16.06.08
08:10
Здравейте,
Искам да ви попитам за мнението ви по следния проблем: ръцете ми изостават много здраво от другите мускулни групи. Само за сравнение ще ви кажа че гръдната ми е около 117 - 118 в отпуснато състояние а ръцете ми са съответно 40 и 38,8 см. Тренировката ми е следната:
Бицепс:
Прав с лост 3, 4 х 8
полулег сгъване с дъмбел - 3,4 х 8
скотово сгъване 3х8
Трицепс:
Тесен хват 4х6,8
Френско сгъване 3,4 х 8
Разгъване на скрипец 4 х 10
Кофички(рядко)
Пробвал съм много методики за растеж в ръцете, но сякаш не съм имал голям ефект. Преди да изчистя ръката ми беше близо 43 см, но след почистването много спадна. Дайте някакво предложение за промяна на тренировките. Храненето ми е ок, суплементите също.
16.06.08
08:14
Ръцете ти са съвсем наред и не изостават. :)
ПС:Ааа обиколката е в отпуснато състояние?Моя грешка. : ))
ПС2:Опитвал ли си суперсерии?Аз лично не съм,но все хубави работи чувам,особено при ръцете.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.06.08 08:15.
Раздели ръцете и не ги тренирай заедно известно време или пък пробвай суперсерии.
Пробвал съм суперсерии и съм забелязал че трудно се възстановявам от тях в последствие. Сега се опитвам да тренирам на повече повторения да вкарам максимално много кръв в мускулите ( повторенията ми са около 10), но си мисля че просто генетиката в ръцете ми е такава. Много съм висок (около 191 см) и са ми дълги ръцете и за да изглеждат масивни трябва да са поне 42, 43 в отпуснато състояние. Стажа ми е 1,5 години абсолутно натурално тренирам(без всякакви прохормонални продукти и стероиди). Започнах да се примирявам с факта че в ръцете ще изглеждам като манекен.
16.06.08
08:30
казано от iasen на 16.06.08, 08:10:
Здравейте,
Искам да ви попитам за мнението ви по следния проблем: ръцете ми изостават много здраво от другите мускулни групи. Само за сравнение ще ви кажа че гръдната ми е около 117 - 118 в отпуснато състояние а ръцете ми са съответно 40 и 38,8 см. Тренировката ми е следната:
Бицепс:
Прав с лост 3, 4 х 8
скотово сгъване 3х8
Трицепс:
Тесен хват 4х6,8
Френско сгъване 3,4 х 8
Кофички(рядко)Пробвал съм много методики за растеж в ръцете, но сякаш не съм имал голям ефект. Преди да изчистя ръката ми беше близо 43 см, но след почистването много спадна. Дайте някакво предложение за промяна на тренировките. Храненето ми е ок, суплементите също.
Раздели бицепс и трицепс в две отделни тренировки!
Смени местата на скотовото и сгъването с дъмбели от полулег. За да шокираш мускулите, яесто сменяй последователността на упражненията! Не видях никъде да правиш нищо с обратен хват или Hummer Curls. За края на тренировката, тези две упражнения са супер.
Когато правиш последователното с дъмбели от полулег, недей да ги въртиш ами дръж китките все едно вдигаш с щанга, т.е. да гледат напред!
Разгъването на скрипец (за трицепс) го прави с обратен широк хват над главата на EZ дръжка!
Относно френското... мое лично мнение е че по добре да го правиш легнал и да пускаш щангата зад врата... Ясно че ще има леко люлеене, но много по добре се натоварва мускула, също и разстяга. Краката ти тршбва да са добре заступорени, което не би трябвало да е проблем. Можеш да го правиш и на лежанка с обратен наклон, на кошто се правят коремни. Стягай си китките, ще ти е от полза
Айде успех и пиши за резултатите...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 16.06.08 08:31.
Само за стягането на китките с какво мога да ги стягам и наистина не е ли малко опасно постоянно да са стегнати от гледна точка на ставата ?
16.06.08
09:13
Три варианта за китките.
1) тренирай предмишница 1-2 упражнения на края, но не съм сигурен, дали няма да ти дойде малко нанагорно в края на тренировката за ръце. (стига да си тренирал през цялото време здраво)
2) постепенно с увеличаване на тежестта в упражненията можеш да усетиш малка болка в предмишницата/китките - продължавай да тренираш с тази тежест, докато не привикнеш (докато не изчезне болката)
3) независимо от упражненията, които правиш стискай по-силно дъмбелите/лоста
Други варианти не се сещам сега.
