Имам питане заначина на изп. на вдигане от лег за трицепс

07.01.05
16:05

Вчера във фитнеса едно от големите момчета разправяше, че ако вдигаш от лежанка с тесен хват за трицепс, хвата трябва да е малко по-широк от 20 см, за да може в долната фаза ръцете да ти застанат успоредно на тялото.
Чували ли сте такова нещо?

Еми хващаш тъй, че ръцете ти да слизат точно покрай гърдите.
20 сантиметра като чуйш и бягай надалеч. На един човек с обиколка на гърдите 85 см и на един с 1,70 дали ще им бъде еднакво широк хвата в сантиметри???
Между другото чел съм на едно място, че ако упражнението се прави с цел културизъм и за трицепс(а то предимно с тази цел се прави) не е въобще нужно да се слиза до долу. На примерно 10-15 санта от гърдите е добре(горе долу малко повече от половината на цялата треактория.

DM

07.01.05
22:30

Здравей ами да нормално е да е към 20 см.
преди се тренираше със абсолютно тесен хват, но това също вече е отживелица
Стан

MI

08.01.05
10:42

Абсолютно съгласен съм с D3BEP-а.Упражнението е хубаво да се изпълнява с такъв хват, че ръцете ти да да слизат точно покрай гърдите.
Нито много тесен хват , нито много широк.Старай се като изпълняваш упражнението , лактите ти да не бягат настрани , а се стреми да са максимално близко да тялото.
успех
по-здрави :)

15.01.05
16:25

Ами виж при теб как се получава щото при различни хора май си е малко различно

15.01.05
17:22

Дам, след известни проверки стигнах до точния хват:
ръцете ми минават възможно най-близко до тялото, но така, че да имам добър контрол на щангата.
Горе долу се падна по един пръст зад 20-те сантима..се пак съм си голямо момче аз :)
и магически ми се качи силата с 5 килограма :)
демек вече чиста 6-ца с 70!

16.01.05
00:33

После като свикнеш с този хват ще ти стане незаменим и ако хванеш различно от него ще ти е дискомфортно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1