Застой !!

Прескочи до:

04.01.05
00:56

Ае да попитам нормално ли е да съм вече в застой след 3 месеца тренировки ?

04.01.05
01:19

Не е нормално естествено дай инфо за себе си как тренираш тренировката и всичко за което се сетиш

04.01.05
11:08

Е те те от това няма как да избягаш.Рано или късно се случва.Интересното е че е едва след 3месеца.Най-вероятно си претренирал.Варианта е да си смениш програмата и поне една седмица не тренирай.ЛИчно аз така съм се справял с този проблем,но все пак дай някакво инфо

X_

04.01.05
20:50

и по какво прецени,че си в застой?Напиши :)

05.01.05
14:22

Е, как прецени че си в застой верно?! Аз след година две започнх да ги усещам тия неща!

05.01.05
16:22

Еми прецених че съм в застои поради факта че от един месец вдигам едни и същи килограми във всички упражнения.
Ако нещо съм в заблуда и това не е застои кажете и ще ви напиша програмата и инфо някво.

05.01.05
16:58

Вдигай по здраво, така че да имаш мускулна треска след всяка тренировка, промени си програмата и после пиши пак!

05.01.05
18:50

Абе аз имам мускулна треска след всяка тренировка освен атя за гръб шот още несъм почнал с мъртвата тяга.Вдигам на максимални килограми сичко по книга ама....

05.01.05
19:09

Абе и аз колко съм циклил на едни кила то ако постоянно качвахме за 3-4 години ще сме Рони Колман

DI

05.01.05
19:27

от гледна точка на личният ми опит колкото повече напредваш, толкова по-трудно качваш тежести, защото има все по-малко за качване и веднъж стигнеш ли до биологичната си граница (момента в който без хранителни добавки неможеш да качиш тежест) ако не направиш някаква промяна няма да имаш понататъшен възход !

колкото по големи стават килата,по бавно се трупат,но съмнявам се,че за 3 месеца си стигнал чак толкова големи.Кои дни тренираш,ако са последователни да разбирам ли че тренираш с мускулната треска от миналия ден?може би ти е малко почивката...или пък храната..не тренираи 5 дена и яж яко да видиш колко повече ще дигнеш кат отидеш на фитнес(малко се повтарям с димо но тои го е пратил секунди преди мен )

05.01.05
19:37

Може точно това да ти е проблема. Трябва да пригодиш всичко към себе си, защото другите програми може да не работят за теб. Чети или се допитай до някой, който наистина разбира (някой треньор и др.)

05.01.05
21:36

Програмата ми я е писал инструктора:
понеделник:гърди
вторник:гръб
сряда: ми е почивка по програма ама аз прая корем и предмишница
четвъртак:бицепс и трицепс
петък:крака и рамо
събота:ми е почивка по програма ама аз пак прая корем и предмишница
и неделя вече почивам
Ако искате може да ви я напиша и цялата.

05.01.05
22:16

Завършвай с ръцете,врътни ги с краката и рамото.Също и ти е малко почивката,ько ти е толкова зор предмишницата правия в края на тренировките за гръб и ръце,а корема в края навсяка тренировка.Знам че ти е мерак да ходиш в залата колкото може по често,но не там растат мускулите!От колко време тренираш по тази програма

05.01.05
23:11

2Pac А качваш ли килограми ако не тогава си виж диетата нещо там куца ако не качваш и килца там разрови

06.01.05
01:07

С програмата тренирам от два месеца.
Ае djgorgio-ASTOR лошото е че не спазвам никаква хранителна диета гледам само да се ограничавам от някои неща и напоследък нямам апетит нещо и съм свалил 1 кг иначе ако хапвам стъбилно и без диета мога да кача.

DI

06.01.05
08:24

На мен ми изглежда като претоварване, защото макар да си разпределил натоварването добре в/у различните мускули, в тялото се натрупва обща умора (заради малкия бр. изцяло почивни дни, не мисля че е добре да тренираш в дните ти за възтановяване, точно това е може би причината за “застоя ти”), а може би ще ти помогне, ако за 1 седмица преустановиш всякаква тренировачна дейност, това би трябвало да даде на тялото време да се съвземе !

X_

06.01.05
11:05

каза по-горе,че работиш с максимални тежести,а като гледам и програмата започвам да се досещам,с по колко килограма качи на тежест в различните упражнения,преди да  зациклиш?

06.01.05
14:19

xmanx най-много кг качих на гърди (от лег с щанга около 10 кг, от полулег с дъмбел 7-8 кг) а за кофичките едно ми е интересно ,защо някои път правя първата серия по 10-12 ,а друг път немога и 3 да направя.Качих кг и на бицепс ,най-вече на скотово и на прав с крив лост.И по принцип гърди и пицепс мисля че най-добре ми се развиват до момента.

