04.01.05
00:56
Ае да попитам нормално ли е да съм вече в застой след 3 месеца тренировки ?
Не е нормално естествено дай инфо за себе си как тренираш тренировката и всичко за което се сетиш
Е те те от това няма как да избягаш.Рано или късно се случва.Интересното е че е едва след 3месеца.Най-вероятно си претренирал.Варианта е да си смениш програмата и поне една седмица не тренирай.ЛИчно аз така съм се справял с този проблем,но все пак дай някакво инфо
04.01.05
20:50
и по какво прецени,че си в застой?Напиши :)
Е, как прецени че си в застой верно?! Аз след година две започнх да ги усещам тия неща!
Еми прецених че съм в застои поради факта че от един месец вдигам едни и същи килограми във всички упражнения.
Ако нещо съм в заблуда и това не е застои кажете и ще ви напиша програмата и инфо някво.
Вдигай по здраво, така че да имаш мускулна треска след всяка тренировка, промени си програмата и после пиши пак!
Абе аз имам мускулна треска след всяка тренировка освен атя за гръб шот още несъм почнал с мъртвата тяга.Вдигам на максимални килограми сичко по книга ама....
Абе и аз колко съм циклил на едни кила то ако постоянно качвахме за 3-4 години ще сме Рони Колман
05.01.05
19:27
от гледна точка на личният ми опит колкото повече напредваш, толкова по-трудно качваш тежести, защото има все по-малко за качване и веднъж стигнеш ли до биологичната си граница (момента в който без хранителни добавки неможеш да качиш тежест) ако не направиш някаква промяна няма да имаш понататъшен възход !
05.01.05
19:27
колкото по големи стават килата,по бавно се трупат,но съмнявам се,че за 3 месеца си стигнал чак толкова големи.Кои дни тренираш,ако са последователни да разбирам ли че тренираш с мускулната треска от миналия ден?може би ти е малко почивката...или пък храната..не тренираи 5 дена и яж яко да видиш колко повече ще дигнеш кат отидеш на фитнес(малко се повтарям с димо но тои го е пратил секунди преди мен )
Може точно това да ти е проблема. Трябва да пригодиш всичко към себе си, защото другите програми може да не работят за теб. Чети или се допитай до някой, който наистина разбира (някой треньор и др.)
Програмата ми я е писал инструктора:
понеделник:гърди
вторник:гръб
сряда: ми е почивка по програма ама аз прая корем и предмишница
четвъртак:бицепс и трицепс
петък:крака и рамо
събота:ми е почивка по програма ама аз пак прая корем и предмишница
и неделя вече почивам
Ако искате може да ви я напиша и цялата.
Завършвай с ръцете,врътни ги с краката и рамото.Също и ти е малко почивката,ько ти е толкова зор предмишницата правия в края на тренировките за гръб и ръце,а корема в края навсяка тренировка.Знам че ти е мерак да ходиш в залата колкото може по често,но не там растат мускулите!От колко време тренираш по тази програма
2Pac А качваш ли килограми ако не тогава си виж диетата нещо там куца ако не качваш и килца там разрови
С програмата тренирам от два месеца.
Ае djgorgio-ASTOR лошото е че не спазвам никаква хранителна диета гледам само да се ограничавам от някои неща и напоследък нямам апетит нещо и съм свалил 1 кг иначе ако хапвам стъбилно и без диета мога да кача.
06.01.05
08:24
На мен ми изглежда като претоварване, защото макар да си разпределил натоварването добре в/у различните мускули, в тялото се натрупва обща умора (заради малкия бр. изцяло почивни дни, не мисля че е добре да тренираш в дните ти за възтановяване, точно това е може би причината за “застоя ти”), а може би ще ти помогне, ако за 1 седмица преустановиш всякаква тренировачна дейност, това би трябвало да даде на тялото време да се съвземе !
06.01.05
11:05
каза по-горе,че работиш с максимални тежести,а като гледам и програмата започвам да се досещам,с по колко килограма качи на тежест в различните упражнения,преди да зациклиш?
xmanx най-много кг качих на гърди (от лег с щанга около 10 кг, от полулег с дъмбел 7-8 кг) а за кофичките едно ми е интересно ,защо някои път правя първата серия по 10-12 ,а друг път немога и 3 да направя.Качих кг и на бицепс ,най-вече на скотово и на прав с крив лост.И по принцип гърди и пицепс мисля че най-добре ми се развиват до момента.
