18.06.08
05:28
Здравейте! Направих си една програма за ръце с помощта на един видео урок и искам да ви попитам за вашето мнение относно нея!
1. Загрявка
2. Прав лост за бицепс от стоеж - 5серии - 10,10,8,6,6
3. Скотово сгъване - 3серии - 6,8,10
4. Концентрично сгъване - 2серии - 12,12
5. Чукове с дъмбел - 3серии - 10,10,8
6. Избутване на щанга с тесен хват - 5серии - 10,10,8,6,6
7. Bench dip(Упражнение с пейка) - 3серии - 10,10,10
8. Френско от седеж - 3серии - 6,8,10
9. Дърпане на скрипец - 3серии - 8,10,10
Дайте мненията и съветите си, за да знам дали не е прекалено много! Програмата е предназначена за покачване на мускулна маса!
Благодаря!
18.06.08
06:24
Прекалено обемна е и няма да можеш да се възстановиш добре. Започни първо с трицепса. Ето според мен как трябва да изглежда програмата:
1. Френско - 3-4 серии
2. Тесен хват - 3 серии
3. Горен скрипец - 3 серии
4. Бицепсово с щанга - 3-4 серии
5. Скотово/Коннцентрично - 3 серии
6. Хамър - 2 серии
Това е според мен. По такъв модел съм тренирал доста месеци и резултат е имало, така че ако тренираш с тежко и се храниш добре резултат ще има много скоро.
18.06.08
10:29
Много са ти упражненията.Тва е за хора със стабилен стаж в залата!3 за бицепс и 3 за трицепс са добре.
18.06.08
15:01
казано от RedWalker на 18.06.08, 11:15:
3 упражнения за трицепс + 2 за бицепс ..
Да, това е перфектно. Естествено става дума в общия случай, освен ако нямаш ръка 53 и ти трябва тренировка за ръце, каквато някои правят за крака :) Но предполгам, че не си от тези хора, така, че 3 за трицепс и 2 за бицепс.
19.06.08
06:03
Добре, предполагам, че ще я преправя тази програма, но кажете ми кои упражнения да включа, защото искам да натоварвам добре ръцете, за да пораснат. Кои от упражненията да останат и по колко серии, също и в какъв ред да ги изпълнявам?
За трицепс -
1.Бутане тесен хват 4х
2.Френско 4х
3.Скрипец 4х
За бицепс -
Сгъване прав с щанга 4х
Скотово 4х
19.06.08
12:06
казано от RedWalker на 19.06.08, 10:28:
За трицепс -
1.Бутане тесен хват 4х
2.Френско 4х
3.Скрипец 4х
За бицепс -
Сгъване прав с щанга 4х
Скотово 4х
Мерси, ще го пробвам!
казано от RedWalker на 19.06.08, 10:28:
За трицепс -
1.Бутане тесен хват 4х
2.Френско 4х
3.Скрипец 4х
За бицепс -
Сгъване прав с щанга 4х
Скотово 4х
Ни искам да отварям нова тема и затовя искам да попитам тук,може ли да се размени скрипеца с пускане на дъмбел зад вдрат и скотовото с концентрично.
19.06.08
17:57
Ако гониш маса скотовото няма да е много удачно да го замениш точно с концентрично. А скрипеца съо не бих го сменил с дъмбел зад врат. По-скоро бих редувал лег тесен хват с дъмбел зад врат и то като второ упр. за трицепс.
ей кво ще кажете за варианта да се раздели бицепса от трицепса смисъл да се правят в различни дни ???
примерно да пусна трицепса в дена в който правя гръб.Понеже днес правих бицепс и го напомпих много добре ,направо ми беше гот и
после дойде ред да правя трицепс ама раката ми беше изтощена вече .Тъй де напънах се направих си добре тренировката ама сякаш беше по добре да не правя трицепса .Та затова се чудя дали да не сложа трицепса в друг ден .Какво мислите вие ??
19.06.08
18:23
На мен лично ми вървят ръцете само ако правя бицепс и трицепс в един ден. Ама пробвай, може и да ти подейства добре.
на мен досега не ми е било проблем това да е в един ден,но днес така го усетих.Смисъл много си напомпих бицепса ,много кръв имаше и ми беше трудно даже да си свивам ръката .Освен да пробвам да правя трицепс и тогава бицепс.....
19.06.08
19:21
Принципно има много варианти за растеж . За трицепс обаче 3 упражнения , за бицепс - 2 . Аз съм карал по тая схема :
1.Френска преса с крив лост от лег
2.Лег с тесен хват
3.Кик-бек (като алтернатива на скрипеца).
4.бицепсово сгъване с прав лост , като променям ширината на захвата : 1ва серия с нормален захват , 2ра с широк - 15 сантиметра повече от ширината на раменете , после 3та с тесен - дланите са почти допряни , после 4тата пак с нормален .
5.скотово
днес виж аз как действах
направих с кривия лост ,с макс килограми колкото можех.4 серии
после 4 серии на скотовото пак на макс
после концентричното 3 серии и накрая 4укчета направих няколко серии
и бицепса ми се напомпа много готино ,много готино ми стана
а за трицепс направих тесен хват
после френско като в края на всяка серия на френксото помпам с лоста както съм го хванал с тесния хват и се изцежда трицепса до край
и накрая с упражнението на скрепеца го доизтощих
аз лично съм много доволен от този метод на тренировка....
При мене понеделник-бицепс
3Х8 скотово щанга
3Х8 скотово дъмбел
3Х8 концентрично
сряда 3х8 тесен хват
3х8 скрипец
3х8 дъмбел зад глава и според мене трицепс и бицепс тряба да са еднакъв брой упражнения!
21.06.08
19:33
Аз лично правя така :
Лег с тесен хват - 3 х 8,
Кофички на пейка с тежест - 3 х 8
и ако чуствам, че мога още правя на скрипеца. Ако ги докарам до 3 х 8 значи е време да вдигна килограмите.
След това
Сгъване със щанга 3х8 е едното упражнение за бицепс, което правя, а другото го редувам през тренировка, един път скотово и един път редуващо сгъване от наклон. Много дбре ми действат пирамидални тренировки, а също съм чувал и че суперсериите за ръце вършели много добра работа, но не съм пробвал :)