02.07.08
08:07
Здравейте,
моля ви за съвет , тъй като незнам къде другаде да се обърна ..
значи преди няколко години се пребих със сноуборд и разтегнах минискус , някакви вътрешни разкъсвания и т.н. , 1 месец бях обездвижен и от тогава започнаха проблемите ми с краката грозно слаби са. отслабнах много от кръста надолу. Нагоре съм добре, тъй като тренирам редовно , имам си вкъщи лост за набиране и успоредка за кофи4ки , които правя редовно заедно с лицеви упори .
Нямам възможност да ходя на фитнес или поне не редовно тъй като работата ми не позволява такова време . Има ли някакъв вариант да тренирам краката в домашни условия ? Имам бягаща пътека , но до колкото ми е известно от нея ще отслабна , може би ако я направя под наклон и да тичам по нанагорнище ?
Трябва ли да взимам някакви протеини , тъй като ми е доста трудно да качвам маса , по лесно свалям ..
Благодаря ви предварително .
Ами ще ти е малко трудно да качиш без щанга,прави клекове,прави подскоци като започваш клекнал скачаш и пак се връщаш в същото положение,прави и повдигане на пръсти(подпираш се на стената и се повдигаш на пръсти прави по 3 серии с околе 30 повторения).Това беше от мен ако някой знае нещо повече да пише.
Бягащата ти пътека има ли възможност за спринтове? Може да опиташ с това. Но внимавай за загрявки и т.н. да не стане някой фал.
мерси за бързите отговори ,
ами последната скорост е бая бърза ,но не толкова за спринт. ще пробвам , като я направя и под наклон , тогава натоварването ще е по голямо и дано има ефект , само ме притеснява да не започна да слабея от нея ..
02.07.08
10:22
Отслабва се ако си на отрицателен калориен прием. Щом пътеката ти неможе да толкова бързо пробвай на стадион или в парка спринтове. Също така пробвай клек на един крак, товари доста бедрото. За прасеца може да скачаш на въже, да бягаш на пръсти или на стълби да се повдигаш на пръсти (по много повторения, най-дорбе до отказ). Повдигане на краката от вис също товари бедрата, но слабо.
02.07.08
11:29
Единственото, което мога да добавя към горните неща е за прасец упражнението, при което гръбнака е водоравен и някой те е “яхнал”. След това повдигаш тежестта с прасец. Това също не изисква лостове и тежести, но изисва партньор.
02.07.08
12:21
След като имаш травма на минискуси и лигаменти,най/добре да отидеш при кинезитерапевт или професионален фитнес инструктор или ортопед или травматолог с целият пакет от документи,за да видят точно какви са ти уврежданията(има ли микроразкъсвания,къде са,на кои структури,лигаментите в и около колянните стави),какви процедури са ти правили,имало ли е интервенции(операций,ако да какъв вид и къде,например артроскопия,и т.н.) ,колко време е минало след последната процедура,също така в какво състояние се намират сега тези структури(за мускулите се прави мануално мускулно тестуване за да се определи каква им е силата и да се види каква степен е атрофията,за глезенни,коленни и тазобедрени стави дали имат пълен пасивен и активен обем на движение).Данните(обиколки в см на мускулите,оценки от мускулното тестуване,обема на движение в градуси на всички стави на долните крайници,и др.) от сегашното състояние се записват,след което на базата на цялата тази информация може да се състави адекватна програма!!!След определен период от време се измерват отново и се сравняват дали има напредък и т.н. Също така ако имаш възможност да си вземеш добавки които съдържат глюкозамин,хрущял от акула или хондротин,MSM,калций,фосфор,витамини и т.н.
Неможе просто така да ти се дадат някакви упражнения,ни най/малко скачащи при положение че си имал преди травма в коленните стави.Не се знае дали правилно са ти провели и рехабилитацията,много време ми се струва че си бил обездвижен неправилно и защо не са ти дали комплекс от упражнения,включващи изометрични контракции на мускулите,масажи и др. против атрофия и лек стречинг и мобилизации на ставите.Според мен си си увредил и предни и задни кръстни връзки,странични връзки също,а не само минискуси,все пак зависи как си паднал и с каква скорост,но това вече е история,можеш да го провериш в документацията.