X_

06.01.05
20:44

:D ами мисля,че е време да смениш малко тренировката там където за мускулна група правиш по 3 упр. направи ги 2 ,но увеличи с по една серия и леко намали тежестта за  сметка на малко по-голям брой повторения,за мускулна група,която до сега тренираш с 2 упражнения,нека да е с едно базово,но с още 1-2 серий отгоре...иначе нека всичко си е както преди,това,че има дни в които не ти стигат силите да изпълниш плануваното може да означава,че или си претренирал или не възстановяваш добре,т.е. храна,почивка и сън,затова хапвай повечко и почивай повечко.Това е според мен насока,не знам ...ти би трябвало да се познаваш по-добре. :wink:

DM

07.01.05
22:44

&to не вземеш на твоя инструктор да му кажеш да понаучи малко за тренировки на начинаещите и тогава да ти пише планове
я виж тук колко сме писали за такива катио теб, какви са тя сплитове още от начало че и max. training бреии
стан

08.01.05
01:10

[quote author=“DJ MADMAN”]&to не вземеш на твоя инструктор да му кажеш да понаучи малко за тренировки на начинаещите и тогава да ти пише планове
я виж тук колко сме писали за такива катио теб, какви са тя сплитове още от начало че и max. training бреии
стан

Точно и ясно Казано

08.01.05
12:16

Моето мнение също е, че сплита ти е много тежък за човек, занимаващ се едва от  три месеца. Ами че нормално го дават няколко месеца само кръгова трен да правиш за да свикнат на натоварването ти всички системи в организма.
Явно не се възстановяваш добре, косвено съдя от това че нямаш и апетит, и даже си свалил 1 кг. което не е нормално. Вземи си спортни мултивитамини, почивай и спи повече, направи си добра диета, и наистина не се предоверявай на този инструктор, защото програмата му не показва добра фитнес култура.

08.01.05
14:38

Добре тва за почивката съм го решил вече...ще почина една седмица като ми свърши картата.Ама да ви помоля ако може да ми напишете някаква програма щом моята не е удачна за мен.Не за друго но няма до кои друг да се допитам относно програмата щом инструктора не я е направил както тряабва.

X_

08.01.05
15:31

само от 3 месеца ли тренираш,последно??

08.01.05
19:45

Сега ми е края на четвъртия месец.

X_

08.01.05
20:06

ок :D мисля,че като тренировъчни дни и мускулни групи системата ти е добре направена,не трябва обаче да тренираш в почивните дни,даже и коремна преса.Работа на максимални тежести едва ли ти е препоръчал инструктура или ти не си го разбрал....не знам.Това, което ще те посъветвам:до сега си правил
понеделник:гърди
вторник:гръб
сряда: ми е почивка по програма ама аз прая корем и предмишница
четвъртак:бицепс и трицепс
петък:крака и рамо
сега:
Пн-к:  гърди и рамо-по едно основно упражнение в 3-4 серий по 6-8 повторения,спираш едно повторение преди отказа
Вт-к:гръб-набирания3 серий  Х едно повторение преди отказа+ още две упражнения 3х6-8 пак спазваш това за 1повт. преди отказ
Ср.-почиваш
Чт-к:крака-загряваш добре и правиш 4х8-10 пълен клек,повторенията си ги знаеш,на този етап не ти трябва до отказ
Пт-к:бицепс-трицепс по едно упражнение в 3 серий,6-8 пъти
Това е!Обърни внимание на храненето и почивай повече!

08.01.05
23:49

Е добре аз със по едно основно упражнение на мускулна група за 15-20 минути ще свършвам с тренировката.И неможах да разбера какво ще рече “спираш едно повторение преди отказа”.А и друго да попитам ...сега за гърди примерно основното упражнение ще ми е лег ,и някаква пирамида ще трябва ли ,защото инструктора специално за тва упражнение ми каза да го правя с пирамида ,и тя беше следната (първите 2 серии със по 40 кг 6-8 пъти,третата серия 54 кг 6-8 пъти и четвъртата серия с максимални кг колкото мога ,целта беше да си тигна собствените кг (72) ,а аз последната серия с 64 я правех).

09.01.05
01:20

[quote author=“2Pac”]Е добре аз със по едно основно упражнение на мускулна група за 15-20 минути ще свършвам с тренировката.И неможах да разбера какво ще рече “спираш едно повторение преди отказа”.А и друго да попитам ...сега за гърди примерно основното упражнение ще ми е лег ,и някаква пирамида ще трябва ли ,защото инструктора специално за тва упражнение ми каза да го правя с пирамида ,и тя беше следната (първите 2 серии със по 40 кг 6-8 пъти,третата серия 54 кг 6-8 пъти и четвъртата серия с максимални кг колкото мога ,целта беше да си тигна собствените кг (72) ,а аз последната серия с 64 я правех).

