Предмишници

26.06.08
16:28

Колко упражнения за предмишницие нормално да се правят аз от днес ги тренирам и правя трите упражнения от сайта това добре ли е или не

26.06.08
16:54

Принципно, ако ги правиш в деня за ръце и 1 упражнение е достатъчно, защото достатъчно се товарят от тренировката им.

26.06.08
17:33

Ами да правя ги в деня за ръце.

По едно упражнение за горната и долната част и това е. В 4 серии по 15-20 повторения.

26.06.08
20:58

Четри серии са много. 3 мах особено в края на трена :)

Предмишницата е трудноподатлива на растеж. Трябва доста зор. Ако свалите и сериите на 2-3…

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 26.06.08 21:00.

26.06.08
21:19

сега като проследявах тази тема се сетих за едно въпросче относно ръцете.
примерно когато направя бицепс в един ден ,той се напомпва с кръв и се уголомевя доста.Така
ами след като направя трицепса ,голяма част от кръвта отива в трицепсите и бицепса доста бързо спада колкото и да съм го напомпил
Предполседният път даже толкова си надух бицепса че сякаш ми пречеше това да си правя френското и тесния хват.
Та не е ли по-добре примерно след като напомпя бицепса да не правя след това трицепс,за да може кръвта да остане в бицепса и ефекта да е по-голям .Все пак двата мускула са антагонисти и може би леко си пречат
Може би въпроса е смешен ,но съм начинаещ и искам да съм сиг че си правя трена правилно....

На мене предмишницата ми расте като на попаи според мене две упражнения 2х15 :)

Мнението беше редактирано от Стефан Петров на 26.06.08 21:32.

26.06.08
22:18

казано от pavlinito на 26.06.08, 21:19:

сега като проследявах тази тема се сетих за едно въпросче относно ръцете.
примерно когато направя бицепс в един ден ,той се напомпва с кръв и се уголомевя доста.Така
ами след като направя трицепса ,голяма част от кръвта отива в трицепсите и бицепса доста бързо спада колкото и да съм го напомпил
Предполседният път даже толкова си надух бицепса че сякаш ми пречеше това да си правя френското и тесния хват.
Та не е ли по-добре примерно след като напомпя бицепса да не правя след това трицепс,за да може кръвта да остане в бицепса и ефекта да е по-голям .Все пак двата мускула са антагонисти и може би леко си пречат
Може би въпроса е смешен ,но съм начинаещ и искам да съм сиг че си правя трена правилно....

Май не е му мястото на този въпрос тук, ама ... друг ще реши :)

Иначе на зададения въпрос трудно ще получиш еднозначен отговор. Защото много рядко (даже сега не се сещам за такъв случай) се стига до единодушно решение. От кръвта в мускула ти не зависи много растежа. Ако беше така, можеше по цял ден да помпаме с розовите дъмбелчета и да ставаме културисти. Иначе по лично пристрастие веднага бих ти казал да разделиш ръцете, ама се’а ще се държа да положение и няма да правя посредствени изказвания :)

26.06.08
22:26

ами и аз си мислех така ,ама съм си състваил доста натоварена програма и не знам ккога бих могъл да правя трицепса ....
само чуй ква ми е програмата :)
понеделник гърди и рамо(като второстепенна трен)
вторник грръб
сряда рест
четвъртък ръце
петък рамо и гърди (като второстепенна )
събота гръб(като второстепенна)

второстепенните гледам да не ги правя на макс ,за да не се претовеарвам
евентуална бих могъл да я сложа съботата ,те не биха си пречели .Друг вариант не виждам
А и някои хора биха казали че е доста натоварена ,но аз мисля че с правилно хранене и достатъчна почивка можеш да се възстановиш.Иначе след известно време ще я олекотя леко тренировката ,но сега предпочитам така за да напредна по-бързо :)

27.06.08
05:39

Ами огава кажете 1 упражнение за горната и 1 за долната част.

