13.06.08
18:57
Здравейте. Аз съм на 19 и ходя на фитнес от 2 години. И така до преди 4 месеца когато се разболях и докторите изрично ми забраниха всякаква физическа работа. Дори когато ходя трябва да ходя бавно. И се появи проблема- когато се разболях тежах около 65 кг, а сега съм 85+. А гръдната ми обиколка от 82 стана 94 см. Сега е проблема как да отслабна? Приемам всякакви предложения.
И още един въпрос- От напълняването ми се появиха огромни стрии по краката и ръцете, които много ме болят. Мазах ги с някакви лосиони, но нищо. Как мога да се справя с тях?
13.06.08
19:02
Здравей, има отделна тема за стриите - погледни там. А иначе, щом ти е забранено даже да ходиш бързо......за какво ли става въпрос?! Трябва да се наблегне на рационалнои адекватно хранене при това положение.
Зависи от какво си болен и дали ще се оправиш! В такъв случай ще трябва строга диеата без сладко и мазно, малко калорий.
Мнението беше редактирано от Vasko на 13.06.08 19:19.
13.06.08
19:24
Да се отслабва дори без да спортува човек е напълно възможно.Самия аз свалих първите си 20 килограма без да спортувам.Незнам обаче доколко е удачно да се подлагаш на диета и на каква диета в зависимост от болестта ти.Най добре е консултация с лекар.
13.06.08
21:52
Дам наистина за да ти се каже диета трябва да се знае болеста ти за да не ти навреди даденото хранене.
Разбира се че може да се отслабне и без спорт, стига яденето да ти е на 6.
Кажи от какво си болен.И отиди и при спортен лекар, защото тия другите и нокътя да си си счупил ти казват да забравиш за фитнеса ако не завинаги то за доста дълъг период. :)
15.06.08
13:56
казано от G-Style на 13.06.08, 18:57:
Здравейте. Аз съм на 19 и ходя на фитнес от 2 години. И така до преди 4 месеца когато се разболях и докторите изрично ми забраниха всякаква физическа работа. Дори когато ходя трябва да ходя бавно. И се появи проблема- когато се разболях тежах около 65 кг, а сега съм 85+. А гръдната ми обиколка от 82 стана 94 см. Сега е проблема как да отслабна? Приемам всякакви предложения.
И още един въпрос- От напълняването ми се появиха огромни стрии по краката и ръцете, които много ме болят. Мазах ги с някакви лосиони, но нищо. Как мога да се справя с тях?
1. Без упражнения можеш да отслабнеш. Но няма да е качествено отслабване, защото няма да е в полза на мускулите, а за тяхна сметка. Обяснявам: когато тялото започне да губи тегло, ако не е чрез физически упражнения тялото посяга първо на музкулите, а после на мазнините. Мазнини се борят чрез движение. Съжалявм, че те разочаровам, но така стоят нещата. опитай да почетеш малко повечеко литература и се опитай да приложиш, както сам казваш ... БАВНО... упражнения. Мисля, че има начин. Но е добре и да се консултираш с лекари. Казали са БАВНО... Ами опитай бавно.
2. Стриите - това е увреждане на тялото, което не се лекува. Мисля, че има кремове, които успяват да ги скриият, но само козметично. Т.е. само ги замаскират за кратко време.
Както го обясни лекарите почти са те изкарали клинично мъртъв.Кажи какво ти има , и внимавай какво и кога ядеш. Но за мой набор който даже не може да ходи бързо... Явно имаш сърдечен проблем.Много хора с подобни проблеми спортуват , е естествено на любителско ниво , млад човек си спорта лекува.... искай 2-ро 3-то лекарско мнение