04.07.08
07:06
Име на рецептата:Кюфтета от птиче месо
Време за приготвяне:10-15 мин (зависи от готвача :) ) Сместа трябва да престой 1-2 часа преди оформянето на кюфтетата
Продукти:
3-4 парчета пилешки гърди
2 яйца
1 глава кромид лук
1 филия сух бял хляб
3-4 супени лъжици прясно мляко
черен пипер,чубрица,сол и мазнина за пърженето
Начин на приготвяне:Почистете месото от кожата и го смелете.Добавете ситно накълцания лук,отцедения,накиснат предварително в прясното мляко хляб,разбитите яйца и подправките.Посолете на вкус и оставете сместа да “почине” 1-2 часа на хладно.След това оформете кюфтетата и ги опържете(Възможно е и да се опекат на тефлоноф тиган или със зехтин за по-здравословно)
Хранителен състав-Богата на протеини храна ,която може да се комбинира с Гарнитура от Цели варени картофи или пюре.Висококалорична храна!
Много вкусна рецепта.По възможност слагам повече яйца и си измислям добра гарнитура и се получава чудесно.Освен това не са тежки защото са от пилешко.Опитайте!
04.07.08
09:48
казано от Taison на 04.07.08, 07:44:
А за по лесно се продават и готови ;)
Ма ни ги тея готовите
04.07.08
13:12
Да,по/добре ако имаш възможност да си приготвяш всичко сам!!!А за рецептата,най/добре е на тефлонов тиган без никаква мазнина.Избягвайте пържено,без значение в каква мазнина(дори в зехтин,защото се трансформира във вреден).
Мда ,но във моята готварска книга пише олио,олио и пак олио :( Иначе може и с зехтин и тефлонов тиган ,аз така правя
04.07.08
18:09
Пърженето е добре да се избягва. Ако изобщо ще пържите, правете го с животинска мазнина и за малко. Растителните не са стабилни при висока температура.
Аз си взимам готови от магазина на птицекомбинат “Джиев” и съм много доволен. На тефлонов тиган без мазнина стават за нула време и са вкусни!
Има и пилешки суджук там, ама прекаляват с подправките за моя вкус. Обаче намерих приложение и за него - като си ходя на вилата си правя шишлици, и точно там му намерих приложение - между парчетата пилешко - овкусява шиша чудесно.
Утре ще сготвя 8 шиша по половин метър всеки :)
Приятен уикенд и на вас!