Пирамиди

01.07.08
10:26

Имам един въпрос. Когато се тренира по методиката на пирамидата (http://www.bench-press.net/article/bench-press-pyramid.html)
правят ли се и дуги упражнения за гърди.
Т.е. след като завърши изпълненито на пирамидата продължава ли се с обърнат лег или крос овър примерно? Или се спира след изпълнението на сериите в пирамидата ?
Благодаря предварително.

01.07.08
11:34

Ами аз съм тренирал по тази програма и след пирамидата си продължавам с другите упражнения.

01.07.08
11:36

аз и сега си правя така и след лега си продалжавам с другите упр..

01.07.08
14:06

Аве на тебе колко ти е стажа ttt да неси някои начинаещ които си месли че трябва да започне с пирамиди.Кажи стаж.

01.07.08
14:58

Към година и полвина щанги. И още няколко години други спортове.

02.07.08
08:17

Ами като имаш такъв стаж мисля че е нормално ако решиш да правиш пирамиди и успех с пирамидата и с фитнеса.

Мнението беше редактирано от misho280 на 02.07.08 08:18.

02.07.08
08:19

След пирамидата(ако си я изпълнил добре) няма да имаш сили да направиш пълноценно повече от още едно упражнение

02.07.08
08:53

Тази програма би била по-ефективна ако се използва за да увеличи 1 RM на лег, а не да ти развие гръдните мускули. Не е предвидена за хора, които тренират “за гърди”, а за хора, които тренират “за лег”. А тези хора не правят флайсове и кросоувъри и там другите изолиращи упражнения, а работят лег. И съпортващи упражнения за лег-а - лег с тесен хват, набирания с тежест, преси за рамото и т.н. Вкарването на тази пирамида в класическа бодибилдърска тренировка е леко безсмислено (евентуално може да доведе до някакъв резултат при някои хора, но във всички случаи е много далече от оптималност).
Отделен въпрос е, че трениране за сила изисква повече от 1 тренировка седмично за съответното движение. Също така е отделен въпрос, че работата на 95-100% от 1 RM всяка седмица (не дай си Боже - повече от веднъж седмично) е крайно противопоказно за всеки, търсещ силов напредък. Тоест, като цяло - тази схема е малко безполезна и за силово трениращи, и за бодибилдъри ;)

Мнението беше редактирано от G33K на 02.07.08 08:56.

02.07.08
15:07

Благдоря за разяснението.
Можеш ли тогава да ми предложиш някаква друга методика ? Аз се стремя да развия сила, която да използвам в другите спортове- т.е. дали ще има оформящ ефект или не малко ме интересува.

Мнението беше редактирано от ttttt на 02.07.08 15:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1