Това значи че ако правиш с 50 кила 8 повторения да спреш на 7 това трябва да го усетиш.Ами прави пирамида ще ги стигнеш и задминеш някога тези кила но полека

09.01.05
13:51

Е той ми е написал 3-4 серии с по 6-8 повторение.Аз за да имам отказ до 8смото повторение не мии въобще ясно с кви кг да започна и да завърша упражнението.И аз си мисля че ще се получи нещо от сорта...да започна с около 56-58кг и аз като ще трябва да спирам на всяка серия преди отказа ,значи последната серия сигурно ш ми е с не повече от 48 кг ,щото ще съм уморен е няа как да качвам кг на всяка серия.

09.01.05
16:07

Според мен му е малко.

09.01.05
18:48

Ами като усетиш че си близо до отказа закачи щангата и готово.Иначе една тренировка можеш да експериментираш с какви тежести ще ти е най добре да стигаш до 8 повторения в различните серии

X_

10.01.05
10:41

не е малко тази тренировка,отчитам факта ,че тренира от 3-4 месеца и  е претренирал
2Pac,на практика си ме разбрал макар да мислиш обратното :wink:
Загряваш добре преди тренировка-10на минути.Казваш ,че започваш с 56-58 кг-идеално,правиш си серията от 6 до 8 повт.  и като усетиш ,че следващото повторение не можеш да направиш сам спираш.Почиваш 2-2,5 минути и ако можеш правиш още една серия на тези кг.,не трябва да падаш под 6 повт. и да стигаш до отказ,ако не- сваляш малко от кг. на щангата и отново правиш следващата  серия,не се притеснявай че не качваш ,а сваляш кг. от щангата при всяка следваща серия.Това означава,че тренираш добре,мускула работи и се изморява достатъчно.Досега си правил обратното и ти е идвало множко :wink: Намери си подходящите тежести за всичките упражнения и поработи така 2 месеца.Не забравяй,че НЕ трябва да включваш допълнителни тренировки през почивните дни.Когато усетиш,че тежестите олекват увеличаваш внимателно ,не забравяй и храненето.Питай ако има нещо неясно,успех!

10.01.05
16:02

Едно упражнение с 4 серии за гърди на седмица е малко,все пак не е на кръгова!Даже и не стига до отказ...

X_

10.01.05
18:30

принципно погледнато си прав,но според мен на този етап е препоръчително да прави точно едно базово упражнение в3- 4 серий като обърне внимание на възстановяването и тежестите с които работи,трябват му 6-8 повторения без отказ,чисти и изпълнени с постоянен контрол върху щангата.Сигурен съм,че ще усети резултата още след втората седмица,а след месец вече сам ще почуства,какво още да добави към тренировката.Не знам ,това си е мое мнение и идва от опита ми.Имал съм същият проблем преди доста време :)

10.01.05
19:13

[quote author=“andrew”]Едно упражнение с 4 серии за гърди на седмица е малко,все пак не е на кръгова!Даже и не стига до отказ...

По добре да се прави 3 упражнения по 3 серии отколкото 1 с 9 повторения в неговия случай по добре 2 упражнения с по 3 серии

X_

10.01.05
21:13

мдаа,но той до сега е тренирал така и...уж за маса,но зацикля,сваля кг... :wink:а за какви 9 повторения става въпрос???

10.01.05
23:02

[quote author=“xmanx”]мдаа,но той до сега е тренирал така и...уж за маса,но зацикля,сваля кг... :wink:а за какви 9 повторения става въпрос???

За едно упражнение с 9 серии ставаше на въпрос нещо съм се бъгнал

11.01.05
15:03

Еми пичове дооточнете се още ако има нужда и кажете последно кво да правя.Тая седмица ми е последната ,ще почина седмица и нещо и почвам да тренирам както е най-добре според вас.Ако пък имам някакъв проблем с новата програма ще питам пак.

11.01.05
16:45

2Pac кажи к`ви,колко упражнения и по колко серии си правил.

X_

11.01.05
17:26

като се замисля,наистина можеш да включиш още едно упражнение за гърди в първият ден...и последно ти предлагам следното:
Пн-к: гърди-2 упр. и рамо- 1упр. в 3 серий по 6-8 повторения,спираш едно повторение преди отказа
Вт-к:гръб-набирания3 серий Х едно повторение преди отказа+ още две упражнения 3х6-8 пак спазваш това за 1повт. преди отказ
Ср.-почиваш
Чт-к:крака-загряваш добре и правиш 4х8-10 пълен клек,повторенията си ги знаеш,на този етап не ти трябва до отказ
Пт-к:бицепс-трицепс по едно упражнение в 3 серий,6-8 пъти

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1