Кюфтета от птиче месо

04.07.08
07:06

Име на рецептата:Кюфтета от птиче месо
Време за приготвяне:10-15 мин (зависи от готвача :) ) Сместа трябва да престой 1-2 часа преди оформянето на кюфтетата
Продукти:
3-4 парчета пилешки гърди
2 яйца
1 глава кромид лук
1 филия сух бял хляб
3-4 супени лъжици прясно мляко
черен пипер,чубрица,сол и мазнина за пърженето
Начин на приготвяне:Почистете месото от кожата и го смелете.Добавете ситно накълцания лук,отцедения,накиснат предварително в прясното мляко хляб,разбитите яйца и подправките.Посолете на вкус и оставете сместа да “почине” 1-2 часа на хладно.След това оформете кюфтетата и ги опържете(Възможно е и да се опекат на тефлоноф тиган или със зехтин за по-здравословно)
Хранителен състав-Богата на протеини храна ,която може да се комбинира с Гарнитура от Цели варени картофи или пюре.Висококалорична храна!
Много вкусна рецепта.По възможност слагам повече яйца и си измислям добра гарнитура и се получава чудесно.Освен това не са тежки защото са от пилешко.Опитайте!

04.07.08
07:44

А за по лесно се продават и готови ;)

04.07.08
08:53

хахах По-дбре си ги направи сам ;)

FZ

04.07.08
09:48

казано от Taison на 04.07.08, 07:44:

А за по лесно се продават и готови ;)

Ма ни ги тея готовите

ИС

04.07.08
13:12

Да,по/добре ако имаш възможност да си приготвяш всичко сам!!!А за рецептата,най/добре е на тефлонов тиган без никаква мазнина.Избягвайте пържено,без значение в каква мазнина(дори в зехтин,защото се трансформира във вреден).

04.07.08
14:39

Мда ,но във моята готварска книга пише олио,олио и пак олио :( Иначе може и с зехтин и тефлонов тиган ,аз така правя

04.07.08
18:09

Пърженето е добре да се избягва. Ако изобщо ще пържите, правете го с животинска мазнина и за малко. Растителните не са стабилни при висока температура.

04.07.08
20:48

Аз си взимам готови от магазина на птицекомбинат “Джиев” и съм много доволен. На тефлонов тиган без мазнина стават за нула време и са вкусни!
Има и пилешки суджук там, ама прекаляват с подправките за моя вкус. Обаче намерих приложение и за него - като си ходя на вилата си правя шишлици, и точно там му намерих приложение - между парчетата пилешко - овкусява шиша чудесно.
Утре ще сготвя 8 шиша по половин метър всеки :)
Приятен уикенд и на вас!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1