Рамо ...

JI

06.01.05
20:47

така искам да ми кажете най ефикасните упражнения според вас за задно и предно рамо щото нещо те не вървят ( специално задно ) средното е супер ...

MI

06.01.05
20:57

Здравей JiVk0.Според мене за да имаш добро задно рамо е желателно да правиш “хеликоптер”.Упражнението предполагам го знаеш (ако не го знаеш,виж на сайта).Желателно е да го изпълняваш правилно- задържаш за 1 секунда в момента,когато щангата ти е до брадата.Желателно е хватът ти да е на ширината на рамената,с цел натоварването дазасегно главно предното рамо , а не трапецът(макар и той също да се натоварва от това упражнение).
За задно рамо е желателно , поне според мене,да правиш разтваряне на дъмбели в страни,но да се наведеш напред(аз лично те съветвам да изпълняваш упражнението седнал,защото така се изолира кръста).Поне аз така най-добре го усещам.
успех
по-здрави :)

06.01.05
21:51

Недей да го мислиш много задното рамо,щото ще го претренираш!Много малък мускул,който се натоварва много при тренирането на гърба.Един от класа ми от 2-3 години се набира,ходи на успореди и всякви такива и има супер голямо задно рамо.Иначе любимото ми упражнение за задно рамо е придърпване на щанга зад гръб.

JI

06.01.05
22:57

Мерси за хеликоптера как да не го знам  :D аз попринцип го прая с тесен хват за трапец

07.01.05
11:59

Най-ефективните упражнения за задно рамо са тези сдъмбели.Разтваряне от полулег,от полунаклон и обратен пек-дек има и някъде по залите и машини за задно рамо.Имай в предвид че на 70% от трениращите им е проблем задното рамо щото се тренира несериозно.Що се отнася до вертолета то едва ли е най-подходящо за тази част.Товари предно рамо и трапеца.За да натовариш задното рамо с него трябва да дърпаш щангата до челото :wink:

07.01.05
12:30

Странично разтваряне с дъмбел от хоризонтален наклон. С една ръка, за по - добро натоварване. Но аз лично не тренирам задното рамо, всъщност, ако се сетя, един път в месеца може да пробвам описаното упражнения :)
Не знам как го правите този вертолет, за да ви натовари задното рамо, но това си е упражнение за трапеца и средно - предно рамо (в зависимост от ширината на хвата). И според мен е опасно за раменните стави.

07.01.05
15:28

За мен най доброто е на долен скрипец Г-образна стойка заставаш странично,леко сгъваш в лакътя и теглиш до горе (много популярно сред професионалистите)

JI

07.01.05
17:04

Добре коментирайте ми програмата направо
:1раменната преса седнал има облегалка 3 серии +1 загряваща в пирамида
2 разтваряне на дъмбели ( прав ) с едната ръка после с другата за средно рамо и вече повдигане на гири напред за предното рамо ( сменям го с хлеикоптер ) идеята ми е да вклуча ли обратния пек дек за задно рамо  ( рамото ми е в отделен ден ) ето ми я и цялата програма
1 гърди,бицепс,предмишница
2 крака
3почивка
4рамо, трапец ( абе знам че е добре да са в отделни дни ама .. мисля че е удачно и таи )
5гръб , трицепс
6почивка
7 почивка 
аааа забраих че я промених в сряда вклучих вместо почивка кардио с яко коремни ( след всяка тренирофка правя крънчове и така нататък за корем ) малко по дълги идват треновете зеарад корема
8 отново :lol:

07.01.05
17:39

[quote author=“JiVk0”]
4рамо, трапец ( абе знам че е добре да са в отделни дни ама .. мисля че е удачно и таи )

Абе някои го тренират с гърба но аз смятам че е по-добре с раменете,защото двета мускула са взаимно свързани .Така че не се претиснявай да го тренираш с рамото.Ще имаш много добри резултати :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1