28.06.08
18:43
Решил съм да си сменя програмата и тази ми се струва отдачна:
Понеделник-гърди
Вторник-гръб
Сряда-крака
Четвъртък-рамо
Петък-ръце
Мнението ви за програмата какво е и ако може да ми кажете къде да вмъкна и предмишницата.
Благодаря предварително. :)
Първо ще ти кажа че програмата ти е много тежка - 5 дена от седмицата тренировка.И аз съм я правил но не ти я препоръчвам води до контузии и претрениране.Ако разчиташ просто на добавки няма да е достатъчно,трябва да минеш на ниво професионалисти.Иначе кой знае какъв ефект няма да видиш.Но по темата: Когато тренираш няма начин да не ти се случи да се наложи да пропуснеш тренировка,но не можеш да пропуснеш мускулна група и да чакаш следващата седмица нали?И така изместваш цялата схема с един ден назад т.е. събота или (възможно е) и неделя -ръце.В понеделник идва ред на гърдите а ръцете ще трябва да са отпочинали.За това ти предлагам да смениш ръцете в четвъртък а раменете в петък.Друго което ми прави впечетление е че големите мускулни групи са в началота на седмица една след друга - в четвъртък ще си вече гроги(ако ги тренираш здраво разбира се).Т.е. раменете и краката си решил да не наблягаш за момента.
Колкото до въпроса за предмишницата ,ще ти кажа че ти я натоварваш ежедневно и трудно се поддава на растеж ,както и прасеца разбира се.Не ти препоръчвам упражнения за предмишница където има ротационни движения,на мене не ми го препоръча ортопед но беше вече късно.Ползвай стискащи упражнения за предмишницата и винаги ще си здрав - гуми или пружини със различни степени на усилие.можеш да ги правиш и на работа докато си обедна почивка например и то през ден дори.Успех!
Мнението беше редактирано от icebobo на 28.06.08 19:10.
Последно съм карал на тази:
гръб,трицепс
рамо
крака
гърди,бицепс
Но след гръб или гърди се поизморявам и немога да нотоваря качествено ръцете,затова мислех да са в отделен ден
Мнението беше редактирано от ........ на 28.06.08 19:38.
Що не пробваш гърди с трицепс и гръб с бицепс.Също се получава интересно.При гърдите се натоварва доста трицепса и после с две упражнения можеш да го довършиш.Същото се отнася за гръб бицепс.Предимството е че с малко усилие след голямата мускулна група и си готов .Иначе си прав трябва разнообразие за да се стресне мускула.Да не забравяме че и трябват сили за корема и кардио евентуално.Ти пак си пробвай по някое време тази 5 дневната програма ама не я оставяй да работи повече от месец два .След нея трабва да съставиш някаква разпускаща - по лека или предвиди преди морето например и да починеш с него.
Мнението беше редактирано от icebobo на 29.06.08 07:34.