Въпрос относно скотово с дъмбели

20.04.08
14:26

Здравейте :)
Въпроса ми е следният:На скотово с дъмбели обикновенно  правя с по 8кг дъмбел по 8 повторения.С 10г дъмбел максимума ми е 6-7 повторения.С 12кг абсолютния  максимум е 5.Според вас за маса на бицепсите с колко кг е най-добре да правя :) По принцип знам,че за бицепса колкото по тежко-толкова по-добре,но в този случай не съм убеден.Благодаря ви предварително :)

Поздрави

20.04.08
14:43

Щом искаш маса , не падай под 8-10 повторения . А ако е на скотово спускай докато ръката се изпъне докрай , задържаш 2 сек и вдигаш. Ефекта е поразителен

20.04.08
15:11

Благодаря ти,задължително ще опитам по този начин :)

20.04.08
16:03

Моля , с каквото мога ще помагам. :)

20.04.08
20:33

казано от topeto на 20.04.08, 14:43:

Щом искаш маса , не падай под 8-10 повторения . А ако е на скотово спускай докато ръката се изпъне докрай , задържаш 2 сек и вдигаш. Ефекта е поразителен

Все си мисля, че не трябва да се изпъва с цел превенция от травми.

21.04.08
05:31

казано от Стоянчо на 20.04.08, 20:33:

казано от topeto на 20.04.08, 14:43:

Все си мисля, че не трябва да се изпъва с цел превенция от травми.

За травмите съм съгласен , батка. Обаче с по- лек дъмбел и изпъване до долу направо разцепва.

21.04.08
08:18

Това не е упражнение с което ще направиш маса в бицепсите, за маса в бицепсите най - важното упражнение е сгъване прав с щанга с лек чийтинг, още и скотово с щанга.
Освен това не си мисли че бицепсите или който и да е по - малък мускул ще порасне особено, без да правиш тежко упражнения като мъртва тяга и клякания които трупат маса по цялото тяло.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 21.04.08 08:20.

21.04.08
09:33

Мъртва тяга правя както и клекове,но сега искаш да ми кажеш,че няма смисъл от скотово с дъмбел ли ??

BU

21.04.08
21:43

казано от liceto на 21.04.08, 09:33:

Мъртва тяга правя както и клекове,но сега искаш да ми кажеш,че няма смисъл от скотово с дъмбел ли ??

Не,няма. :) Прави една година тежка тяга и ще имаш по-добри ръце,отколкото ако правиш през това време всевъзможни упражнения за бицепс директно.

12.06.08
20:27

казано от DeadManWalking на 21.04.08, 21:43:

Не,няма. :) Прави една година тежка тяга и ще имаш по-добри ръце,отколкото ако правиш през това време всевъзможни упражнения за бицепс директно.

Deadmanwalking, а ти защо тренираш ръце тогава?

12.06.08
20:57

Надявам се че това не го мислиш на сериозно.
liceto ръцете ти препоръчвам да ги правиш в 6-8 повторения.Махни го тва скотово с дъмбели и го прави с щанга. ;-)

13.06.08
07:20

Не че нещо, но скотовото е едно от най-добрите упражнения за изолацията на бицепса.Също така скотовото е упражнението, което се води с най-голяма изолация на мускула 95%.Виждал съм хора с 41-2 ръце и тренират бицепса предимно на скотово и лично на мен скотовото ми донесе много голям прогрес, така че не пишете глупости че нямало смисъл от него..Иди питай Лари Скот да ти каже дали няма смисъл от него.

BU

13.06.08
08:10

казано от Kevin_Kostner на 12.06.08, 20:27:

Deadmanwalking, а ти защо тренираш ръце тогава?

За по-бързи резултати. :) Бицепс,без базови упражнения и само със всевъзможни сгъвания на лакътя не върви... :/ Смисъл има,просто не е достатъчно да правиш упражнения за бицепс,за да имаш големи ръце.

Започнете да гледате общият обем извършена работа,а не само кое ви пари на мускула!Още повече ,че ръцете имат нужда от здрава основа,какви са тия големи ръце на слабо телце?!

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.06.08 08:19.

13.06.08
09:29

Към автора.
Опитай с 8кг. дъмбел да не спираш на осмото повторение, а да направиш 9-10 повторения. Иначе за самото упражнение - прави го като второ или трето в тренировката, като започваш със сгъване с прав лост или с дъмбели - във втория случай е по - добре да правиш скотовото с щанга.

VE

14.06.08
19:17

сгъване прав с крив лост- МАСА
концентрично- КАЧЕСТВО
скотово с дъмбели- ВРЪХ НА БИЦЕПСА 
друго не ти трябва :)  според мен трудно ще правиш 6-8 повторения с точната за теб тежест..
Първо се научи да правиш правилно упражненията  ( по малко тежест, пълна амплитуда на движението  и повече повторения) и чак след това качи килограмите за  6-8 повторения..така ще знаеш дали ги изпълняваш правилно с голяма тежест :) ( дали това е твоята тежест за тези 6-8 повторения)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1