Евтино пилешко - къде в София?

ГП

28.05.08
07:39

Много ми е интересно,кой от къде си купува пилешкото месо,защото са стотици фирми в стотици магазини...и все на различна цена и качество.
Аз например си взимам пилешко филе от един месарски цех,взимам го охладено на 7лв за килограм.

28.05.08
08:09

Къде точно се намира този месарски цех?

ГП

28.05.08
08:42

Ами в Овча купел,на границата между старата и новата час.Има една нова авто къща,но не и помня името до нея точно има малка уличка и в нея се намира цеха.Следващия път като ходя ще видя името на улицата и авто къщата и ще го напиша,защото сега ако не познаваш раьона няма да ме разбереш :) ... амм там имам познат,за това го взимам на тая цена,даже понякога на 6.5лв ми го дава :) месото хубаво...в смисъл месо си е :) ама няма грам сол и е изчистено от ципичките,които в повечето замразени в терелки продукти си стоят...

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 28.05.08 08:43.

28.05.08
09:17

Да наистина виж как се казва улицата.Аз живея горе долу в този район но немога да се сетя за кое става дума.А 7лв е килото обаче защото ти е приятел или защото си е наистина такава цената в цеха.

ГП

28.05.08
09:35

Ами мисля,че цената е 7,5…аз съм взимал на 7 и на 6,5 ... не знам по какво преценява.
Тази събота ще се чуя с момчето и като отида да си взимам месото ще го разпитам :) ... Кайма също ще си взема да я пробвам,защото ми я похвали момчето.

28.05.08
14:42

Рибата според мен е  по офертна филето е  под  7 кинта  и е по полезна

28.05.08
17:04

Относно месо аз лично предпочитам Била, защото  тяхното месо е добро доста много се пазарува от там и винаги можеш да разчиташ че е прясно.

MO

28.05.08
17:29

Най-евтино според мен е в Метро и Била - в метро бутчетата са 3,50 килограма :)

28.05.08
19:02

В Била  нищо не  добро почти  особено месото и каимата ..а бутчето е  по малко протеин  отколкото гърдите

ГП

28.05.08
21:54

Освен,че е по-малко протеинът и мазнините са повече ...
За рибата...лично на мен много бързо ми омръзва и я хапвам едва 1-2 пъти месечно ... едвам-едвамм,защото я обичам пържена,на скара не ми се занимава много играчка,а на тефлона просто не ме кефи.

28.05.08
22:03

казано от Wrestling_pro на 28.05.08, 19:02:

В Била  нищо не  добро почти  особено месото и каимата ..а бутчето е  по малко протеин  отколкото гърдите

Добро изречение си съставил, ама ще имаш да вземаш. Месото на Била е много добро, поне това, на което аз съм попадал в Била в Пловдив. Без вода, без кожи, без ципи, не се свива, не седи сухо изпечено... Говоря за охладеното, винаги си взимам и си замразявам. Изключително доволен съм. Цената е като на всякъде околко 9лв кг...

29.05.08
06:43

Имам познат който работи в БИЛА и съм се допитвал до него относно место. Гарантирам за него ! Иначе не виждам смисъл да ям бутчета аз от пиле единствено гърдите се ядат, ако тръгна да хапвам бутче трябва много да се обрязва - по добре да ям извара :)
А риба най-обичам филе хек на пара, става на мозък.

30.05.08
07:23

казано от Георги Попов на 28.05.08, 08:42:

Ами в Овча купел,на границата между старата и новата час.Има една нова авто къща,но не и помня името до нея точно има малка уличка и в нея се намира цеха.Следващия път като ходя ще видя името на улицата и авто къщата и ще го напиша,защото сега ако не познаваш раьона няма да ме разбереш :) ... амм там имам познат,за това го взимам на тая цена,даже понякога на 6.5лв ми го дава :) месото хубаво...в смисъл месо си е :) ама няма грам сол и е изчистено от ципичките,които в повечето замразени в терелки продукти си стоят...