27.06.08
06:50

казано от pavlinito на 26.06.08, 22:26:

ами и аз си мислех така ,ама съм си състваил доста натоварена програма и не знам ккога бих могъл да правя трицепса ....
само чуй ква ми е програмата :)
понеделник гърди и рамо(като второстепенна трен)
вторник грръб
сряда рест
четвъртък ръце
петък рамо и гърди (като второстепенна )
събота гръб(като второстепенна)

второстепенните гледам да не ги правя на макс ,за да не се претовеарвам
евентуална бих могъл да я сложа съботата ,те не биха си пречели .Друг вариант не виждам
А и някои хора биха казали че е доста натоварена ,но аз мисля че с правилно хранене и достатъчна почивка можеш да се възстановиш.Иначе след известно време ще я олекотя леко тренировката ,но сега предпочитам така за да напредна по-бързо :)

Виж как виждам аз картинката. Ти си начинаещ, което значи, че ти трябва програма за цялото тяло 3пъти седмично! Тя е тази, която ще даде най-големите и бързи резултати. С тази програма тренираш 2пъти гърба и гърдите, което е добре ако правиш по 2, макс 3упр.  Нямаш крака- основна грешка, 1/2 от тялото ти въобще не се тренира. Отделяш цял ден на ръцете. Гледай как работят мускулите:
пон гърди рамо (трицепса участва активно)
вторник гръб (бицепста участва активно)
сряда ръце
петък гърди рамо (трицепса участва активно)
събота гръб (бицепста участва активно)

Виждаш ли какво излиза? Претренирваш ръцете, което означава, че ще върдят надолу вместно нагоре както ти се иска. Също и гърдите и гърба, защото предполагам си наслагал 4,5 упражнения на ден.

Плюс на трен. за цялото тяло е че натоварването е равномерни разпределено и точно такова каквото трябва. Потърси една програма виж я и ако има нещо питай. Тази нестава, пък по-нататък ( след 1,2,3 месеца) имам какво да ти кажа. Ако аз забравя, а ти все още се интересуваш ми пусни 1 ЛС.

27.06.08
06:51

казано от misho280 на 27.06.08, 05:39:

Ами огава кажете 1 упражнение за горната и 1 за долната част.

Сгъване и разгъване с дъмбел зад и пред тяло.

Мнението беше редактирано от jalokin на 27.06.08 06:52.

27.06.08
07:59

Потърсих тези упражнения за предмишници в сайта но това с дъмбела зад тяло неможах да го намеря.Ако може малко повече инфо.

27.06.08
10:31

Jalokin
аз не правя крака ,защото те са ми доста добре развити.Аз съм бивш лекоатлет(спринтиор) и бих казал че имам много добре равити крака , а и не съм съвсем начинаещ.Смисъл мината година тренирах много яко няколко месеца фитнесче .Иначе и след тренировките по летка атлетика влизах от време на време във фитнеса и така ...:)
АМи за гърдите защо мислиш че не могат да се правят 2 пъти седмично.Едно приятелче(той е културист)беше ми казал че гъди могат да се правят повече от веднъж на седмица,пък и аз като направя гърдите и след 2-3 дена вече мускулната треска е отминала.
Гърба също е доста голяма мускулна група и по трудна може да се натовари толкова много че да ти трябва 1 седмица да се възстановиш.Аз си мислех да тренирам по този начин няколко месеца(да може да понапредна по-бързо),а след това ще разредя тренировката и тогава ръцете ще си тръгнат :)
какво мислиш по-въпроса Joakin :)

27.06.08
12:36

Ако след тренировка за гърди, имаш 3 дни мускулна треска, аз не бих повторил същата тренировка на 4-ия.
Аз ги тренирам 3х седмично, но все пак...с по 1 упражнение, а и ..общо взето, понякога изпускам тренировка, ако се усетя че МТ не ми е преминала. Дори допускам, че може и да ги пренатоварваш, щом караш МТ по няколко дни.

