми кажете според тая програма къде ще е най удачно да поставя корем

Мисля, че във втори ден е удачно.
Упражнения:
1. Вземаш щангата като за бицепс, ширина на раменете и си слагаш ръцете на колената, така, че само китките да стърчат. Навеждаш надолу и вдигаш нагоре.
2. Същото упражнение, но хващаш щангата като за трицепс, т.е. ръцете отгоре(прониран, респ. супиниран хват). Тук вероятно силата ти ще е по - малка.
3. Правиш сгъване като за бицепс, но хватът ти не е отдолу, а отгоре.
Повторенията - около 10.
Извън това можеш от време на време да правиш свпбодно по избор някое от упражненията:
Маймунски вис - хващаш се за лоста за набирания и си висиш.
Фермерска разходка - хващаш два тежки дъмбела и почваш да ги разнасяш из залата.
Навиваш на пръчка въже, свързано с тежест накрая.
Има и много други.
По възможност също така не ползвай фитили там, където е възможно - тяга, чукове, гребане, набиранки....
Има и други варианти. Капацитетът за растеж като самостоятелна група на предмишницата е малък, но е изключително важна за всяко друго упражнение с участие на ръцете...
Поздрави и успех!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1