Бях пускал една тема за кланница и един познат ми каза точно за този цех, но така и не намерих време да отида при все че ми е на 20 мин от нас (аз съм в Красна Поляна :) ). Значи според описанието цеха се намира като се тръгне по Обиколна(улицата по която минават рейсовете), слиза се на Монтевидео на Търговския център и след 100-200 метра(като вървиш нагоре по Обиколна) се пада в ляво между блоковете. Мисля да се разходя другата седмица и ще дам по-точна информация, но би трябвало като слезете на Търговския център в Овча Купел и питате някой native :) да ви упъти.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 30.05.08 07:25.

TS

30.05.08

Аз лично си вземам от фантастико пилешко бон филе.
Долу горе съм доволен за 8,5лв килото - бързо се изкупува, така че смятам че що годе е прясно :)
Риба си купувам готово филе от скумрия - не знам до колко е полезно, но се яде.

30.05.08
07:48

За пилешкото бон филе - и аз оттам (Фантастико) или от Кауфланд. Доволна съм.

30.05.08
10:25

Има едни магазини на фирма от Костинброд, които са специализирани за пилешки продукти. Надявам се да не ме санкционират модераторите за назоваването на фирмата, но няма как да ориентирам хората иначе. А, целта е да сме си полезни един на друг все пак :)
Фирма “Джиев” има един магазин на ул. Крум Попов, номера не го знам, но е в началото на улицата, която започва откъм канала(Евлоги Георгиев, заведението Марая). На около 50м се пада. Другият магазин е на ул.Екзарх Йосиф и се намира малко преди ул. Раковска...
Там има бонфиле-8.10лв/кг и другото, което на мен много ми харесва е мариновани пилешки гърди-7.90лв/кг...гаранция за качеството, все пак е директно от производителя и се зарежда почти ежедневно.
Дано да съм бил полезен :)

ГП

30.05.08
15:06

Конан,цеха за който аз говоря няма нищо общо с “Монте видео” напротив,точно след като мине светофара на ул.Житница и на следващия завива в дясно (60,11),веднага на спирката слизаш и на 200метра е цеха.Но мисля че по принцип не продават така пред него.Аз понеже познавам момчето и той ми изнася “не легално” ...

30.05.08
15:16

Нелегално е  една дума

Извинявам се, пооплетох се в цените по-горе, но попаднах в Кауфланд и видях пилешко в изключително приличен вид за около 7лв - легално. Та ако имате път, прегледайте в халето, само километър и половина след входа е. :)

П.П. Давайте линк към карти от bgmaps, по-лесно ще е според мен.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 30.05.08 15:26.

30.05.08
15:27

Хахахаххааа....и аз фттам пазарувам, но може би километрите все пак са около два, и после уеко в уево:)

30.05.08
16:56

казано от Wrestling_pro на 30.05.08, 15:16:

Нелегално е  една дума

Хехе, пич ти ме разби. Ако някой гледа твоя правопис трябва да има един модератор отделен само за теб :)

Конан,цеха за който аз говоря няма нищо общо с “Монте видео” напротив,точно след като мине светофара на ул.Житница и на следващия завива в дясно (60,11),веднага на спирката слизаш и на 200метра е цеха.Но мисля че по принцип не продават така пред него.Аз понеже познавам момчето и той ми изнася “не легално” ...

Жоре, значи или не говориме за едно и също място или са ме упътили грешно :) , но както и да е - ще гледам другата седмица да мина да видя и ще пиша за какво иде реч(и цени и асортимент).

30.05.08
20:11

Конан не мисли че грешките които допускам са поради незнание  а поради бързане  а и да напиша  “ваглехидрати ” вместо въглехидрати мисля  че пак ме разбират хората ..и ти си ме разбивал с някои мнения  но съм бил тактичен !

30.05.08
23:59

Хаха, имам чувството, че в този форум, всеки се заяжда за каквото намери.. Много яко и доста полезно..

31.05.08
06:55

Все пак сме в  България и това е  едно от отрицателните страни на хората тук

NA

01.06.08
01:34

Аз не виждам нищо лошо точно в забележките по правопис. Лично мен адски много ме дразни неграмотността сред нашия народ, така че точно спрямо тези критики не би трябвало да има сърдити, а по-скоро замислени.

