10.06.08
10:16
Значи тренирах около 4 месеца по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1287/ . Като цяло съм доволен, но последните 4-5 тренировки вече няма мускулни трески на ръцете и си седят все така. За гърба и гърдите все още усещам някакъв ефект след като съм сменил някои упражнения. Въпроса ми е: Ако започна по тази прогама - http://www.bb-team.org/workout/1358/ , ще има ли ефект, тъй като упражненията са почти еднакви и само сплитовете са различни. Благодаря Ви предварително.
10.06.08
10:23
Много зависи според мен какъв сплит търсиш. Все пак сменяш 4 - дневен с 3 - дневен. Ако не знаеш кой ще ти се отрази по - добре наистина е хубаво да експериментираш. Но ако имаш предишен опит с различни сплитове и знаеш колко дневен ще ти се отрази по - добре, по - добре се придържай към тази цифра, но промени нещо друго в тренировката си.
Факт е че 4 дневна програма натоврна отделна част на тялото повече , но пък треидневната натоварва повече мусколи . Общо взето ти си бил на по тежка тренировка и отиваш на по лека. Предпоръчвам ти друга програма .
Аз крака не правя, така че и старата ми програма беше 3 дневна. Идеята ми сега е дали ще има по-голям ефект гръб и бицепс / гърди и трицепс / един ден за рамо + корем + кардио?
Индивидуално е.Аз тренирам така и за мен това е по-добрият вариант спрямо комбинацията гърди бицепс/гръб трицепс.Единствената ми забележка е, че не виждам краката ?
Ами искам да порасна още малко на височина и тогава ще започна и крака. Иначе да започна ли по тази програма според теб. По-нагоре казаха, че отивам от по-тежка на по-лека :?
10.06.08
18:44
казано от regname на 10.06.08, 16:05:
Ами искам да порасна още малко на височина и тогава ще започна и крака. Иначе да започна ли по тази програма според теб. По-нагоре казаха, че отивам от по-тежка на по-лека :?
КВо общо има между тренирането на крака и разтежа на ръст ???
Чел съм и са ми казвали, че упражнения като клекове с тежест и преса за крака, забавят растежа. Аз от време на време правя по 10-1-20 минути на велааргометъра естествено. Но това няма значение. Моля, по темата...
10.06.08
20:00
Зависи от техниката на изпълнение и от тежестта. Все пак нищо не пречи да тренираш краката само за поддържане на форма, колкото малко от малко да ги постегнеш и оформиш.
Остави го това по-тежко/по-леко..Като си тренирал до сега 5 дни след 1 година ще тренираш 6.. а след 2 - по 8 пъти на седмица.Програмата е добра, а аз разтежа на височина - краката не са ти проблем.Бих казал, че фитнесът като цяло спира разтежа на височина (поне при мен така стана..), но пък при други помогна.Имам един приятел, който от като започна да кляка порасна значително на височина.
10.06.08
20:41
казано от RedWalker на 10.06.08, 20:17:
Остави го това по-тежко/по-леко..Като си тренирал до сега 5 дни след 1 година ще тренираш 6.. а след 2 - по 8 пъти на седмица.Програмата е добра, а аз разтежа на височина - краката не са ти проблем.Бих казал, че фитнесът като цяло спира разтежа на височина (поне при мен така стана..), но пък при други помогна.Имам един приятел, който от като започна да кляка порасна значително на височина.
Фитнеса в никакъв случай не ти е спрял разтежа на височина, а просто самият ти си спрял да растеш. Със или без фитнес пак е щяло да спрещ да растеш. Освен разбира се ако не си започмал сфитнеса по - рано от 14 - 15 год. възраст. А специално за растежа е интересна темата и мисля скоро да я пусна отделно.