29.06.08
18:29
На скоро ми попадна един материал с част от тренировките на легендата - Брус Лий . Предполагам , че няма да има някой , на който няма да му е интересно ;) Искам да се извиня за английския , обаче не съм 100% сигурен за някои от упражненията , за това не си позволявам да правя превод . Та , ето някои от тренировките :
HAK KEUNG GYMNASIUM TRAINING :
1.Squat - 3 sets - 10 reps.
2.Incline Curl - 4 sets - 6 reps.
3.French Press - 4 sets - 6 reps.
4. Concentration Curl - 4 sets - 6 reps.
5.Push ups - 3 sets - 10 reps
6.Two Hand Curl - 3 sets - 8 reps.
7.Triceps Stratch - 3 sets - 8/6 reps.
8.Dumbell Curl - 4 sets - inf. reps . (до отказ)
9.Reverse Curl - 4 sets - 6 reps
10.Wrist Curl - 4 sets - inf.reps. (до отказ)
11.Sit Up - 5 sets - 12 reps
12.Calf Rise - 5 sets - 20 reps
FIGHTING COMPETITION TRAINING :
Stomach Exercises :
1. Waist twist - 4x10
2.Sit Up Twist - 4x20
3.Leg Rise - 4x20
4.Leaning Twist - 4x50
5.Frog Kick - 4x25
Forearm Exercises:
1.Underhand Wrist Curl - 4x17
2.Overhand Wrist Curl - 4x12
3.Reverse Curl - 4x12
4.Wrist Roller - 4xinf.(до отказ)
5.Leverage Bar Twist - 3x10
Останалите упражнения от бойната му тренировка са удари с дъмбел в пирамида 0.5 кг , 1 кг , 1.5 кг , 2.5 кг , 5 кг , по 80 удара .
Ако някои го преведе ще сам му много благодарен.SeverusSnape много добър материал ще ми е от полза.
03.07.08
03:59
Радвам се , че на някой е бил полезен ;) Днес като си привърша работата (демек някаеде следобеда) ще се хвана и ще го преведа и ще гледа да е достатачно прецизно , а не буквален превод ;)
03.07.08
17:20
Извинявам се , че чак сега поствам превода , обаче имах работа . Ето го и него :
Squat – Клек
Incline Curl – вдигане за бицепс от полу-лег лег
French Press – френска преса
Concentration Cur – концентрично
Push ups – лицеви опори
Two Hand Curl – Вдигане на дъмбели от седеж с двете ръце едновременно .
Triceps Strеtch – трицепсово разтягане
Dumbell Curl – Бицепсово сгъване с дъмбел
Reverse Curl – бицепсово сгъване с надхват
Wrist Curl – Сгъване за предмишница
Sit Up – Коремни преси
Calf Rise – повдигане на калф машина
Вие сериозно ли вярвате, че е тренирал по тази “програма”?
Понеже аз виждам само упражнения за ръце (огромните ръце на Брус Лий), един клек и едни лицеви. Лицеви 3х10 ??? Момичетата правят повече.
6 упражнения за бицепс.
Мислете малко де! Това е пълна глупост и е писано от кой знае кой анонимен хърбав прегърбен от часове игра на компютъра младеж, който по някаква причина е прекалил с кунг-фу филмите.
04.07.08
05:00
казано от locvs на 03.07.08, 17:27:
Понеже аз виждам само упражнения за ръце (огромните ръце на Брус Лий), един клек и едни лицеви. Лицеви 3х10 ??? Момичетата правят повече.
6 упражнения за бицепс.Мислете малко де! Това е пълна глупост и е писано от кой знае кой анонимен хърбав прегърбен от часове игра на компютъра младеж, който по някаква причина е прекалил с кунг-фу филмите.
Ако мислех , че е тренирал САМО по тая програма щях да напиша ТРЕНИРОВКАТА НА БРУС ЛИЙ , а не част от тях ! Второ ... Този материал не ми е дошъл от главата , пише го в списание , където самата програма е снимана , както той самия си я е написал ...