Това е моят съвет не си играй със здравето,един път си сбъркал,погледни по/задълбочено на проблема,ако неможеш има специалисти за това!Също така от специалист до специалист има голяма разлика.
Това беше от мен,УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
След като имаш травма на минискуси и лигаменти,най/добре да отидеш при кинезитерапевт или професионален фитнес инструктор или ортопед или травматолог с целият пакет от документи,за да видят точно какви са ти уврежданията(има ли микроразкъсвания,къде са,на кои структури,лигаментите в и около колянните стави),какви процедури са ти правили,имало ли е интервенции(операций,ако да какъв вид и къде,например артроскопия,и т.н.) ,колко време е минало след последната процедура,също така в какво състояние се намират сега тези структури(за мускулите се прави мануално мускулно тестуване за да се определи каква им е силата и да се види каква степен е атрофията,за глезенни,коленни и тазобедрени стави дали имат пълен пасивен и активен обем на движение).Данните(обиколки в см на мускулите,оценки от мускулното тестуване,обема на движение в градуси на всички стави на долните крайници,и др.) от сегашното състояние се записват,след което на базата на цялата тази информация може да се състави адекватна програма!!!След определен период от време се измерват отново и се сравняват дали има напредък и т.н. Също така ако имаш възможност да си вземеш добавки които съдържат глюкозамин,хрущял от акула или хондротин,MSM,калций,фосфор,витамини и т.н.
Неможе просто така да ти се дадат някакви упражнения,ни най/малко скачащи при положение че си имал преди травма в коленните стави.Не се знае дали правилно са ти провели и рехабилитацията,много време ми се струва че си бил обездвижен неправилно и защо не са ти дали комплекс от упражнения,включващи изометрични контракции на мускулите,масажи и др. против атрофия и лек стречинг и мобилизации на ставите.Според мен си си увредил и предни и задни кръстни връзки,странични връзки също,а не само минискуси,все пак зависи как си паднал и с каква скорост,но това вече е история,можеш да го провериш в документацията.
Това е моят съвет не си играй със здравето,един път си сбъркал,погледни по/задълбочено на проблема,ако неможеш има специалисти за това!Също така от специалист до специалист има голяма разлика.
Това беше от мен,УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Здрасти ,
значи когато стана инцидентът първо ме лекуваха в пирогов , правили са ми 2 пъти пункция , после във военна болница продължи лечението. след това съм ходил на рехабилитационни програми . Разни нагревки и т.н. Коляното ми е здраво , проблема е , че трябваше да ходя на ЦСКА базата на масажи , но така и не отидох ( за което съжалявам) тогава един трениор го погледна и каза , че трябва да ходя известно време там за разни процедури , но ми се стори супер далече и .. абе глупаво постъпих , но вече е история както каза ..
та идеята ми е , че коляното ми е напълно здраво , още тогава след лечението ми казаха
но сигрно най добре е да послушам съвета ти и да отида при специалист , лошото при мен е , че немога да мърдам от работното си място на този етап .. затова и няммам никакво време и за фитнес , добре , че вкъщи поне си имам някакви уреди и са ми под носа , колкото да не губя форма ..
В целия си живот най-голем успех в качване на маса имах когато се записах на карате по-точно в началото. След толкова бягане и около 200-300 подскока (клякаш до долу и се изтласкваш нагоре което с тежест е страхотно за краката) качих много маса при това за отрицателно време...
Отслабва се ако си на отрицателен калориен прием. Щом пътеката ти неможе да толкова бързо пробвай на стадион или в парка спринтове. Също така пробвай клек на един крак, товари доста бедрото. За прасеца може да скачаш на въже, да бягаш на пръсти или на стълби да се повдигаш на пръсти (по много повторения, най-дорбе до отказ). Повдигане на краката от вис също товари бедрата, но слабо.
Хммм клека на един крак е добра идея, но когато го пробвах си прецаках коляното за 2-3 дена :coolsmirk: Естествено при всеки е различно
Мнението беше редактирано от Vasko на 02.07.08 12:45.
Краката с лекания с собственното тегло може , отскоци в гърдите , стапва6 с пръстите на стълбите и се повдига6 с прасеца, може да ги комбинира6 и в супер серии.