12.07.08
22:03
Незнам дали темата е за тук, но все пак:
Първо здравейте. Проблема е следния - на 18 години съм, висок 174см. и тежа 60кг. ( без смях ). Тренирам в зала от почти 2 години, като съм пробвал няколко програми за покачване на маса вкючително такива от вашият сайт, както и почасово хранене 5-6 пъти на ден ( също по програма от този сайт ) - боклуци не ям. Понеже за сега нищо не е дало резултат, единствената разлика е в това, че когато започнах да тренирам бях 60кг. отпуснат и вдигах 45кг от лежанка, а сега съм пак 60 кг. чиста мускулна маса ( почти без грам мазно ) и вдигам 85кг. от лежанка. Тоест въпреки програмите за това време тренировки просто стегнах максимално това което имах и увеличих силата си доста. Не практикувам интензивно определен вид спорт. В момента тренирам редовно 5 пъти в седмицата и бих искал да ми препоръчате някакъв вид “химия” ( да кажем средство ) което да ми помогне, понеже явно иначе няма да стане. Ако се налага ще сложа и снимки, за да видите какво е положението, но това ще е сигурно като се върна от изпити след 2-3 дена. Благодаря предварително.
13.07.08
00:26
Какъв е тренировъчният обем на всяка тренировка ? Предполагам си с бърз метаболизъм, но пък чак нищо да не качиш ? Разкажи нещо повече за хранителния режим, както и за почивката(спането) . Тук химия няма да ти препоръчат, отсега ти го казвам .
Имам познат ектоморф с много бърз метаболизъм, с отвратителен хранителен режим и прекалено обемиста тренивка(претренирване) за 7 месеца все пак качи 3 кг. и затова се учудвам как с правилно хранене не си дръпнал ?
Проблема ти е че не ядеш достатъчно от правилните, калорични храни. Ти си мислиш че ядеш много, но нероятно това “много” е просто повече от обичайното ти хранене преди да започнеш да тренираш. Дори да вземеш химия ако ти не качваш натурално с ядене няма да качиш и с химията, химията ти позволява да ядеш повече и да усвояваш по - добре това което ядеш но ако ти не ядеш достатъчно тя не може да ти помогне. Ако искаш да качиш стабилна мускулна маса сравнително бързо провери за програмата “Milk and Squat” тя е тествана, изпитана и действа.
Пфф..за 2 год да качиш само сила и да не можеш да качиш 1 кило, това за първи път го чувам.Не е възможно да хапваш добре,да тренираш добре(даваш инфо, че си избирал от сайта програми и диети) и да не можеш да качиш килограми.Предполагам, че в даден период си качил килограми, но не си ги задържал след това?Също така ми е интересно дали си използвал хранителни добавки,защото те са средство, с което можеш да си помогнеш, а не направо да скачаш на “химия”.
Иначе ако всичко е така както го пишеш, може и от химията да не качиш кг/или да не задържиш каченото.
Как го правиш това със силата?Я дай подробно тренировката си.Аз цяла година се мъча и все на едни тежести съм.Някакви килограми все пак си качил.Преди си имал 60кг с 10кг мазно сигурно.Сега-пак толкова,но чисто.Увеличи храненето и резултата ще дойде.
13.07.08
09:09
Ако можеш кажи горе долу с какво се храниш и по колко.Проблема е някъде в храненето ти.Кажи един примерен режим
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.07.08 09:10.
15.07.08
18:05
Ами ще се опитам да отговоря горе-долу на въпросите, върнах се от изпитите. Значи противно на всички виждани и невиждани случаи за това време килограмите ми не са мръднали като наистина съм с много бърз метаболизъм. Спането се опитвам да го спазвам особено тази част със ранното ставане защото ако стана чак на обяд пропускам няколко храненета, а относно яденето ми то вскючва обичайното за програма за качване: хранене 5-6 пъти - мляко, яйца, пилешко ( или риба ), картофи ... бърз протеин след тренировка, извара преди лягане за забавяне за разграждането през нощта и т.н ( накратко ) а тренировката, последната беше по обща програма от този сайт: понеделник-гърди,корем / вторник-гръб / сряда-крака / четвъртък-рамо,трапец,корем / петък-ръце / събота и неделя почивка... съответно 4 серии по 8 повторения и т.н. ...хранителни добавки и химии не съм вземал... ако съм пропуснал да отговоря на някой въпрос казвайте приемам съвети всякакви.
Мнението беше редактирано от Crusifiction на 15.07.08 18:18.
Бърз метаболизъм, бавен метаболизъм - ядеш ли ще качваш. Ако не качваш, започваш да ядеш повече. Вземи каквото изяждаш сега и го умножи по 2 - просто всяко нещо двойно (примерно вместо 2 яйца - 4, вместо 4 картофа - 8 и така нататъка). 100% ще даде резултат, това е безотказен метод.
Седни и си изчисли колко калории приемаш, колко са ти нужни за да растеш и направи корекциите в менюто си.
17.07.08
00:35
Ако кажеш и как най-точно да изчисля колко ми трябват ще е страхотно, макар че вече след почти 2 годни в пробване на какво ли не малко ме съмнява да помогне и сега. Не ме притеснява толкова че съм 60 кг. все пак съм изчистен и имам доста сила, но ако това се запази, а съм да кажем 70 кг. ще се отрази още по-добре на външният вид.
Мнението беше редактирано от Crusifiction на 17.07.08 00:36.
Бих казал, че имаш сериозни проблеми по храненето и изчети тук там нещо свързано с хранене.
казано от Crusifiction на 17.07.08, 00:35:
Ако кажеш и как най-точно да изчисля колко ми трябват ще е страхотно, макар че вече след почти 2 годни в пробване на какво ли не малко ме съмнява да помогне и сега. Не ме притеснява толкова че съм 60 кг. все пак съм изчистен и имам доста сила, но ако това се запази, а съм да кажем 70 кг. ще се отрази още по-добре на външният вид.
Хвани някой калкулатор заю целта, на сайта мисля, че има.
казано от Crusifiction на 17.07.08, 00:35:
Ако кажеш и как най-точно да изчисля...
На око ми се струва, че приблизително 5000 калории дневно ще са ти екстра за качване. Не се задълбочавай прекалено в сметки.
17.07.08
23:33
Добре ще пробвам ( отново ) ... ако пак няма ефект ще видите някой нов post из форума - мерси за сега.