Интересно относно хранителен продукт.

10.06.08
10:12

Купувам си днес извара и гледам съдържанието, както винаги, и там пише : суроватъчен протеин 22%, вода 76%, въглеихидрати 1.3 %, мазнини 0.6%. Мисълта ми е, че при такова съдържание това не би ли следвало да е идеалният протеин ? Доколкото знам отношението на вода към белтъчини в мускулите е подобно.
Другото, което си мисля е, че ако все пак “изварата” се прави от суровта може би няма смисъл от нея. Все пак идеята и е да се усвоява бавно.

Темата беше редактирана от Apollonius на 10.06.08 10:18.

10.06.08
16:59

казано от Apollonius на 10.06.08, 10:12:

Купувам си днес извара и гледам съдържанието, както винаги, и там пише : суроватъчен протеин 22%, вода 76%, въглеихидрати 1.3 %, мазнини 0.6%. Мисълта ми е, че при такова съдържание това не би ли следвало да е идеалният протеин ? Доколкото знам отношението на вода към белтъчини в мускулите е подобно.
Другото, което си мисля е, че ако все пак “изварата” се прави от суровта може би няма смисъл от нея. Все пак идеята и е да се усвоява бавно.

изварата е  казеин + суроватка ...усвоява се бавно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1