19.06.08
20:31
Здравеите. От около 2 месеца немога да направя свясна тренировка за бицепс.Немога да вкарам никаква кръв, смених упражненията, съвсем други тренировки , после върнах старите,но ефект никакъв,давах по4ивка но .. пак нестава.Какво да направя.Аз попринцип тренирам футбол но за последната година има разлика в ръката ми с 2-3 санта,но огледалото показва съвсем друго -неоформена и дори помалка по размери ръка. Особенно 4аста пред предми6ницата с мн малка и и ръката ми стои отпусната и гадна и нз какво да правя ве4е.Как мога да променя не6тата.Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 19.06.08 20:31.
19.06.08
21:19
години, килограми, ръст, стаж в залата, хранителен режим и най-накрая кажи упражненията, които правиш ;)
Футбол + фитнес = не очаквай големи резултати за кратко време (не съм виждал футболист с ръка повече от 40, помисли си защо ;) )
Вместо да сменяш упражненията, защо първо не качиш килограмите, а после и повторенията? :)
Спиш ли добре , Храниш ли се правилно , добра ли ти е техниката на изпълнение, след като играеш фотбол изморен ли отиваш в залата ?
Защо не опиташ да се храниш с малко повече (бавни) въглехидрати преди и след тренировка? Това понякога помага. Но по-добре е да опишеш какво точно правиш в тренировката си за ръце, с какви килограми, повторения и т.н. а и данни за теб - тегло, размери, години, стаж.... Дай да видим дали можем да помогнем!
Ами на 17 съм 175 висок гръдна обиколка (студена) 110 , ръка (студена) 35-6 амм ами със съня имам проблеми и то доста нмого съм нервен и заспивам късно а ставам в 6 и 30 за хран,режим не подържам а е и трудно с футбол-а .Амм стажа ми е близо 2 г. Упражненията се стремя максимално правилно да ги правя. Тренировката ми е Буцепсово сгъване с прав лост, после сгаване с дъмбели, после 4укове с дъмбели и накрая ( немога да го обясня-ръката ми е на коляното и сгавам като съм седнал някъде) тва е традиционната, другата ми е Бицепсово сгъване с крив лост, седнал с 2 по-големи дъмбела сгъвам, и после веднага с 2 по леки пак донапомпвам. скед това пак съмседнал и сгавам като ръката м и е на коляното.. тоест лакътя. :)
За храненето забравих... След трен. гледам да преобладават задължително белтъците. а преди трен примерно 2 4асдаа преди това оризз и 40 мин преди 1 банан. Но немога да си позволявам да ка4вам .. поста в отбора ми е такъв 4е ми се ... мамата с извинение от бягане.
А колко кила си все пак? Трудно можеш да очакваш да качваш сантиметри кадето и да е без да качваш килограми..тия сантиметри нали все отнякъде трябва да дойдат? Възможно е да добавяш мускул за сметка на изгорени мазнини и така да няма значително покачване на килограми, но ми се струва, че надали имаш излишни мазнини (футбола гори доста), а и това е до време. Така че, ако искаш големите ръце ще трябва да сложиш някое кило като цяло. От своя страна няколко кила отгоре ще ти попречат на футбола, както и сам си се сетил. И оттам стигаме до извода, че бодибилдинг и футбол (всъщност и почти всеки друг спорт) са несъвместими и за оптимални резултати е добре да се съсредоточиш върху едното, а другото да използваш като помощно средство и източник на удоволствие (тоест да не си поставяш сериозни цели в него, защото само ще си спъваш прогреса и в двете неща).
Знам,4е футбол и фитнес нестава,но не разбирам как може преди година ръката ми да стои като стегната постоянно ,а сега отпусната.Ина4е съм 78-80 килограма. :)
Не всеки сантиметър в ръката (и където и да е другаде) е гарантирано мускул. Ако преди година е изглеждала стегната, а след 1 година и 2-3 сантиметра изглежда отпусната - значи тези сантиметри (или поне част от тях) не са мускул, а мазнини. Решението е да ги махнеш и пак ще ти е стегната както е била преди. Затова именно сантиметрите не дават грам информация, ако не вървят заедно с информация за % мазнини ;)
...а на мен ми се струва, че по-скоро става дума за недостатъчна почивка и претрениране... Според мен, опитай да намираш повечко време за почивка и повечко ВЪГЛЕХИДРАТИ след тренировка, когато мускулатурата има нужда от тях... Опитай и да правиш тренировката си за ръце с бавно темпо, концентрирано с умерена тежест и среден брой повторения. Например: 1-серия - 16-17, 2-ра серия - 10-12, 3-та серия 10, 4-та серия 10, 5-та серия форсирани повторения (например - правиш 6-7, оставяш тежестта за около 7-8 секунди, след което правиш още 6-7 (или колкото успееш) със същата тежест). Това предполагам ще ти ‘напомпа’ ръцете много. Опитай да тренираш ръцете разделено - например бицепс в една тренировка, а трицепс - в друга. Така ще успееш да се възстановяваш по-лесно, според мен.
Надявам се, че сме били полезни! :)
А комбинацията футбол/бодибилдинг е малко странна, но какво пък - няма лошо да опиташ...
Леле, колко сложнооо...
Нека опита и:
сгъване от стоеж - 4-5-6 серии, 5- 8 повторенияс 5 кила над обичайните килограми , с които ‘вдига’ и още едно упражнения и да си бяга вкъщи. :)
И к’во означава “не чувствам помпене”, не го разбирам.
Грешката на Николаи е че претренира бицепса-4 упражнения са МНОГО за бицепс тва е претрениране + тфа без хранителен режим мое да си качил мазнини.К-ман-защо да прави такъв голям брой повторения 17,12,10,10,6-7 ?! Това донапомпване и напомпване може да не му се отразява добре затова да няма резултати.Да пробва 2 упражнения тежко за бицепс и същото за трицепс и след време да прецени има ли резултат.
На мен такава схема на трениране ми се отразява добре, но всеки организъм е различен. Може да се опита и ако на него му действа да го прави. Прави ми впечатление, например, че при мен малък брой серии и повторение не ме напомпват.... Не знам защо е така, но е факт...
Може би моя метаболизъм е малко по-бавен и се замазвам с малко повторения. Ткава схема на трениране ме поддържа с ръка около 49-50см и тегло около 104.00кг.
http://www.bb-team.org/gallery/120365/
ЕММ претренирал си.При мен след мн тренировки става мн зле положението в огледалото за 2-3 дни.Отпуснат и тн нт.Психически тази промяна се отразява мн зле.Опитай да тренираш през по-голям период от време обаче по тежко, в момента аз това пробвам и мисля , че има ефект