13.06.08
20:18
Здравейте ! Значи мисля през оставащите 3 седмици да правя само 3 упражнения , а те са мъртва тяга , лежанка и клекове . Целта ми е покачване на мускулна маса , кажете дали е добре :)
13.06.08
20:38
За три седмици няма смисъл да си губиш времето.Иначе идеята не е лоша,просто за маса има по-добри варианти.
Тяга,клек,лег е предимно трибойска програма, а трибойците са хора които наблягат на силата.Следователно.. хвани си някой сплит от сайта по-добре.Не си споменал нищо за тебе.. стаж години ръст кг и тн.
13.06.08
20:49
Лег, тяга, клек е добра програма. Добави и военна преса, набирания, гребане и кофи и от друго общо взето нямаш нужда. Дали ще работиш по-скоро за маса или за сила зависи от тренировъчния протокол.
13.06.08
20:51
казано от Tralfamadorian на 13.06.08, 20:49:
Лег, тяга, клек е добра програма. Добави и военна преса, набирания, гребане и кофи и от друго общо взето нямаш нужда. Дали ще работиш по-скоро за маса или за сила зависи от тренировъчния протокол.
Хаха,да де,ама ако добави военна преса, набирания, гребане и кофи ще се получи друга програма,нали? :) Само с трите базови упражнения не се получава адекватна тренировка за цялото тяло.
Прочети тук:
http://www.doctorbg.com/page.php?id=13703
И обезателно след това цялото това нещо:
http://www.fitbul.com/article8.htm - мисля че това е което търсиш...
надявам се да съм помогнал.
13.06.08
20:57
казано от DeadManWalking на 13.06.08, 20:51:
Хаха,да де,ама ако добави военна преса, набирания, гребане и кофи ще се получи друга програма,нали? :) Само с трите базови упражнения не се получава адекватна тренировка за цялото тяло.
Да де, прав си. Но човекът иска програма за 3 седмици.Мисля че е напълно ок да работи само с 3те основни упражнения за толкова време. В дългосрочен план важи горното-предложените упражнения може просто да се комбинират по различен начин и в различни разновидности. ;-)
13.06.08
22:21
А сега да помислим разумно. : ))
След тежка тяга ръцете ти немогат да балансират на клека.
След тежък клек краката ти немогат да вдигнат щангата на тяга.
След тежка тяга и/или клек силата ти на лег пада много.
Но пък след като си минал през този ад,психически ще заякнеш. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.06.08 22:23.
казано от Vlado на 13.06.08, 20:18:
Здравейте ! Значи мисля през оставащите 3 седмици да правя само 3 упражнения , а те са мъртва тяга , лежанка и клекове . Целта ми е покачване на мускулна маса , кажете дали е добре :)
Ако наистина целта ти е - мускулна маса, не.
Ако искаш сила, е много добра програма.
казано от DeadManWalking на 13.06.08, 20:38:
За три седмици няма смисъл да си губиш времето.
Как пък го реши, че няма смисъл и че си губи вр-то?!
казано от Vlado на 13.06.08, 20:18:
За три седмици може да си правиш каквото искаш, но и ефекта няма да е кой знае какъв. Идеята обаче да се тренира само с трите упражнения лег, тяга и клякания е прекалено опростена. Тези упражнения изискват съпровождащи ги такива иначе лесно се стига до плато, и пауърлифтърите не тренират само трите движения. Пример е лежанката, не можеш да се надяваш да правиш само лежанка и тя да ти расте безпроблемно - няма да стане, трябва да се изпълняват и упражнения които подпомагат мускулните групи при лежанката като раменни преси, екстензии и преси за трицепсите и гребания за гърба.
15.06.08
11:22
казано от jalokin на 14.06.08, 08:50:
казано от DeadManWalking на 13.06.08, 20:38:
За три седмици няма смисъл да си губиш времето.
Как пък го реши, че няма смисъл и че си губи вр-то?!
3 седмици стигат точно да започне да му хваща цаката и да вижда положителните резултати,но точно тогава приключва...просто няма достатъчно време според мен,за да сменя програмата.
Всичко с което тялото се справя , не го променя.Защо питаш такъв въпрос? Тук никой не може да ти каже дали тялото ти ще понесе тренировката , как ще расте и дали ще расте.Експериментирай 1 месец с тази програма , виж как ти се отразява какъв е напредъка , как се чустваш и сам прецени какво да промениш.
15.06.08
16:13
казано от cheFo`` на 15.06.08, 16:03:
Всичко с което тялото се справя , не го променя.Защо питаш такъв въпрос? Тук никой не може да ти каже дали тялото ти ще понесе тренировката , как ще расте и дали ще расте.Експериментирай 1 месец с тази програма , виж как ти се отразява какъв е напредъка , как се чустваш и сам прецени какво да промениш.
Чефо,ако всички разсъждаваха като теб в този форум рядко щеше да се поства. : )))
Фитнесът е индивидуален спорт да,но от глупости (грешки) никой не е застрахован.Лег,тяга и клек не е ...грешно,но не е подходящо за изграждане на маса,пък и 3 седмици са крайно недостатъчни за видими резултати.В по-общ план,при едно продължително трениране с лег,тяга и клек пък ще се получи дисбаланс,така че наистина мисля ,че не е подходяща програма,освен ако не се цели сила точно в тези движения.
Редакция: За абсолютно начинаещи е добра,заради намаленият обем и комплексност. ;)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.06.08 16:35.
Уф, големи глупости. Кое не е подходящо за маса ве, пичове? Клека ли? Та това е възможно най-масиращото упражнение. Храненето е това, което е определящо дали ще качваш муск. маса. И deadman, малко по-скромно го давай, не толкова заядливо, защото с изказвания като това - “След тежка тяга ръцете ти немогат да балансират на клека.”, и това - “продължително трениране с лег,тяга и клек пък ще се получи дисбаланс” си за бисерите.
15.06.08
17:04
казано от butthead на 15.06.08, 16:52:
Уф, големи глупости. Кое не е подходящо за маса ве, пичове? Клека ли? Та това е възможно най-масиращото упражнение. Храненето е това, което е определящо дали ще качваш муск. маса. И deadman, малко по-скромно го давай, не толкова заядливо, защото с изказвания като това - “След тежка тяга ръцете ти немогат да балансират на клека.”, и това - “продължително трениране с лег,тяга и клек пък ще се получи дисбаланс” си за бисерите.
Ми като съм за бисерите,пусни ме там.Аз съм убеден в правотата си.Самите упражнения са must,когато се тренира за маса,но..както неможе без тях,така неможе и само с тях.
Сега,ако се повторя още няколко пъти ще започна да си писвам сам на себе си...
ПС:Ти пробвал ли си след тяга клек?Щангата просто ще мине през тебе... :)
Редакция: Само да допълня,че под наредък и мускулна маса няма предвид началното развитие,защото в началото и по цял ден да си “играеш” със себе си само,пак ще развиеш предмишници...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.06.08 17:18.
A ти изобщо клек правил ли си? Защото щангата стои на раменете и ролята на ръцете е минимална. Не знам колко смачкани трябва да са ти ръцете, за да не можеш просто да придържаш щангата. А те ако са в такова състояние значи не тренираш правилно. По-скоро проблемът е, че краката ще са изморени и няма да можеш да се изправиш(при стандартна тяга). Естествено никой не говори за тежки лег, клек и тяга в една тренировка - няма как да стане. Ставаше въпрос за тренирането им в отделни дни. Ако са в един трябва да са в значително по-малко серии - пак е вариант.
15.06.08
17:51
казано от butthead на 15.06.08, 17:41:
A ти изобщо клек правил ли си? Защото щангата стои на раменете и ролята на ръцете е минимална. Не знам колко смачкани трябва да са ти ръцете, за да не можеш просто да придържаш щангата. А те ако са в такова състояние значи не тренираш правилно. По-скоро проблемът е, че краката ще са изморени и няма да можеш да се изправиш(при стандартна тяга). Естествено никой не говори за тежки лег, клек и тяга в една тренировка - няма как да стане. Ставаше въпрос за тренирането им в отделни дни. Ако са в един трябва да са в значително по-малко серии - пак е вариант.
Това ,че ръцете само държат щангата при тяга,не значи,че не се морят.Ръцете се измарят и от клек и от тяга.Щангата не седи просто на раменете ти,когато клякаш,ръцете ти я държат там.Ако са свежи,не усещаш да се товарят,но ако предварително ги измориш...А краката,противно на логиката не са толкова изтощени след тяга,особено ако тръгваш да дърпаш от над паралела,колкото по-малко сгъваш краката,толкова по-малко ги товариш,а килограмите на тягата растат.И при програмата,която се обсъжда трите движения се тренират ВСЕКИ тренировъчен ден,заедно.Иначе пък хептен няма файда. :)
Ако ги правиш леки,обемът си е малък и няма ефект.
Ако ги правиш тежки...ми просто неможеш. :) Винаги някое движение ще страда от другите.
Ако ги правиш в отделни дни...всъщност този вариант не е изключен,но не съм пробвал и немога да коментирам.
Бътхеад,в тези ми постове не споря с теб,а по-скоро размишлявам на глас. ;)
РЕДАКЦИЯ: Хрумна ми една идея...вместо заден клек да се прави с преден...коремът яко ще пари ,но ако го изтърпи,става. :)
Идея 2: Да дърпа тяга от раклата,тоест без да пуска до долу.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.06.08 17:56.
не е лоша програмата лег,тяга,клек но не е за тебе.Ръцете не се морят при клек ;)
15.06.08
19:48
казано от valerious на 15.06.08, 19:47:
не е лоша програмата лег,тяга,клек но не е за тебе.Ръцете не се морят при клек ;)
Не се морят?ОК,мини 15 повторения ТЕЖЪК клек и..пак постни. :)
Програмата би качила сила,маса - не.
при 15 повторения, клека не е тежък. според мен тежко е да ти позволи 4-6, мах 8 повторения.
пробвал съм подобна програма:
1лег и тяга, като тягата е по-лека и малко рамо (преси не много тежки)
2.почивка
3.тяга и клек, като клека е по-лек и по 1 упр за бицепс и трицепс
4.почивка
5.клек и лег, като лега е по-лек и само ако не съм смазан вкарвах някоя малка гръпа по 1 упр (прасец и/или предмишница)
6.почивка
7.отново от начало
това беше цикъл за сила около 2 месеца - докато стигна определените предварително кг трибой. ефект в силата имаше .... за маса .... при мен нямаше ефект
16.06.08
11:36
значи в крайна сметка да не дигам така ... иначе си мислех и да включа по още 1-2 упражнения като всеки път да ги сменям , а лег , тяга , клек да остават ;)