Трето - Брус Лий НЕ Е бил бодибилдър и четвърто ... научи се да не обиждаш хората ... чесно ти казвам , с тва изказване ужасно много ме издразни , ама ще се въздържа от коментар ...
Твърде вероятно да е тренирал по подобна/същата схема. На много места съм срещал коментарии, че е тренирал страшно много, през нашия - културистичен, поглед е претренирал. Изцеждал се е постоянно, по няколко пъти на ден. И не е постигнал хипертрофия на мускулите, ама и не го е целял. Постигнал е обаче ужасна бързина, сила на удара (инчовия удар - една хубава демонстрация) и издръжливост. Имам момчета при мен, в залата, които практикуват Whing chun - това, което Брус е тренирал преди да го доразвие в собствения си стил, та жилави и корави момчета са. Естествено при мен тренират културистично, но в другите тренировки правят подобни извращения.
Това, че Брус Лий е тренирал п тази програма прави ли я добра? За културист не е добра. Нито за някой, който практикува бойни изкуства. Пуснете я в някой форум за бойни изкуства, за мнения.
04.07.08
21:42
locvs, тук не сме се събрали само културисти. :) Повечето културисти всъщност са в gohard.org.
http://daobg.com/forum/index.php?showtopic=17688
и продължавам да твърдя, че програмата е безмислена. Но явно някой много иска да тренира само изолиращи упражнения за ръце.
Каква е целта на 3х10 лицеви?
http://www.rosstraining.com/articles.html
http://www.rossboxing.com/ - тук нещата изглеждат доста различно.
locvs като нети харесва програмата не я спазваи но може на някои да му послужи.
06.07.08
10:39
До колкото знам това е сайт в който могат да се обсъждат всевъзможни тренировки ... Не видях правило да поствам теми само за културисти . Аз не се занимавам с бойни изкуства , но все пак ми беше много интересна , за това реших , че и на друг ще е интересна ... Ако на някой не му харесва , негов си проблем ...
27.12.11
14:14
Извинете, че след толкова години пиша по тази остаряла вече във форума тема, но случайно попаднах и се издразних, че никой не се замисли с каква тежест всъщност Брус Лий е правил въпросните 10 броя лицеви опори. Аз до колкото съм запознат с тежест около 130 кг. Така вече по-добре ли ви се струва. Освен това както каза някой, а и това си е факт той не е тренирал за да изглежда голям, а за да е бърз и съкрушителен в битка и го е постигнал. Всеки си има цели в живота един иска да е красив, а друг функционален. Ако някой все още проявява интерес към Брус Лйй мога да пусна един линк www.vingtsun.bg на който може да прочете повече за Брус Лий и за Вин Чун - стилът Кунг Фу, който е тренирал още като дете. До края на 2011 година ще качим новата статията и ще довършим обновяването на сайта.
Това, което аз съм зачитал за Брус Лий...е че е вдигал лост-40кг. в надхват с изпънати ръце пред гърди и го е държал(90 градуса между гърди и ръце) така над минута...
Много лесно звучи...аз съм пробвал доста пъти...не става:)))
И друго...прави пистолет, с изправянето скача на 60см., и така 7-8 пъти...това как е...е това съм го опитвал и съм стигал до измъчени два пъти...после зачетох че го е правил в серии, със смяна на краката, което леееееееееко ме отказа:)
А сега овцете като видят Стив Котър как скача така един път на маса и пляскат и ахкат все едно е станал с 400 кила...
Ей, много корав е бил Брус Лий, ама много!!!...а за бързината му вече...там граничи с научната фантастика...
27.12.11
14:34
Crossfit-ър
Тук е от 18 Май 2008
4964 мнения
Дневник
Това, което аз съм зачитал за Брус Лий...е че е вдигал лост-40кг. в надхват с изпънати ръце пред гърди и го е държал(90 градуса между гърди и ръце) така над минута...Много лесно звучи...аз съм пробвал доста пъти...не става:)))
И друго...прави пистолет, с изправянето скача на 60см., и така 7-8 пъти...това как е...е това съм го опитвал и съм стигал до измъчени два пъти...после зачетох че го е правил в серии, със смяна на краката, което леееееееееко ме отказа:)
А сега овцете като видят Стив Котър как скача така един път на маса и пляскат и ахкат все едно е станал с 400 кила...
