24.06.08
13:47
Дойде лятото и аз както обикновенно през лятото тренирам по неактивно отколкото през зимата.
Имам 3 години стаж с прекъсване само от около месец , преди съм чувал и чел за програми които комбинират избутващи и издърпващи упражнения , но досега не съм ги практикувал.
Някой ще ми разясни ли как по-точно се комбинират упражненията и подходящи ли са тези програми за през лятото и за покачване или при мен по-скоро се получава за задържане на мускулна маса ?
Имаш предвид бутащи и дърпащи в една тренировка ли? И какво по-точно те интересува? Ако е за това, стандартно комбиниране е гърди-гръб, бицепс-трицепс, квадрицепс-задно бедро. А ти защо си се насочил към тази програма? Можеш да задържиш постигнатото с добро хранене и тренировка.
Защото искам малко промяна в начина на трениране , изпробвал съм доста програми и сега искам отново да си сменя програмата и искам да е точно с тази , но не зная как точно се комбинират и мисля че не е по начина който си написал ти защото бутащите бяха в 1 ден а издърпващите в друг ...
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1634829
Не съм сигурен дали за това става дума, но ако е то - ето материал. Не ме грабва тази идея, но иначе може да се пробва, може би с малко по-различни упражнения от посочените. Успех!
25.06.08
07:00
Тренирал съм по нея и ми се отрази много добре. Но аз си я модерирах според моите нужди. Нямах 5 тренировки както е във t-nation, а 4. Като разнообразие, а и като начин на трениране ми харесва. Пробвай я, а и щом си тренирал 3 год. мисля, че ще можеш да си подредиш упражненията за бутане(гърди, предно и средно рамо, квадретрицепс, трицепс, прасец) и за дърпане(гръб, задно бедро, задно рамо, бицепс, корем, предмишница, но мисля, че няма да е нужно нея да я тренираш). Внимавай да не претренираш, подбирай разумно упражненията и за 2-те тренировки(heavy и light/moderate).
Мнението беше редактирано от difference на 25.06.08 07:05.
То хубаво ама аз не зная дали ще имам време да правя толкова тренировки седмично , търся нещо което да може да се събере в 3 дневна тренировка ( 3 дена от седмицата трениране ) и може би няма да е това програмата , мерси все пак на всички за отговорите ;)
25.06.08
11:47
Щом искаш 3 дни пробвай 3 дневен сплит или цялото тяло в един ден с базови движения. Аз лично мисля да пробвам втория вариант, защото е по-неангажиращ и може да пропускаш тренировка и после да я наваксаш, а ако испуснеш трен от сплита после 2 седмици без трениране на тази МГ.
Това с базовите упражнения кво ще рече гърди , гръб , бицепс , трицепс , рамо , корем в един ден така ли ? Има ли някаде примерна такава програма искам просто да погледна отгоре отгоре ;) ?
25.06.08
19:38
Разгледай дневника на сталкер и Deadmanwalking(последните тренировки) те тренират по такива програми. Даже някъде из дневниците им имаше линкове към стания в t-nation точно за този тип тренировки. Иначе има и една често коментирана в сайта статия “Брутална муслулна маса 2.0” която също е нещо такова само, че залага на 6-7 трена седмично с по 15 повт. на упр., а другата на тренировки през ден по 25 на упражнение. Разтърси се.