24.06.08
21:45
имам следния въпрос...тренирам по тази програма : http://www.bb-team.org/workout/1358/
в първия ден (гърди и бицепс) пише да се прави:
# повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
# повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
# флайс - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
# концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
а аз правех на всички упражения 4 серии по 12-10-9-8 повторения като на по-малкото бройки слагах повече кила.
въпроса ми е дали това е лошо за да знам във втория тренировъчен ден (гръб и трицепс) дали да правя пак 4 серии по 12-10-9-8 повторения или да го правя както е написано?
кажете ми за да знам кво да правя утре ;)
Мерси предварително!!!
25.06.08
11:17
Кажи нещо за теб стаж години тегло, за да може по добре да ти се отговори. Ако си нов 4х10 повторения са идеални, но тази програма е тежичка. Като напреднеш може да понамалиш повторенията на 4х8 и по-малко на по тежките тежките упражнения. Тия 12 повторения не ми харесват особено освен на някой по специални упражнения, които действат най-добре с повече повторения. Ако имаш поне половин година стаж я прави както е написана.
казано от Sha6ma на 25.06.08, 12:23:
Нама лошо даже и добре си направил , стига да искаш маса и сила :)
да точно това целя ;) а пък и най-много искам да наблегна на бицепса и гърдите защото ми изостават в сравнение с гърба и трицепса...иначе ходя на фитнес от месец вече и тренирах по тренировка за всички мускули (тренирах само месец по тази програма защото преди тренирах гребане, ходих всеки ден на тренировка като поне 2 пъти в седмицата правех силова тренировка с тежести като главните упражнения бяха клекове и тяга...както и да е............)
та не съм напълно начинаещ...просто направих дълга пауза...
а иначе тренировката ми се отразява добре...имах си мускулна треска но вече не...освен на корема щото правих коремните с тежести и нещо маи съм се предобрил :) но ще ми мине...
и днеска правих гръб и трицепс и си направих тренировката добре...обаче днес правех бройки и серии като по програмата само дето не правих други упражнения освен за гръб и трицепс и вместо френското правих “Разгъване на дъмбел зад глава”...
и на Разгъване на дъмбел зад глава направих 2х8 а на Разгъването на скрипец направих 3х8…
(махнах упражненията за трапец и ще ги сложа при рамото и краката)
та дефакто днеска направих:
# гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
# набирания - 4 серии по 5-6 повторения (не мога повече)
# мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
# придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 8 повторения
# изтласкване на щанга от лег тесен хват - 4 серии по 8 повторения
# разгъване на дъмбел зад глава - 2 серии по 8 повторения
# разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения