21.12.04
15:29
Темата е модерирана от Mr_Muskul
Тренирам от 3 години (по-сериозно от 1). Висок съм 180, тежа 74 кг. Нормално ли е ръката да ми е само 38 см обиколка?! Не е ли малко за тоя ръст, килограми и “стаж”. Като че ли не расте. Струва ми се така понеже при другите групи напредвам, тренирам на всяка тренировка с повече, а ръцете все слаби. Ето и как ги тренирам: бицепс 1-2 пъти в седмицата, трицепс 1 път.
Тренировките ми не са по строга програма, но са 4 в седмицата: 1 ден гърди,2 почивка, 3 бицепс, трицепс, 4 гръб, рамо, 5 почивка, и отначало.
Ям 4-5-6 пъти на ден и вземам малко протеини преди и след тренировка.
:?
За тези кила даже са ти много. Ти колко сантиметра ръце искаш да имаш при тегло 74 кг? И то на този ръст. Качи още 5 кг мускулна маса и ще имаш 40 см ръце.
Ми определено ще ти трябва мускулна маса... Аз бицепса не смяташ ли че е много да го тренираш два път на седмица? При мен лично така постигнаш катаболни п-си в размера на ръката. Сега го тренирам един път седмично и изглежда перфектно. Ето ми я тренировката за бицепс: 1 и основно Скотово сгъване, 2упражнение бицепсово (с дъмбели) или концентрично сгъване и трето бицепсово сгъване с щанга или на долен скрипец. На всяка тренировка въртиш упражненията и става някакси. Даже много добре. Друго е ако искаш да натрупаш маса в ръцете да тренираш здраво трицепса... Ама здраво. Трето оставяй ръцете да почиват най важното за растежа.
Ето това работи за мен. Аз съм висок 170 см тежа 68 кила и имам ръка 36 на студено. Другите с повече опит да си кажат мнението и те...
Ами от колко ги направи 38
П.С. Масата никога не е излишна ако вече не е налице дисбаланс (при тебе го няма)
21.12.04
21:29
наистина ако са ти били 36 и ся ти са 38 е малко но ако са ти били 30 и ся са 38 не е малко! иначе мисля че ако осатвиш 1 ден след бицепса и трицепса почивка ще е добре и накрая ЯЖ :)
Ще правиш веднъж седмично трицепс , да речем в тренировката за гръб , ще гледаш да не го претоварваш , след това ще направиш 1 ден почивка , и ще правиш тренировка бицепс и трицепс в суперсерии ще им дадеш повече зор наи вече на трицепса , след тренировка се наяж здраво пиини ч протеинче и си легни да спиш , на следващия ден си почини , трябва тези тренировки да не са 1 след друга така че гледаи да ги оправиш някак си
Поздрави на всички и чао от мен!!
master не се знае какъв е проблема може да е в храненето тогава тази тренировка ще го доунищожи.Трябва инфо повече да даде как е с яденето е най важно
22.12.04
11:09
наистина ако не ядеш както трябва ако ще и най-перфектната тренировка да имаш няма от къде да дойде тая така желана маса!
Здрасти, обърни внимание на поста на Петко. Може (горе-долу) да си смяташ нещата така: обиколката на ръката да е на половина от теглото ти. Това не е точна формула, но затова пък е много добра за ориентир,
Поздрави!
22.12.04
18:47
абе Мартине бралте отчая ме :((( хахаха аз сам със около 5-7 кила повече отколкото е 2х обиколката на ръката ми :) кво да права кила нема да свалям тва е против принципите ми. начи требва да напичам ръцете а ??? :) марто я кажи повечко инфо за тия формули че ми е интересно
Винаги има някаква грешка не си мисли че е точно на 100 % Теглото много зависи освен от мазнините и от краката (добре развитите крака тежат много) мускулите тежат много
Имах предвид следния (ориентир): ако искаш ръка 45см (примерно), то трябва да качиш килограми, навсякъде... до 90кг. (това в случай, че си по-лек де).
С други думи - можеш да се потиш и упорстваш да налееш ръката до 1/2 от теглото си. Иначе трябва да бачкаш яко за мяса по цялото тяло.
За формулите - какво да ти кажа, имам доста формули и таблици, обаче са ми от книги. Ще пробвам да ги качвам по малко ОК. Формулите де, таблиците няма как. Подсещай ме за всеки случай :D
22.12.04
19:24
еми Мартине по дубре да пуснеш нова темичка за тия формули така ще допълваш лека полека както и други ще могат да го прават това :)
[quote author=“basketball”]еми Мартине по дубре да пуснеш нова темичка за тия формули така ще допълваш лека полека както и други ще могат да го прават това :)
И аз съм за отделна тема ще бъде доста интересно на всички Мартине ти си на Ход
ОК, ще подготвя началото. Всъщност, може и някой друг да започне. Идеята ми допада.
Аз имам формули за хранене и калории много и как ще направим темата в хранене ли в тренировки ли щото са различни.Май в Общи ще го пастнем
Прав е Петко - аз съм 179, тежа 83 и имам 40см ръце.
Просто ти трябва още маса и тренировки.
27.12.04
21:45
Ръце се правят на края на седмицата ако се тренират заедно и е хубаво да ги тренираш само веднъж в седмицата!на тая височина и тия кг колко ръка искаш?
30.12.04
11:04
Благодаря на всички за съветите. Ясно, че проблема е най-вече в яденето. Аз така си и мислех...
А иначе подкрепям идеята да има някъде публикувани таблици и стандарти. Какви са показателите за добро, много добро и професионално.
Повелавам на всички успешна и щастлива нова година във всяко отношение!
Диджорджо, пусни, ако искаш темата в “общите”. Ако имаш време де.
Поздрави! :)
04.01.05
03:50
Ами щом ръцете трябва да са 1/2 горе долу от килограмите аз съм 1.84, 83кг и ръката ми е 34,5 какво да направя за да стане 41,5 :)
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше преведено.
Mr_Muskul
А аз к’во да права като съм 66кг.,а ръката ми е 37см. :lol: Т’ва е най-голямата комплексарщина ръцете трябва да са ти синхрони с тялото.Има един от моя клас където има 2-а пъти по добри гърди и гръб от мене,а се комлексира,че мойте са с 4 санта отгоре - супер тъпо!
04.01.05
20:12
при мен ръцете не са проблемни,напротив :D ще ти спомена ,че на твоите килограми имах 40см и си спомням ,че пак ми се виждаха малки....но какво бих ти препоръчал,да ги извадиш в самостоятелна тренировка трицепс-бицепс на един ден с по три упражнения един път седмично :wink:
04.01.05
20:58
[quote author=“xmanx”]при мен ръцете не са проблемни,напротив :D ще ти спомена ,че на твоите килограми имах 40см и си спомням ,че пак ми се виждаха малки....но какво бих ти препоръчал,да ги извадиш в самостоятелна тренировка трицепс-бицепс на един ден с по три упражнения един път седмично :wink:
Предполагам обаче криеш нещо .. взимане на непозволени вещества или си бил доста по-нисък ?
04.01.05
21:11
:lol: :lol: :lol: никога не съм вземал непозволени и вредни добавки,говоря за 94г.,бях на 22г,182 см,тежах 73кг и знам със сигурност че ръката ми беше 40 см-топла :lol:
05.01.05
00:04
Значи и аз имем проблем с рацете.Ама виж братле мн е важно от колко ръка си почнал.Аз ньпример почнах от 28 а сега ми е 40лМисля це сам постигнал доста.Шот има хора дет имат ген и почват с по големи ръце(например Светомир Андреев е бил с 37 ръка без да е вливал в зала).Така че да не ти дреме тренирай и тва е !!!
T-BiRD, не е така и аз почнах от 27-28,но просто се оказа че ми вървят и растът
Престанете с това топло мерене (напомпена) винаги се мери в покой когато си (в почивния ви ден) щото аз ако я сгрея колко ли ще стане !!!!
[quote author=“xmanx”]:lol: :lol: :lol: никога не съм вземал непозволени и вредни добавки,говоря за 94г.,бях на 22г,182 см,тежах 73кг и знам със сигурност че ръката ми беше 40 см-топла :lol:
За това ставаше въпрос не за теб по принцип говоря да се мери така щото е най точно като ходите по улицата да не е напомпена постоянно нали
05.01.05
01:12
IronFist, дай малко инфо за гръдния кош - гърди, гръб - как са ти тези мускулни групи? Ако са твърде развити, в сравнение с ръцете, е нормално ръцете да ти малеят?! :wink:
05.01.05
17:07
Мн ясно че се мери студена ве.
06.01.05
21:00
съгласен съм ,че ръката се мери в покой,но примерът ,който дадох е от 94г и съм сигурен,че тогава не съм мислил по този начин :lol: сега да ви призная не се вълнувам колко ми е обиколката ,а как се чувствам :D
07.01.05
10:52
Мани ги тия мерки.Огледалото е истината.По важно е как изглежда 1 ръка а не колко см е.