30.06.08
11:24
Здравейте, първо да се извиня ако темата не е за тук и моля евентуално модераторите да я преместят в правилния раздел.
Та по темата - на 16 съм, тежа 53кг, висок съм 168см, ям по 3-4 пъти на ден, до сега почти не съм се занимавал сериозно с някакви упражнения та имам въпрос към вас. Понеже нямам възможност лятото да ходя на фитнес, смятам тези дни да си взема креатин и в продължение на 1-2 месеца да започна домашни упражнения, както и да ходя на лостове. В нас ще правя коремни преси, лицеви опори, гирички, методът от тази тема (понеже съм слаб в краката), също така клекове и още 1-2 упражнения, които не знам как се наричат. Смятам също така да ходя през ден на лостове, там ще правя обичайните набирания и кофички. Та конкретно въпросът ми е, има ли смисъл от креатин, но с домашни упражнения или е препоръчително да почна да ходя на фитнес? И смятам да ползвам креатин само 1-2 месеца, защото четох, че ако го ползвам повече може да имам проблеми.
Един приятел, който беше горе-долу като мене, с креатин и редовно ходене на фитнес, зимата за 2-3 месеца качи 8-9 кг и тялото му се оформи доста приятно.
Много моля дайте съвет! Мерси предварително.
Темата беше редактирана от fqls на 30.06.08 11:36.
30.06.08
12:31
По-добре парво се сдобии с малко отпит,след като не си се занимавал с фитнес,след това про4ети и малко пове4е за креатина,както и за неговите разновидности.По-голяма 4аст от теглото ка4ено с креатина е вода...така 4е не си мисли 4е е мускулна маса...
30.06.08
12:38
Има доста добри упажнения на лостове търси клипчета THUG workout ,които ако правиш както трябва можеш да оформиш едно добро тяло.За добавките недей бърза по-добре първо оправи яденето ,че с 3-4 на ден нищо няма да напрайш(направи ги поне на 5-6).Яж повече месо,риба,яйца,мляко за протеини,а за въглехидрати ориз,макаронени изделия,картофи. Хапвай и повечко ядки,а си и малко кг и трябват и калории надъвай да не те е страх от храна.
За домашни условия няма смисъл от креатин - тва ще са пари на вятъра. Тренирай си за тонус и наблегни на яйцата ;)