Силов културизъм. За какво става въпрос?

MA

05.01.05
01:46

Тренирам от година и 7-8 месеца. 71-2 кг съм 179 см на 17 години. Искам маса и сила. Има ли някакав вариант които съчетава и двете? Примерно дайте варианти за различните упражнения кви кг кви повт да редя в самата тренировка за да варвя напред. Програма с упр ? и какво мислите изобщо за такова нещо? В момента клека ми е 85- тройка , лежанката ми е 85- единица , тесен хват за трицепс 70- осмица , прав с лост за бицепс 45 - четворка. Чист сам.Искам още сила !! какво предлагате ??!!!!!!!!!! в момента програмата ми е
1 ден - гърди+рамо
2 ден - гръб+трапец
3 ден - почивка
4 ден - ръце
5 ден - крака
6 ден - почивка
и пак..

05.01.05
15:43

Естествено,че има - Любо Лежанката , Георги Бойчев и много други са живият пример.

MA

05.01.05
17:32

Някакви програми или нещо .. ?? :roll:

еми,силата и масата се правят като на максимални килограми правиш повечко серии,по принцип с по-голямата сила идва и по- голяма маса,но не е задължително(има още много фактори,които определят тази закономерност,би могъл да си силен и не много мускулест,но нека не се отклонявам от темата).по принцип кат си правиш основните упражнения ще видиш наи голям ефект,не прави изолиращи упражнения.Ето ти доста полезни упражнения : за гърба -мъртва тяга,чукове,мечка;за гърди-лежанките,за трицепс -тесен хват на лежанка,френско;за биспес-сгъване с ЕZ-образен лост от стоеж и т.н.

05.01.05
22:21

[quote author=“MisHkiN”]Естествено,че има - Любо Лежанката , Георги Бойчев и много други са живият пример.

Мисла,че много по-добър пример е Kevin Levrone

05.01.05
23:33

Ами културизма ги развива и двете мисля че си на правилния път но лифтерите не искат маса за да влязат в по долни категории културистите при тях масата е основното но силата е съпътсващ фактор

06.01.05
10:14

http://www.bb-team.org/training/000446.php -погледни тази статия на _дзвер_ със сигорност ще отговори на някои от въпросите ти
по-здрави

MA

12.01.05
13:56

Някой знае ли с какви кг играе Кевин Леврон ?

12.01.05
18:45

На плаката в нас прави трицепс на портален с 120кг.Над 300 вдигаше от лег

12.01.05
23:19

Не се интересувайте от такива работи тия химици могат и не знам си кво да вдигнат ние трябва да си се интересуваме от нашите си килограми оставете ги тия

13.01.05
00:34

Ае дам техното е изродена история !
по-здрави

13.01.05
01:34

На плаката в нас прави трицепс на портален с 120кг

Мани ги тия скрипци, те не важат :) Килограмите им нямат нищо общо с истината, а и във всяка зала са различни. В моята зала пробвах трицепсово разгъване на портален скрипец, и в последната серия сложих всичките кила (към 80) и ми беше леко! Просто тежестите на скрипците не са показател за сила ;), тяхното предназначение е друго.

13.01.05
15:41

Сега се сещам че американците си означават тежестите с LBs което е около половин кило може да е станало объркване с мерните еденици

13.01.05
16:58

Варианти много. За насока - 2упражнения за мускул (базови), в две серии, 5-6 повторения, отказ един път месечно или въобще.
Успех! :)

13.01.05
18:48

Абе за мен Кевин е изрод,щото културист който до вдига трибойски кила е почти невъзможно,а той го прави!Разбира се за това толкова пъти къса гръден мускул.А и някой като каже тия са химици много се дразня,това е професионалиэъм!Няма спорт без химия,обаче са малко,които си я признават.За да станеш културист не е само до химията.Много добра генетика,много воля,много пари трябва притежаваш за да бъдеш един от тях и въобще не говорим за един от най-добрите.

MA

13.01.05
20:28

Мартине това примерно за 1 път в месеца ше е супер. по една такава тренировка да правя за всяка мускулна група един път в месеца ще е добре. За гърди крака и раце какво ше представляват?

X_

13.01.05
20:42

Master_B :D
искаш и сила и маса...общо взето нещата стоят така-масата за сметка на силата,остави ги профитата?Препоръчвам ти  да си направиш два цикъла за сила в годината,САМО за СИЛА в рамките на 1,5-2 месеца .Започваш с такъв цикъл,минаваш на  цикъл за маса,после релеф ако те вълнува какво мислят другите за теб  :lol: ,малко почивка и повтаряш цикъла за сила,след него маса и т.н.

