Тренировачна методика за премахване на мазнини и стягане?

BO

06.07.08
19:33

Много четох,сондирах различни мнения,но винаги се намира някой,който да ме разубеди в това,в което съм вярвал до преди минута(какво да направя такъв съм си ;) ) Така вече започвам малко да се отчайвам малко...както и да е,да започна по същество.Има проблема на един не малък % от хората тук,гърдите и корема ми са мазни - ОК,хубаво искам да се променя,но от къде да започна?Кардио правя ~ 4 пъти седмично(тичане,като тичам примерно 10минути с бавно темпо после още 5 ги “бия” на спринт,или пък правя 5 обиколки на стадиона със средно темпо,почивка,4 с бързо и 5 с бавно - това ми е кардиото) от време на време ритам топка или плувам.Предполагам че кардиото е ключов момент от цялата “далавера” ще съм много благодарен,ако ми кажете нещо изпитано(примерно вие точно какво сте използвали и пр).
Храненето ми е основният проблем май ! Спирам се от т.н “бързи въглехидрати” ям повече месо от време на време яйца,но това е далеч от строг хранителен режим,които би трябвало да дава резултат.Искрено ви моля да ми дадете пример за НВД,но не съставяно от някой “новак” като мене ;).
Както споменах гърдите са другата проблемна зона и по точно долните.Даже като се замисля имам маса,но не е добре оформена.Някой си ме посъветва да правя гърдите 2/3 пъти седмично като ги разделям на горна,долна и средна част и всеки ден правя по 1 част от тях.Други пък ми казват,че ще претренирам и ефекта ще е 0.На кой да вярвам? Вие кажете.
Ами в заключение ще кажа че съм висок 1.77 и тежа 74кг.

06.07.08
20:43

Както сам уточни проблема ти е в диетата.А също така и “кардиото” ти нещо куца. Аз ли не разбрах или ти не правиш повече от 15-20 мин тичане ?
За да има резултат увеличи поне на 35-40 мин.
А и явно диетата е доста зле щом не сваляш нищо.Намалявай калориите с 500-800 седмично и ще уцелиш печелившата комбинация (ако пазиш мускули естествено)

BO

07.07.08
07:32

Благодаря обаче незнам дали ще мога 40 минути с бързо темпо.Има ли проблем,че ще тичам с по-бавно?Изобщо каква е връзката между изгарянето на мазнини и скоростта с която бягаш,ако мога така да се изразя  ;)

07.07.08
09:47

Връзката е променлива-увеличиш ли скороста и намалиш времето или намалиш скороста увеличиш времето ......... Се тая ;)

07.07.08
20:16

казано от Boy_ на 07.07.08, 07:32:

Благодаря обаче незнам дали ще мога 40 минути с бързо темпо.Има ли проблем,че ще тичам с по-бавно?Изобщо каква е връзката между изгарянето на мазнини и скоростта с която бягаш,ако мога така да се изразя  ;)

Кой е казал че трябва отведнъж да стигнеш 40 мин ? постепено се прави.Ще усещаш че можеш всеки път повече от предишния ако не претоварваш.
Логично е че като действаш по бързо ще изгориш повечко калории.Определящо донякъде е да подържаш пулс-а в граници за макс изгаряне на мазнини изчислява се така
220 -(минус) възраста ти - това е максималния ти пулс
80 % от тази цифра трябва да подържаш
Пример възраст 20 г.
220 - 20 = 200 -макс. пулс
80% от 200 е 160 пулс - трябва да се въртиш около този пулс
Поздрави

07.07.08
20:46

Човек аз до преди година едва бягах 800 метра, когато се записах на карате издържливостта ми се покачи рязко за няколко месеца. Сега бягам спокойно 10 км с нормално темпо 9-10 км/час

BO

08.07.08
07:34

Сега мисля да пробвам следното нещо:
Тичане - Пон,Сряда,Петък и Неделя | Фитнес - всеки ден без неделя
——————————————————————————————————————————————————-
8.00 - бягане около 40 минути

9.30 100гр. пилешко + 200гр мляко(кисело)

11.00 варен картоф или малко диня,фитнес

12.30 80гр. пилешко + 2 яйца

15.30 малко зеленчуци ;)

18.30 ябълка

19.00 ритане :D

21.00 месо(телешко) + салатка
——————————————————————————————————————————————————-
Astor вчера направих 35 минути със средно темпо,ако имам мотивация е по-лесно ;) Какво ще кажете за хранителния режим,ако имате забележки моля кажете ;) .Чудя се да забъркам ли едно L-carnitin-че на някоя добра фирма като Universal или Musashi в цялта работа ;) Попринцип не съм привърженик на добавките,но с тях ще стане по-бързо,поне така казват ;)
Поздрави ;)

BO

09.07.08
08:50

Всъщност се отказах от добавките като прочетох една тема тук,за онзи пич който има проблеми с черния дроб вследствие използването им.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1