06.01.05
20:44
:D ами мисля,че е време да смениш малко тренировката там където за мускулна група правиш по 3 упр. направи ги 2 ,но увеличи с по една серия и леко намали тежестта за сметка на малко по-голям брой повторения,за мускулна група,която до сега тренираш с 2 упражнения,нека да е с едно базово,но с още 1-2 серий отгоре...иначе нека всичко си е както преди,това,че има дни в които не ти стигат силите да изпълниш плануваното може да означава,че или си претренирал или не възстановяваш добре,т.е. храна,почивка и сън,затова хапвай повечко и почивай повечко.Това е според мен насока,не знам ...ти би трябвало да се познаваш по-добре. :wink:
07.01.05
22:44
&to не вземеш на твоя инструктор да му кажеш да понаучи малко за тренировки на начинаещите и тогава да ти пише планове
я виж тук колко сме писали за такива катио теб, какви са тя сплитове още от начало че и max. training бреии
стан
[quote author=“DJ MADMAN”]&to не вземеш на твоя инструктор да му кажеш да понаучи малко за тренировки на начинаещите и тогава да ти пише планове
я виж тук колко сме писали за такива катио теб, какви са тя сплитове още от начало че и max. training бреии
стан
Точно и ясно Казано
Моето мнение също е, че сплита ти е много тежък за човек, занимаващ се едва от три месеца. Ами че нормално го дават няколко месеца само кръгова трен да правиш за да свикнат на натоварването ти всички системи в организма.
Явно не се възстановяваш добре, косвено съдя от това че нямаш и апетит, и даже си свалил 1 кг. което не е нормално. Вземи си спортни мултивитамини, почивай и спи повече, направи си добра диета, и наистина не се предоверявай на този инструктор, защото програмата му не показва добра фитнес култура.
Добре тва за почивката съм го решил вече...ще почина една седмица като ми свърши картата.Ама да ви помоля ако може да ми напишете някаква програма щом моята не е удачна за мен.Не за друго но няма до кои друг да се допитам относно програмата щом инструктора не я е направил както тряабва.
08.01.05
15:31
само от 3 месеца ли тренираш,последно??
08.01.05
20:06
ок :D мисля,че като тренировъчни дни и мускулни групи системата ти е добре направена,не трябва обаче да тренираш в почивните дни,даже и коремна преса.Работа на максимални тежести едва ли ти е препоръчал инструктура или ти не си го разбрал....не знам.Това, което ще те посъветвам:до сега си правил
понеделник:гърди
вторник:гръб
сряда: ми е почивка по програма ама аз прая корем и предмишница
четвъртак:бицепс и трицепс
петък:крака и рамо
сега:
Пн-к: гърди и рамо-по едно основно упражнение в 3-4 серий по 6-8 повторения,спираш едно повторение преди отказа
Вт-к:гръб-набирания3 серий Х едно повторение преди отказа+ още две упражнения 3х6-8 пак спазваш това за 1повт. преди отказ
Ср.-почиваш
Чт-к:крака-загряваш добре и правиш 4х8-10 пълен клек,повторенията си ги знаеш,на този етап не ти трябва до отказ
Пт-к:бицепс-трицепс по едно упражнение в 3 серий,6-8 пъти
Това е!Обърни внимание на храненето и почивай повече!
Е добре аз със по едно основно упражнение на мускулна група за 15-20 минути ще свършвам с тренировката.И неможах да разбера какво ще рече “спираш едно повторение преди отказа”.А и друго да попитам ...сега за гърди примерно основното упражнение ще ми е лег ,и някаква пирамида ще трябва ли ,защото инструктора специално за тва упражнение ми каза да го правя с пирамида ,и тя беше следната (първите 2 серии със по 40 кг 6-8 пъти,третата серия 54 кг 6-8 пъти и четвъртата серия с максимални кг колкото мога ,целта беше да си тигна собствените кг (72) ,а аз последната серия с 64 я правех).
[quote author=“2Pac”]Е добре аз със по едно основно упражнение на мускулна група за 15-20 минути ще свършвам с тренировката.И неможах да разбера какво ще рече “спираш едно повторение преди отказа”.А и друго да попитам ...сега за гърди примерно основното упражнение ще ми е лег ,и някаква пирамида ще трябва ли ,защото инструктора специално за тва упражнение ми каза да го правя с пирамида ,и тя беше следната (първите 2 серии със по 40 кг 6-8 пъти,третата серия 54 кг 6-8 пъти и четвъртата серия с максимални кг колкото мога ,целта беше да си тигна собствените кг (72) ,а аз последната серия с 64 я правех).
