06.07.08
19:33
Много четох,сондирах различни мнения,но винаги се намира някой,който да ме разубеди в това,в което съм вярвал до преди минута(какво да направя такъв съм си ;) ) Така вече започвам малко да се отчайвам малко...както и да е,да започна по същество.Има проблема на един не малък % от хората тук,гърдите и корема ми са мазни - ОК,хубаво искам да се променя,но от къде да започна?Кардио правя ~ 4 пъти седмично(тичане,като тичам примерно 10минути с бавно темпо после още 5 ги “бия” на спринт,или пък правя 5 обиколки на стадиона със средно темпо,почивка,4 с бързо и 5 с бавно - това ми е кардиото) от време на време ритам топка или плувам.Предполагам че кардиото е ключов момент от цялата “далавера” ще съм много благодарен,ако ми кажете нещо изпитано(примерно вие точно какво сте използвали и пр).
Храненето ми е основният проблем май ! Спирам се от т.н “бързи въглехидрати” ям повече месо от време на време яйца,но това е далеч от строг хранителен режим,които би трябвало да дава резултат.Искрено ви моля да ми дадете пример за НВД,но не съставяно от някой “новак” като мене ;).
Както споменах гърдите са другата проблемна зона и по точно долните.Даже като се замисля имам маса,но не е добре оформена.Някой си ме посъветва да правя гърдите 2/3 пъти седмично като ги разделям на горна,долна и средна част и всеки ден правя по 1 част от тях.Други пък ми казват,че ще претренирам и ефекта ще е 0.На кой да вярвам? Вие кажете.
Ами в заключение ще кажа че съм висок 1.77 и тежа 74кг.
Както сам уточни проблема ти е в диетата.А също така и “кардиото” ти нещо куца. Аз ли не разбрах или ти не правиш повече от 15-20 мин тичане ?
За да има резултат увеличи поне на 35-40 мин.
А и явно диетата е доста зле щом не сваляш нищо.Намалявай калориите с 500-800 седмично и ще уцелиш печелившата комбинация (ако пазиш мускули естествено)
07.07.08
07:32
Благодаря обаче незнам дали ще мога 40 минути с бързо темпо.Има ли проблем,че ще тичам с по-бавно?Изобщо каква е връзката между изгарянето на мазнини и скоростта с която бягаш,ако мога така да се изразя ;)
Връзката е променлива-увеличиш ли скороста и намалиш времето или намалиш скороста увеличиш времето ......... Се тая ;)
казано от Boy_ на 07.07.08, 07:32:
Благодаря обаче незнам дали ще мога 40 минути с бързо темпо.Има ли проблем,че ще тичам с по-бавно?Изобщо каква е връзката между изгарянето на мазнини и скоростта с която бягаш,ако мога така да се изразя ;)
Кой е казал че трябва отведнъж да стигнеш 40 мин ? постепено се прави.Ще усещаш че можеш всеки път повече от предишния ако не претоварваш.
Логично е че като действаш по бързо ще изгориш повечко калории.Определящо донякъде е да подържаш пулс-а в граници за макс изгаряне на мазнини изчислява се така
220 -(минус) възраста ти - това е максималния ти пулс
80 % от тази цифра трябва да подържаш
Пример възраст 20 г.
220 - 20 = 200 -макс. пулс
80% от 200 е 160 пулс - трябва да се въртиш около този пулс
Поздрави
Човек аз до преди година едва бягах 800 метра, когато се записах на карате издържливостта ми се покачи рязко за няколко месеца. Сега бягам спокойно 10 км с нормално темпо 9-10 км/час
08.07.08
07:34
Сега мисля да пробвам следното нещо:
Тичане - Пон,Сряда,Петък и Неделя | Фитнес - всеки ден без неделя
——————————————————————————————————————————————————-
8.00 - бягане около 40 минути
9.30 100гр. пилешко + 200гр мляко(кисело)
11.00 варен картоф или малко диня,фитнес
12.30 80гр. пилешко + 2 яйца
15.30 малко зеленчуци ;)
18.30 ябълка
19.00 ритане :D
21.00 месо(телешко) + салатка
——————————————————————————————————————————————————-
Astor вчера направих 35 минути със средно темпо,ако имам мотивация е по-лесно ;) Какво ще кажете за хранителния режим,ако имате забележки моля кажете ;) .Чудя се да забъркам ли едно L-carnitin-че на някоя добра фирма като Universal или Musashi в цялта работа ;) Попринцип не съм привърженик на добавките,но с тях ще стане по-бързо,поне така казват ;)
Поздрави ;)
09.07.08
08:50
Всъщност се отказах от добавките като прочетох една тема тук,за онзи пич който има проблеми с черния дроб вследствие използването им.