И понеже се отдалечихме от темата на Мишо -> предмишници:
Ако си начинаещ, разкарай сплита и си избий от главата идеите за тренировка на предмишници, 7-ма плочка на корема, долна глава на бицепс, канал на гърдите и подобни. Съвсем спокойно, можеш да последваш съветите на Jalokin - няма да сбъркаш.

27.06.08
13:10

ами имам две години стаж по мое мнение несъм начинаещ незнам според теб.

27.06.08
13:48

Е, извинявай тогава. :)

27.06.08
13:50

Няма защо да се извиняваш но никои не ми отговори какво е това упражнение с дъмбер пред и зад тяло.

27.06.08
14:06

Сгъване и разгъване на китки, не е задължително да е с дъмбел.

Иначе ги има упражненията на сайта.
Сгъването с щанга с надхват и навиване на въже са добри упражнения, според мен.

навиване на въже - уред, който представлява:
ръкохватка и въже, което се навива/развива на нея, към което е прикрепена тежест..
В домашни условия, можеш да използваш точилка, въже и тежест.

28.06.08
12:22

:) Първо на автора на темата:
misho280, не знам защо съм написал с дъмбел, за щанга си мислех :). В нета не можах да ги намеря да ти ги покажа, та ще се опитам да ги опиша. Разгъване- хващаш щангата в надхват пред тялото като си прав, ръцете отпуснати долу. И започваш да огъваш китките нагоре, можеш да оптимизираш движенията като ги правиш не само в китката, а и в долно положение отваряш юмрука и държиш тежестта само на пръстите => 1во сгъваш пръстите в юмрук, след което нагоре. Сгъването е идентично само че щангата е зад гърба ти. И 2те натоварват добре. Искам да подчертая, че трябва да ги правиш прав, без опори или нещо подобно.
Но ще ти кажа какво ще ти разбие супер яко предмишницата, ако не търсиш визия тип “Попай морякът”, а по-скоро “хват като менгеме”- one arm bench с щанга. По принцип натоварва и гърдите, но след него хват направо е разбит (идентично е положението и при side deadlift). И 3то упражнение, което използвам е навиването, описано от С7АЛК3Р... А и това че тренираш 2год няма абсолютно никакво значение. Хора и с по 10год стаж понякога не са напреднали. Още повече, че щом искаш съвет значи не си достатъчно напреднал (поне не в тази област). От тук нататък остава само да тренираш и да трупаш опит.

Се’а към pavlinito:

Какво значи доста добре развити (крака)? Айде остави краката, вземи гърба за пример. Ако имаш широко гръб отзад 140см (забравил съм позата така ли се казваше) и не тренираш 5год гръб дали ще е същият? А дали ще има същата сила? А ефективност? Да не тренираш крака, на всеки един етап от развитието ти е грешка. Казах ти още в предния пост- неправилно е, много неправилно.
Може и по-често от 2пъти, аз в момента предполагам, че ги натоварвам сигурно и над 3пъти. Въпрос на цели и подход. По итуиция си мисля, че ги претренирваш, естествено просто предположение, за да кажа нещо аргументирано трябва да имам по-конкретна информация. Както каза колегата С7АЛК3Р, че нямаш треска не означава, че си готов за следваща тренировка. Прочети нещо на тема фази на възстановяване и свървъзстановяване. Ако започна и него да обяснявам и така километричният ми пост ще стане... За гърба може и да си прав, 1во трябва да ми кажеш поне целите си, за да правя някакъв коментар. Въпреки че аз предпочитам да разбия гърба, след което да му оставя 1седмица за възстановяване (но трябва да знаеш как да направиш така нареченото от мен “разбиване”). И така. От предния ми пост предполагам си пролича- мнението ми е, че няма да прогресираш с тази програма, а по-скоро ще отчетеш регрес или в най-добрия случай ще задържиш постигнато.