Това значи че ако правиш с 50 кила 8 повторения да спреш на 7 това трябва да го усетиш.Ами прави пирамида ще ги стигнеш и задминеш някога тези кила но полека
Е той ми е написал 3-4 серии с по 6-8 повторение.Аз за да имам отказ до 8смото повторение не мии въобще ясно с кви кг да започна и да завърша упражнението.И аз си мисля че ще се получи нещо от сорта...да започна с около 56-58кг и аз като ще трябва да спирам на всяка серия преди отказа ,значи последната серия сигурно ш ми е с не повече от 48 кг ,щото ще съм уморен е няа как да качвам кг на всяка серия.
Ами като усетиш че си близо до отказа закачи щангата и готово.Иначе една тренировка можеш да експериментираш с какви тежести ще ти е най добре да стигаш до 8 повторения в различните серии
10.01.05
10:41
не е малко тази тренировка,отчитам факта ,че тренира от 3-4 месеца и е претренирал
2Pac,на практика си ме разбрал макар да мислиш обратното :wink:
Загряваш добре преди тренировка-10на минути.Казваш ,че започваш с 56-58 кг-идеално,правиш си серията от 6 до 8 повт. и като усетиш ,че следващото повторение не можеш да направиш сам спираш.Почиваш 2-2,5 минути и ако можеш правиш още една серия на тези кг.,не трябва да падаш под 6 повт. и да стигаш до отказ,ако не- сваляш малко от кг. на щангата и отново правиш следващата серия,не се притеснявай че не качваш ,а сваляш кг. от щангата при всяка следваща серия.Това означава,че тренираш добре,мускула работи и се изморява достатъчно.Досега си правил обратното и ти е идвало множко :wink: Намери си подходящите тежести за всичките упражнения и поработи така 2 месеца.Не забравяй,че НЕ трябва да включваш допълнителни тренировки през почивните дни.Когато усетиш,че тежестите олекват увеличаваш внимателно ,не забравяй и храненето.Питай ако има нещо неясно,успех!
Едно упражнение с 4 серии за гърди на седмица е малко,все пак не е на кръгова!Даже и не стига до отказ...
10.01.05
18:30
принципно погледнато си прав,но според мен на този етап е препоръчително да прави точно едно базово упражнение в3- 4 серий като обърне внимание на възстановяването и тежестите с които работи,трябват му 6-8 повторения без отказ,чисти и изпълнени с постоянен контрол върху щангата.Сигурен съм,че ще усети резултата още след втората седмица,а след месец вече сам ще почуства,какво още да добави към тренировката.Не знам ,това си е мое мнение и идва от опита ми.Имал съм същият проблем преди доста време :)
[quote author=“andrew”]Едно упражнение с 4 серии за гърди на седмица е малко,все пак не е на кръгова!Даже и не стига до отказ...
По добре да се прави 3 упражнения по 3 серии отколкото 1 с 9 повторения в неговия случай по добре 2 упражнения с по 3 серии
10.01.05
21:13
мдаа,но той до сега е тренирал така и...уж за маса,но зацикля,сваля кг... :wink:а за какви 9 повторения става въпрос???
[quote author=“xmanx”]мдаа,но той до сега е тренирал така и...уж за маса,но зацикля,сваля кг... :wink:а за какви 9 повторения става въпрос???
За едно упражнение с 9 серии ставаше на въпрос нещо съм се бъгнал
Еми пичове дооточнете се още ако има нужда и кажете последно кво да правя.Тая седмица ми е последната ,ще почина седмица и нещо и почвам да тренирам както е най-добре според вас.Ако пък имам някакъв проблем с новата програма ще питам пак.
11.01.05
17:26
като се замисля,наистина можеш да включиш още едно упражнение за гърди в първият ден...и последно ти предлагам следното:
Пн-к: гърди-2 упр. и рамо- 1упр. в 3 серий по 6-8 повторения,спираш едно повторение преди отказа
Вт-к:гръб-набирания3 серий Х едно повторение преди отказа+ още две упражнения 3х6-8 пак спазваш това за 1повт. преди отказ
Ср.-почиваш
Чт-к:крака-загряваш добре и правиш 4х8-10 пълен клек,повторенията си ги знаеш,на този етап не ти трябва до отказ
Пт-к:бицепс-трицепс по едно упражнение в 3 серий,6-8 пъти