16.06.08
16:00
А ръцете в отпуснато състояние ли са ? И все пак не е малко за година и половина. Аз съм горе - долу колкото теб висок и стажа ми е пак такъв, но са ми по -малки мерките. Ако просто експериментираш се ще намериш метода, който е подходящ за теб. Все пак дотук са пораснали, нали ?
И аз съм така. За около половин година откакто почнах пак да тренирам съм качил 10 кг, по 30-40 кг на основните упражнения и само 2 см на ръка - 37 ми е едната, 38 другата, на 85 кг. Много трудно качвам в ръцете, и много лесно губя мускул пак там. Преди вкарвах и 4-5 изолиращи серии за ръцете след базовите, правил съм и суперсерии, както и в отделен ден. Нулев ефект. От 2 седмици съм спрял да ги тренирам, правя само базови упражнения за големите мускулни групи. Бицепс, трицепс си влизат там и се товарят не малко, защото тежестите са големи. Малко време е минало, но мисля, че има ефект. По-свежи и по-плътни си чувствам ръцете. Така, че може да пробваш и ти.
Мярката е в отпуснато състояние да! Иначе ръцете ще ги мъча много защото съм забелязал че само така има някакъв резултат(поне 8 повторения на 80+ процента сила докато не се разтреперят). Мерси за мненията може да пробвам от всичко просто наистина явно ефекта е строго индивидуален и трябва да разбера как най - точно да ги накарам да растат ;)
16.06.08
19:26
Естествено, че всичко е индивидуално. Трябва да експериментираш доста за да намериш най - доброто за себе си.
Нещо ми направи впечатление. Казваш, че храната и добавките са ти добре, а трудно се възстановяваш от суперсериите. Като правиш ръце в суперсерии тренировката ти става дори по - кратка макар и по - интензивна. Не би трябвало това да е проблема със суперсериите.
16.06.08
19:28
казано от iasen на 16.06.08, 19:00:
Мярката е в отпуснато състояние да! Иначе ръцете ще ги мъча много защото съм забелязал че само така има някакъв резултат(поне 8 повторения на 80+ процента сила докато не се разтреперят). Мерси за мненията може да пробвам от всичко просто наистина явно ефекта е строго индивидуален и трябва да разбера как най - точно да ги накарам да растат ;)
Пробвай това което ти казвам... РАБОТИ... имам 15 години стаж в залата и знам кое и как работи... най-доброто ми постижение е 52 ръка и 44 предмишница, преди около 4.5 години... не го казвам да се хваля или нещо, но съм наясно с ръцете... ;)
Георги при тренировка в суперсерии просто се възстановявам по - трудно именно заради високата интензивност, но това не значи че не се възстановявам. Просто ми отнема повече време. СилаБГ ще пробвам всичко което каза, постиженията ти са наистина завидни.
Много е просто, ако изпълняваш тежка тяга, клякания и другите базови упражнения ръцете ти имат потенциал за растене.
В този случай положението е елементарно използваш базовите упражнения за бицепси и трицепси с които се вдигат най - тежки килограми и се стремиш всяка тренировка да повишаваш повторенията докато стигнеш 10, после сменяш тежеста с по - голяма и правиш по малко повторения но повече серии, общо взето общия брой повторения за дадено упражнение трябва да е към 24-30 повторения.
Клек правя със 110 6 повторения до долу иначе съм правил на 140 кг 5-ца но не мога да се пусна до долу. Тяга правя през седмица и последната седмица направих 7ца на 105 кг. Като цяло избягвам силовите постижения по - скоро ползвам тежките килограми като средство :)
казано от iasen на 17.06.08, 06:50:
Клек правя със 110 6 повторения до долу иначе съм правил на 140 кг 5-ца но не мога да се пусна до долу. Тяга правя през седмица и последната седмица направих 7ца на 105 кг. Като цяло избягвам силовите постижения по - скоро ползвам тежките килограми като средство :)
Хубаво, това засега е добре но продължавай да увеличаваш килограмите както и да натоварваш бицепсите и трицепсите.
17.06.08
14:30
казано от iasen на 16.06.08, 08:10:
Здравейте,
Бицепс:
Прав с лост 3, 4 х 8
скотово сгъване 3х8
Трицепс:
Тесен хват 4х6,8
Френско сгъване 3,4 х 8
Кофички(рядко)Пробвал съм много методики за растеж в ръцете, но сякаш не съм имал голям ефект. Преди да изчистя ръката ми беше близо 43 см, но след почистването много спадна. Дайте някакво предложение за промяна на тренировките. Храненето ми е ок, суплементите също.
Пробвай упражнението 21 . ;-)