:)

28.06.08
13:52

Joakin
разбирам какво имаш предвид за краката.Но аз не правя тренировки за краката от гледна точка на това да имам повече време за другите мускули,понеже наистина краката са ми доста по развити от мускулите в горната част на тялото.Иначе аз ходя да бягам към 2 пъти седмично ,тъй че краката си държат ниво така или иначе.Апък и помисли си ,чe човек даже вървейки ги натоварва .
това е по въпроса за краката .
Беше казал че според тебе с тази програма няма да се постигне прогрес,за всички мускули ли мислиш ,че няма да има прогрес или само за някои ??Питам защото аз не съм много компетентен и все пак допускам че може и подхода ми към тренировката да е грешен...
Сега си мисля примерно  за следното нещо.Евентуално да започна да правя рамо само веднъж на седмица ,а да продължа да правя гърди и гръб по два пъти.Ако видя че ми идва много и не се чувствам напълно отпочинал за тренировките ,да кажем 2-рите тренировки за гърди и гръб ще гледам да са по-леки .И тогава програмата става съвсем нормална...
Иначе целите ми са релеф разбира се ,почти всеки мисля че се стреми към това.Но аз лично все още нямам и чак толкова мускулна маса ,така че май е по-добре да правя упражнения за ММ .ККакво мислиш по въпроса ??

28.06.08
16:09

Ами, батка, както искаш, след време ще осъзнаеш, че е било грешка (за краката). Поне прави спринтове и отсечки яко като тичаш.
За мускулните групи, гледай как стой въпроса- във всяка тренировка натоварваш рамото (5пъти седмично) =>потенциално претренирване, натоварваш трицепса и бицепса 3пъти седмично => потенциално претренирване. Дали ще стане реално пак ще повторя, че зависи от сериите, повторенията изобщо от начина ти на трениране и възстановяване (хранене + сън + добавки + зоб).  За мен това е нормална програма за зобещ човек, не знам дали за теб е такава. И не ако ти идва много ами вторите тренировки трябва да са леки (има и други разделения де, може за ширина и плътност, за отделни елементи и т.н. и по к’во ще ги разделиш трябва да измислиш). Колко ще напреднеш ще видиш като започнеш тренировките.
Не знам на кого какви са му целите, моите нямат нищо общо с визуални ефекти.  Упражнения за маса и релеф няма, тука играе храненето и изобщо чети и навлизай леко-полеко в тематиката и спецификата на нещата, другото ще дойде с времето.

п.п. ника ми е jalokin

Мнението беше редактирано от jalokin на 28.06.08 16:11.

28.06.08
17:17

извинявай jalokin :)
ами да май си прав за краката .Ще почна да ги правя .Аз бях се надъхал да правя крака,но тъй като както казах горните мускули мисля че ми изостават и исках да правя повече тренировки за тях и затова спрях краката ..
Ами един приятел тренира почти всеки ден.Доколкото разбрах прави всяка мускулна група по веднъж ,а само ръце прави 2 седмично.Не знам дали винаги е бил с такава програма,доколкото разбрах често ги сменя,но все пак си е доста доста развит ,а и ръцете са му наистина много здрави.Той е по малък от мен ,днес бяхме на басейнче :) и 3 ма човека не можем да вкараме във водата :) Това няма особено значение ,но мисълта ми беше че фактически и той тренира ръцете 3 пъти седмично .2 основни трен за ръце ,и веднъц натовварва бицепс и трицепс като прави гръб и гърди.А при него има разстеж.Но той взима добавки ,апък ии мисля че се храни правилно .Може би при него е добре да тренира така ,тъй като пие добавки.А аз не пия ....
Най-добре е сякаш е да пробвам и да видя кой начин на трениране ще ми донесе най-добри резултати ....
Иначе да нормално ти да имаш по различни цели.Доколкото видях ти си волейболист,а спортистите имат по-друго мислене.И аз едно време ходих на фитнес ,колкото да ми помага в бягането ,но сега след като не тренирам предпочитам да направя красиво и силно тяло :)

28.06.08
17:29

Той може да е добре, но ти може да си по-добре за това пишем всичките тези неща, за да оптимизираш максимално нещата. Вървиш в добра посока, подлагай всичко на съмнение, чети и тренирай здраво и си патронче ;)
Поздрави!

