Имам въпрос за тренировка за ръце

16.06.08
08:10

Здравейте,
Искам да ви попитам за мнението ви по следния проблем: ръцете ми изостават много здраво от другите мускулни групи. Само за сравнение ще ви кажа че гръдната ми е около 117 - 118 в отпуснато състояние а ръцете ми са съответно 40 и 38,8 см. Тренировката ми е следната:
Бицепс:
Прав с лост 3, 4 х 8
полулег сгъване с дъмбел - 3,4 х 8
скотово сгъване 3х8
Трицепс:
Тесен хват 4х6,8
Френско сгъване 3,4 х 8
Разгъване на скрипец 4 х 10
Кофички(рядко)

Пробвал съм много методики за растеж в ръцете, но сякаш не съм имал голям ефект. Преди да изчистя ръката ми беше близо 43 см, но след почистването много спадна. Дайте някакво предложение за промяна на тренировките. Храненето ми е ок, суплементите също.

BU

16.06.08
08:14

Ръцете ти са съвсем наред и не изостават. :)

ПС:Ааа обиколката е в отпуснато състояние?Моя грешка. : ))
ПС2:Опитвал ли си суперсерии?Аз лично не съм,но все хубави работи чувам,особено при ръцете.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.06.08 08:15.

16.06.08
08:27

Раздели ръцете и не ги тренирай заедно известно време или пък пробвай суперсерии.

16.06.08
08:28

Пробвал съм суперсерии и съм забелязал че трудно се възстановявам от тях в последствие. Сега се опитвам да тренирам на повече повторения да вкарам максимално много кръв в мускулите ( повторенията ми са около 10), но си мисля че просто генетиката в ръцете ми е такава. Много съм висок (около 191 см) и са ми дълги ръцете и за да изглеждат масивни трябва да са поне 42, 43 в отпуснато състояние. Стажа ми е 1,5 години абсолутно натурално тренирам(без всякакви прохормонални продукти и стероиди). Започнах да се примирявам с факта че в ръцете ще изглеждам като манекен.

СБ

16.06.08
08:30

казано от iasen на 16.06.08, 08:10:

Здравейте,
Искам да ви попитам за мнението ви по следния проблем: ръцете ми изостават много здраво от другите мускулни групи. Само за сравнение ще ви кажа че гръдната ми е около 117 - 118 в отпуснато състояние а ръцете ми са съответно 40 и 38,8 см. Тренировката ми е следната:
Бицепс:
Прав с лост 3, 4 х 8
скотово сгъване 3х8
Трицепс:
Тесен хват 4х6,8
Френско сгъване 3,4 х 8
Кофички(рядко)

Пробвал съм много методики за растеж в ръцете, но сякаш не съм имал голям ефект. Преди да изчистя ръката ми беше близо 43 см, но след почистването много спадна. Дайте някакво предложение за промяна на тренировките. Храненето ми е ок, суплементите също.

Раздели бицепс и трицепс в две отделни тренировки!
Смени местата на скотовото и сгъването с дъмбели от полулег. За да шокираш мускулите, яесто сменяй последователността на упражненията! Не видях никъде да правиш нищо с обратен хват или Hummer Curls. За края на тренировката, тези две упражнения са супер.

Когато правиш последователното с дъмбели от полулег, недей да ги въртиш ами дръж китките все едно вдигаш с щанга, т.е. да гледат напред!

Разгъването на скрипец (за трицепс) го прави с обратен широк хват над главата на EZ дръжка!
Относно френското... мое лично мнение е че по добре да го правиш легнал и да пускаш щангата зад врата... Ясно че ще има леко люлеене, но много по добре се натоварва мускула, също и разстяга. Краката ти тршбва да са добре заступорени, което не би трябвало да е проблем. Можеш да го правиш и на лежанка с обратен наклон, на кошто се правят коремни. Стягай си китките, ще ти е от полза

Айде успех и пиши за резултатите...

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 16.06.08 08:31.

16.06.08
08:35

Само за стягането на китките с какво мога да ги стягам и наистина не е ли малко опасно постоянно да са стегнати от гледна точка на ставата ?

PR

16.06.08
09:13

Три варианта за китките.
1) тренирай предмишница 1-2 упражнения на края, но не съм сигурен, дали няма да ти дойде малко нанагорно в края на тренировката за ръце. (стига да си тренирал през цялото време здраво)
2) постепенно с увеличаване на тежестта в упражненията можеш да усетиш малка болка в предмишницата/китките - продължавай да тренираш с тази тежест, докато не привикнеш (докато не изчезне болката)
3) независимо от упражненията, които правиш стискай по-силно дъмбелите/лоста

Други варианти не се сещам сега.