Ей, много корав е бил Брус Лий, ама много!!!...а за бързината му вече...там граничи с научната фантастика...
Най - сетне едно компетентно мнение по въпроса, а не само смръдня на мускули, то си трябва един куп качества за да си поне бледо подобие на Брус Лий в бойните изкуства.
Мнението беше редактирано от Петър Цветков на 27.12.11 14:34.
27.12.11
14:38
Има доста доказателства, че Брус Ли е ползвал стероиди (които по това време са били съвсем легални и са се продавали свободно). Така че представата му за кондиционни тренировки вероятно изобщо не е меродавна.
Има доказателства, че и Джей Кътлър и Донован Бейли са взимали...БА...представяте ли си...?!?!?!?!?...как не ги е срам...чийтъри, мръсници...
27.12.11
15:15
казано от Петър Цветков на 27.12.11, 14:14:
Понеже аз виждам само упражнения за ръце (огромните ръце на Брус Лий), един клек и едни лицеви. Лицеви 3х10 ??? Момичетата правят повече.Извинете, че след толкова години пиша по тази остаряла вече във форума тема, но случайно попаднах и се издразних, че никой не се замисли с каква тежест всъщност Брус Лий е правил въпросните 10 броя лицеви опори. Аз до колкото съм запознат с тежест около 130 кг. Така вече по-добре ли ви се струва. Освен това както каза някой, а и това си е факт той не е тренирал за да изглежда голям, а за да е бърз и съкрушителен в битка и го е постигнал. Всеки си има цели в живота един иска да е красив, а друг функционален. Ако някой все още проявява интерес към Брус Лйй мога да пусна един линк www.vingtsun.bg на който може да прочете повече за Брус Лий и за Вин Чун - стилът Кунг Фу, който е тренирал още като дете. До края на 2011 година ще качим новата статията и ще довършим обновяването на сайта.
А ве ти все едно си му бил тренировъчен партньор на Брус Лий ;)
Имаш ли идея какво са 130 кг за лицеви или си го изсмука ей така - от пръстите ;)
Общо взето нито е бил кой знае какъв файтер, нито е тренирал кой знае колко невероятно...сори на феновете му :D
Е това със 130-те оки не съм го зачел...е тука вече малко послъгват...
Но за пистолетите и задържането на тежест съм му ги заглеждал като част от заснетите тренировки...
Иначе Брус Лий си е маркетонгов продукт...един от най-успешните ЕВЪР..!!!...ама виж за тренировките...там и някои негови сценични и тренировчъни партньори съм чел какво казват за него...впечатлени са...ЧЪК НОРИС също..:)))
А знаете ли колко лицеви опори може да направи Чък Норис...ами...ВСИЧКИТЕ...!!!
Саше, ти можеш ли:)
27.12.11
15:35
казано от slavko на 27.12.11, 15:29:
Е това със 130-те оки не съм го зачел...е тука вече малко послъгват...
Но за пистолетите и задържането на тежест съм му ги заглеждал като част от заснетите тренировки...Иначе Брус Лий си е маркетонгов продукт...един от най-успешните ЕВЪР..!!!...ама виж за тренировките...там и някои негови сценични и тренировчъни партньори съм чел какво казват за него...впечатлени са...ЧЪК НОРИС също..:)))
А знаете ли колко лицеви опори може да направи Чък Норис...ами...ВСИЧКИТЕ...!!!
Саше, ти можеш ли:)
Ми аз едвам докравам 6 лицеви... ;) обаче за качествата на Брус Лий като боец съм дълбоко резервиран...а относно тренировъчните му партньори - сам каза “маркетингов продукт” та няма да кажат друго... :)