Мнението беше редактирано от Nacionala на 01.06.08 01:35.

Не забравяйте, че темата е за пилешко и неговата локация из страната. :)

01.06.08
06:16

Вчера направо се размазах от удоволствие с една пилешка пържола, която се продава направо с подправките-замразена, в Кауфланд. Май беше от бут,обаче като че ли си предпочитам пилешките гърди, както е било винаги:)

ГП

01.06.08

Ами ще чакам да пишеш за мястото където са те упътили (Конан).
А за “Кауфланд” никога не съм влизал в “халето”,но при първия свободен ден ще мина да разгледам.А утре мисля да отида до месарницата и ще си взема тефтерче,за да запиша цените на нещата,които продават и ще ги напиша тук.
По въпроса “легално или не”...ми ако под легално разбирате законно...не мися,че е не законно да си купиш мръвки,а това че той просто вместо да каже че са за частно лице и в не колосални количества е просто “благородна лъжа” ;) .Ама аз даже не съм сигурен какво казва и на кой :) ... Утре ще проверя всичко,за което се сетя.

01.06.08
07:43

Бе, да не навредим нещо на човека:)

29.06.08
11:31

Ееее.. к’во стана с тази тема.Неможе в цЕла София да няма и други месарници.Някой да знае около “Младост” месарница с прилични цени?Скоро бях в “Метро” и там имаше голямо разнообразие и цените бяха около 7-и нещо и 9-и нещо. :)
В Кауфланда не съм бил скоро,но щом толкова го хвалят скоро,ще проверя как са цените там.

07.11.08
11:09

За пилешкото в била съм чувал само добри неща. Честно казано предпочитам големите вериги като Била Фантастико Калфланд и т.н. Не бих се доверил на месарски цех само и само да спестя 1 лев.

07.11.08
18:11

И от Фантастико е добро.

07.11.08
22:52

Още един глас за “Джиев” от мен!
Аз пазарувам от години от магазина им на ул.Цар Асен 1, до площад Баба Неделя (и сладкарница Неделя).
Предпочитам го пред пилешкото от Метро, Билла, Кауфланд и Фантастико. Има вкус на месо, за разлика от останалите. Няма го гадничкия привкус на “добавките” към пилешката храна.
Колкото пъти съм се прецакал да купя месо от изброените по-горе вериги, толкова пъти съм се зарекъл да не повтарям.
Месото от бутчета не го препоръчват, защото там се отлагат най-много боклуците с които тъпчат пилетата. Чувал съм различни теории с какво ги блъскат - антибиотици, женски хормони, ...

20.11.08
14:24

Искам да кажа че вчера си закупих от магазина на “Джиев” на Цар Асен 1 мариновани пилешки гърди.Някой от предните постове беше казъл че обича мариновани пилешки гърди на цена от 7.9 лв,та реших да пробвам.Всех си 1-2 килца водят се точно Пилешко филе МАРИНАТА цената им е малко повече-8.3 лв-обаче са хубави.На етикета на чинийката пък пише Пилешка пържола,обезкостена с натурални подправки.

21.11.08
10:54

От Фантастико, че ми е най - удобно.

15.12.08
22:32

KFC   ;-)

аз си го взимам от работата. евтино, чисто и качествено. сега е 6 лв килото.

16.02.13
21:15

Яж свинско, хах!
Няма качествено месо на сносни цени, но пилешкото е зле като мат’риал , ако не е домашно...примерно...
По суперите зяпай - замразени субстанции всякакви, на неприлично ниски цени....
Domushki, завиждам някак :)

16.02.13
21:36

казано от tsvetelin domushki на 16.02.13, 20:58:

аз си го взимам от работата. евтино, чисто и качествено. сега е 6 лв килото.

Би ли споделил къде мога и аз да си купа за 6 лв кило? :)

16.02.13
20:07

Здравейте.Живея в София,и искам да наблегна на качване на мускулна маса.Искам да попитам от каде си купувате пилешко месо и на каква цена?

05.03.13
23:49

В студентски град, някой да сподели има ли някъде по -евтино пилешко, че в фантастико е от 11лв /кг нагоре...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1