14.01.05
10:05

Ставаше въпрос отказа да е един път месечно. Иначе така трябва да си тренираш постоянно (за определен период де).
гърди
лег 2х6; флайс със сгънати лакти 2х6
крака
клек 2х6; някакъв друг клек 2х6
ръце
сгъване с щанга 2х6; сгъване с обратен хват 2х6
от лег тясно за трицепс 2х6; френско от сед с щанга 2х6

Примерно!

14.01.05
16:30

[quote author=“andrew”] А и някой като каже тия са химици много се дразня,това е професионалиэъм!Няма спорт без химия,обаче са малко,които си я признават.За да станеш културист не е само до химията.Много добра генетика,много воля,много пари трябва притежаваш

Мислиш ли сериозно че без химия и само генетика Кевин леврони ще се класира по напред от 15 място на олимпия например ? За да станеш културист (не топкултурист) може и без генетика например

15.01.05
14:36

[quote author=“andrew”]...Много добра генетика,много воля,много пари...

Не разбира се!Без едно от тези три неща нямаш шанс.Да оточня под парите имам предвит точно това - много добра химия и възможност за перфектно възтановяване.И пак без генетика си за никъде,защото ти трябва и перфектното здраве.Нищо лично просто като го чуя това химици се дразня.Ако някой си мисле,че този спорт е само химия,значи не е за него!

Химията е професионализъм?
Интересна интерпретация. Виж, ако кажем маркетинг, да, така е.
Химията е извращение, изразяващо желанието за рекорд/победа/лидерство на всяка цена. На въпросът - колко точно е цената - никой не може да ви отговори. Не е професионализъм, или поне не е такъв професионализъм, каквъвто го разбирам аз да тренираш уж за да покажеш на хората задравината си, а половината си живот зад кулисите да прекарваш в болницата... Е, който го влече - моля, да заповяда. Егати професията. Да имаш перфектно тяло, с което си вадиш хляба, а в същност в него да си като на гости.... Мен не ме реадват тея шампиони, повечето нормални жени биха харесали предимно парите им, не вярвам, че и на тях самите въобще им е добре да тежат толкова, колкото са високи.

Значи, това което казва Мартин, е силова методика. Примерната методика на силовия културизъм може да е в две или три базисни упражнения с повече серии. Не съм и абсолютно убеден в това, че при тренирането на силата водещо са стероидите. Мисля, че точно тук пределът може да се стигне и без химия, тъй, като силата е доста по - слабо пропорционална на свойствата на мускулите, отколкото културизма.

15.01.05
16:46

За да имаш много пари или да си известен и за да бъдеш запомнен трябва да си най-добрия,а за да си най-добрия трябва да се лишиш от много неща.

MA

16.01.05
09:45

За гърба какво ще представлява тренировката като упр серии и повт.? А за гърдите само лег и флайс ли ? ами полулег ? колко общо серии за гърдите ?

Ако търсиш маса и сила, трябва да акцентираш на основните упражнения с малък брой повторения. Упражнения като флайс са за изхвърляне от такава тренировка...
Тея дни ще пускам една статия по въпроса. Още не е готова, но ще стане. Само да се премести окончателно базата данни и пак да е достъпен сървъра. Но и без нея имай предвид: при цел сила тренировката драстично се променя. Повечето излишни неща се изхвърлят. Мисля, че на Брус Лий беше една крилата мисъл по въпроса, нещо като: “Не е всекидневно увеличение, а е всекидневно намаление. Премахнете несъщественото.”

16.01.05
11:45

[quote author=“xmanx”]Master_B :D
искаш и сила и маса...общо взето нещата стоят така-масата за сметка на силата,остави ги профитата?Препоръчвам ти  да си направиш два цикъла за сила в годината,САМО за СИЛА в рамките на 1,5-2 месеца .Започваш с такъв цикъл,минаваш на  цикъл за маса,после релеф ако те вълнува какво мислят другите за теб  :lol: ,малко почивка и повтаряш цикъла за сила,след него маса и т.н.

Здравей!
Този начин на тренировка ми звучи доста интересен!
Може ли да ми дадеш някоя статия по въпроса или ако не те мързи да ми разясниш на лс. малко по-точно?
Благодаря предварително!

MA

18.01.05
21:09

Дайте по точно за набиранията широко за гръб. Искам повече повт с повече тежест. Засега правя 12 макс. Как да подобря ?

19.01.05
09:28

Вариант едно - прави стълбички. Май ти ги обясних вече :wink:
Вариант две - Загряваш на скрипеца. Слагаш тежест, така че да можеш да се набереш 6 пъти. Увеличаваш тежестта с 2,5кг седмично и си готов. Обаче започни с по-лека тежест - примерно такава, с която можеш да се набереш 10 пъти, но прави шестици.
Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1