Мога ли да отслабна без фитнес

13.06.08
18:57

Здравейте. Аз съм на 19 и ходя на фитнес от 2 години. И така до преди 4 месеца когато се разболях и докторите изрично ми забраниха всякаква физическа работа. Дори когато ходя трябва да ходя бавно. И се появи проблема- когато се разболях тежах около 65 кг, а сега съм 85+. А гръдната ми обиколка от 82 стана 94 см. Сега е проблема как да отслабна? Приемам всякакви предложения.
И още един въпрос- От напълняването ми се появиха огромни стрии по краката и ръцете, които много ме болят. Мазах ги с някакви лосиони, но нищо. Как мога да се справя с тях?

13.06.08
19:02

Здравей, има отделна тема за стриите - погледни там. А иначе, щом ти е забранено даже да ходиш бързо......за какво ли става въпрос?! Трябва да се наблегне на рационалнои адекватно хранене при това положение.

13.06.08
19:18

Зависи от какво си болен и дали ще се оправиш! В такъв случай ще трябва строга диеата без сладко и мазно, малко калорий.

Мнението беше редактирано от Vasko на 13.06.08 19:19.

Да се отслабва дори без да спортува човек е напълно възможно.Самия аз свалих първите си 20 килограма без да спортувам.Незнам обаче доколко е удачно да се подлагаш на диета и на каква диета в зависимост от болестта ти.Най добре е консултация с лекар.

13.06.08
21:52

Дам наистина за да ти се каже диета трябва да се знае болеста ти за да не ти навреди даденото хранене.

14.06.08
06:21

Разбира се че може да се отслабне и без спорт, стига яденето да ти е на 6.
Кажи от какво си болен.И отиди и при спортен лекар, защото тия другите и нокътя да си си счупил ти казват да забравиш за фитнеса ако не завинаги то за доста дълъг период. :)

15.06.08
13:56

казано от G-Style на 13.06.08, 18:57:

Здравейте. Аз съм на 19 и ходя на фитнес от 2 години. И така до преди 4 месеца когато се разболях и докторите изрично ми забраниха всякаква физическа работа. Дори когато ходя трябва да ходя бавно. И се появи проблема- когато се разболях тежах около 65 кг, а сега съм 85+. А гръдната ми обиколка от 82 стана 94 см. Сега е проблема как да отслабна? Приемам всякакви предложения.
И още един въпрос- От напълняването ми се появиха огромни стрии по краката и ръцете, които много ме болят. Мазах ги с някакви лосиони, но нищо. Как мога да се справя с тях?

1. Без упражнения можеш да отслабнеш. Но няма да е качествено отслабване, защото няма да е в полза на мускулите, а за тяхна сметка. Обяснявам: когато тялото започне да губи тегло, ако не е чрез физически упражнения тялото посяга първо на музкулите, а после на мазнините. Мазнини се борят чрез движение. Съжалявм, че те разочаровам, но така стоят нещата. опитай да почетеш малко повечеко литература и се опитай да приложиш, както сам казваш ... БАВНО... упражнения. Мисля, че има начин. Но е добре и да се консултираш с лекари. Казали са БАВНО... Ами опитай бавно.
2. Стриите - това е увреждане на тялото, което не се лекува. Мисля, че има кремове, които успяват да ги скриият, но само козметично. Т.е. само ги замаскират за кратко време.

15.06.08
16:09

Както го обясни лекарите почти са те изкарали клинично мъртъв.Кажи какво ти има , и внимавай какво и кога ядеш. Но за мой набор който даже не може да ходи бързо... Явно имаш сърдечен проблем.Много хора с подобни проблеми спортуват , е естествено на любителско ниво , млад човек си спорта лекува.... искай 2-ро 3-то лекарско мнение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1