08.07.08
21:30
Здравейте. На 17 години съм, 195/93 ходя на фитнес 2 месеца и един приятел ми даде неговата програма когато е бил в този период... става въпрос за:
Гръб+трицепс
Гърди+бицепс
Рамо+крака
Значи работата е че се правят тези 3 тренировки и се почива 1 ден. Идеята ми е да качвам мускулна маса. Ако имате някакви предложения или идеи за друга програма, ще се радвам да видя :)
09.07.08
05:46
казано от daniel на 08.07.08, 21:30:
Здравейте. На 17 години съм, 195/93 ходя на фитнес 2 месеца и един приятел ми даде неговата програма когато е бил в този период... става въпрос за:
Гръб+трицепс
Гърди+бицепс
Рамо+кракаЗначи работата е че се правят тези 3 тренировки и се почива 1 ден. Идеята ми е да качвам мускулна маса. Ако имате някакви предложения или идеи за друга програма, ще се радвам да видя :)
Стандартна тренировъчна програма. Няма какво да се коментира толкова. По-важното е да я съчетаеш от към принципи и упражнения качествено.
Успех!
Ако съм разбрал правилно правиш 3 последователни тренировки, ден почивка, и още 3 тренировки, тоест 6 пъти седмично? Ако е така не става. Ако си имал предвид стандартното ден тренираш,ден почиваш - мнението ми е като горното.
09.07.08
06:48
Добре са разпределени тренировъчните дни,но по-добре напиши и какви упражнения ще правиш,колко серии, повторения и т.н
Много се радвам, че толкова хора се отзоваха да помогнат :))
Мнението беше редактирано от daniel на 09.07.08 11:39.
Първо искам да се извиня, защото не знам точните имена на упражненията.Ще правя:
Гърди - лежанка; долна лежанка; горна лежанка; флайс/кросоувър (не съм решил кое е по одачно) - 3х10
бицепс- скот; дъмбели (с вертикален хват на дъмбела и с хоризонтален) - 3х10
трицепс- на скрипец с V преставката; на лежанка с криви (скотов) лост; голям дъмбел зад тила
гръб- Скрипец; ... мисля че се казва долен скрипец (седнал и дърпам като гребане); мечката :D (леко приклекнал и се предърпва 1 лост като мъртва тяга); наведен надолу с дъмбел предърпване... - 3х10
рамо- Раменна преса (с лост зад врата); с дъмбели (предно задно и средно) - 3х10
краката правя на 3-4 машини но не обръщам голямо внимание ...
Значи тренировките ще са понеделни вторник четвъртък петък и събота, като се спазва тази последователност
Гръб+трицепс
Гърди+бицепс
Рамо+крака
тоест не всеки понеделник примерно ще правя гръб, а каквото е по ред :)