16.06.08
16:00

А ръцете в отпуснато състояние ли са ? И все пак не е малко за година и половина. Аз съм горе - долу колкото теб висок и стажа ми е пак такъв, но са ми по -малки мерките. Ако просто експериментираш се ще намериш метода, който е подходящ за теб. Все пак дотук са пораснали, нали ?

16.06.08
18:49

И аз съм така. За около половин година откакто почнах пак да тренирам съм качил 10 кг, по 30-40 кг на основните упражнения и само 2 см на ръка - 37 ми е едната, 38 другата, на 85 кг. Много трудно качвам в ръцете, и много лесно губя мускул пак там. Преди вкарвах и 4-5 изолиращи серии за ръцете след базовите, правил съм и суперсерии, както и в отделен ден.  Нулев ефект. От 2 седмици съм спрял да ги тренирам, правя само базови упражнения за големите мускулни групи. Бицепс, трицепс си влизат там и се товарят не малко, защото тежестите са големи. Малко време е минало, но мисля, че има ефект. По-свежи и по-плътни си чувствам ръцете. Така, че може да пробваш и ти.

16.06.08
19:00

Мярката е в отпуснато състояние да! Иначе ръцете ще ги мъча много защото съм забелязал че само така има някакъв резултат(поне 8 повторения на 80+ процента сила докато не се разтреперят). Мерси за мненията може да пробвам от всичко просто наистина явно ефекта е строго индивидуален и трябва да разбера как най - точно да ги накарам да растат ;)

Естествено, че всичко е индивидуално. Трябва да експериментираш доста за да намериш най - доброто за себе си.

Нещо ми направи впечатление. Казваш, че храната и добавките са ти добре, а трудно се възстановяваш от суперсериите. Като правиш ръце в суперсерии тренировката ти става дори по - кратка макар и по - интензивна. Не би трябвало това да е проблема със суперсериите.

СБ

16.06.08
19:28

казано от iasen на 16.06.08, 19:00:

Мярката е в отпуснато състояние да! Иначе ръцете ще ги мъча много защото съм забелязал че само така има някакъв резултат(поне 8 повторения на 80+ процента сила докато не се разтреперят). Мерси за мненията може да пробвам от всичко просто наистина явно ефекта е строго индивидуален и трябва да разбера как най - точно да ги накарам да растат ;)

Пробвай това което ти казвам... РАБОТИ... имам 15 години стаж в залата и знам кое и как работи... най-доброто ми постижение е 52 ръка и 44 предмишница, преди около 4.5 години... не го казвам да се хваля или нещо, но съм наясно с ръцете... ;)

16.06.08
19:33

Георги при тренировка в суперсерии просто се възстановявам по - трудно именно заради високата интензивност, но това не значи че не се възстановявам. Просто ми отнема повече време.  СилаБГ ще пробвам всичко което каза, постиженията ти са наистина завидни.

16.06.08
23:23

Много е просто, ако изпълняваш тежка тяга, клякания и другите базови упражнения ръцете ти имат потенциал за растене.
В този случай положението е елементарно използваш базовите упражнения за бицепси и трицепси с които се вдигат най - тежки килограми и се стремиш всяка тренировка да повишаваш повторенията докато стигнеш 10, после сменяш тежеста с по - голяма и правиш по малко повторения но повече серии, общо взето общия брой повторения за дадено упражнение трябва да е към 24-30 повторения.

17.06.08
06:50

Клек правя със 110 6 повторения до долу иначе съм правил на 140 кг 5-ца но не мога да се пусна до долу. Тяга правя през седмица и последната седмица направих 7ца на 105 кг.  Като цяло избягвам силовите постижения по - скоро ползвам тежките килограми като средство :)

17.06.08
14:06

казано от iasen на 17.06.08, 06:50:

Клек правя със 110 6 повторения до долу иначе съм правил на 140 кг 5-ца но не мога да се пусна до долу. Тяга правя през седмица и последната седмица направих 7ца на 105 кг.  Като цяло избягвам силовите постижения по - скоро ползвам тежките килограми като средство :)

Хубаво, това засега е добре но продължавай да увеличаваш килограмите както и да натоварваш бицепсите и трицепсите.

FZ

17.06.08
14:30

казано от iasen на 16.06.08, 08:10:

Здравейте,
Бицепс:
Прав с лост 3, 4 х 8
скотово сгъване 3х8
Трицепс:
Тесен хват 4х6,8
Френско сгъване 3,4 х 8
Кофички(рядко)

Пробвай упражнението 21 .  ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1