28.06.08
17:48

ами мен главно ме интересува какво мислиш за програмата ми .Видях че ги чаткаш работите затуй викам да те използвам :P да разбера тва ти онова ти :) Явно остава варианта
понеделник гърди
вторник гърди
сряда рест
четвъртък ръчички
петък рамо и малко гърди
събота малко гръб
туй е последния вариант значи.Кажи си мнението за него и да знам ко да прая:)

29.06.08
13:02

Ей тия наще и с резервния отбор мачкат :) евала на лъвчетата :)

Се’а значи...
1) за краката ти казах и се разбрахме от тук нататък ти избираш
2) (предполагам, че във вторник искаш да кажеш гръб) та тогава даваш акцент на гърдите и гърба с 2те тренировки и на ръцете като ги правиш след почивка. Бицепса ти е изморен за 2та трен гръб => страда гърба. И вместо да работиш за “четирикриният си гардероб” ти не можеш да го натовариш и претоварваш бицепса. Тренировката за ръце в този вариант може и да е излишна, те ще си вземат от гърдите и гърба. Даже ми се вижда по-умно да я махнеш. Като искаш след гърдите и гърба пускай по 1упр за ръцете (трицепс при гърди и бицепс при гръб) и си готов. Ще имаш повече време за възстановяване... Важно е не да висиш по залата много ами да тренираш така, че да имаш максимални резултати.

01.07.08
16:54

днес си мислех следното нещо да направя Jolakin
примерно понеделник гърди
вторник гръб
сряда трицепс и гърди
четвъртък бицепс и бедро
петък рамо и малко гърди

сега лятото имам повече време и мога да ходя по-често в залата .Какво мислиш за тази конфигурация

01.07.08
17:03

мислех си и още нещо.Примерно след няколк месеца като понапредна още,си мисля да направя следното нещо
Пак ще правя примерно два пъти гърди и гръб,като втората ми тренировка на тези мускули няма да е толкова натоварваща.
Та идеята ми беше примерно първата ми тренировка за гърди примерно да е за Маса ,а във втората да правя упражнения, които да са по-скоро за оформяне(смисъл за релеф)Много хора мисля че няма упр за релеф ,но аз не съм много съгласен с това,но това е вече др тема така че няма да се отплесваме.Та какъв според вас би бил резултата когато веднъж се прави маса и веднъж релеф???

01.07.08
17:11

Ще се върна на топика и ще отговоря на misho280 . По принцип аз лично не виждам смисъл да правя много упражнения за презмишница , понеже тя се натоварва постоянно . По време на тренировки , в кухнята , на работа , докато караш , когато жена ти я няма на близо , а на теб ти се искат разни работи ... Абе общо взето , предмишницата си натоварва в ежедневието . Бих ти казал да сложиш максимум 1 упражнение и то да е навиване на дъмбел с подхват . А на въпроса ни за упражненията пред и зад гърба ... Правиш същите навивания , които правиш седнал с лоста , обаче лоста ти стои  или отпред или зад гърба .

02.07.08
12:04

За програмата- пробвай и ще видиш. За упражненията- по-скоро оформящите са изолирани, т.е. натоварваш даден детайл и по-този начин би трябвало да внесеш по-добра дефиниция там.
Втората програма повече става от сегашната. Защо вместо да висиш толкова често в залата не се захванеш с друг спорт/хоби- аплинизъм, гребане, кану-каяк, плуване, ръгби, баскет, футбол, тичане, бойни изкуства или каквото се сетиш. Хем няма 100% да претренирваш в залата, хем ще общуваш с повече хора, хем ще се натоварваш разностранно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1