15.07.08
13:38
Кажете някакви упражнения за китките .малко са ми непропорционални
15.07.08
14:39
Тоест????
15.07.08
14:44
еми мисла че са малки сравнение с бицепса предмишницата и така....имам впредвид начин да ги увелича
15.07.08
14:49
Китката (това го знам от Alpinab:)...е мястото,където може да си проличи костната структура на човек: по-фина ли е или по-масивна,защото там не се натрупват мазнини, мускулчетата са малки и изпълняват фини и координирани движения и така нататък...Китката, с една дума, няма как да я направиш по-масивна,ако костната ти структура си е такава.Защо пък да не е красив един такъв контраст между мускул и добре оформена елегантна става????
Защо пък да не е красив един такъв контраст между мускул и добре оформена елегантна става????
Абе чак да е красив...друго си е една яка дебела кост, ама не става за съжаление. И аз имам подобен проблем, но поне засега разрешение не съм намерил. Глезени и китки - колкото дала природата, толкова.
15.07.08
15:44
Естествено....пък ако си жена,добре дошло - таман газелка:)
Не се притеснявай.Има един човек в злата кадето тренирам.Китките му са малки а като го гледам с какви килограми бачка и имам чувството че всеки момент ще се счупят.А и колкото по-малка е китката ти толкова по-голями ще изглеждат бицепса и предмишницатата ти ;-)
15.07.08
20:16
Личното ми мнение е че е адски красив констрастът между хубави големи мускули и природно-малки китка,глезен и т.н. Преди няколко месеца като висях пред кабинета на личния и там на вратата имаше някакъв плакат и на него пишеше “минавало ли ви е през ума дали не сте застрашен от инфаркт?” (или нещо подобно) и после “...отделете 5мин за да разберете сами - измерете си китката,глезена и още нещо...” Като колкото по-големи са,толкова по застрашени сте. Отделно малките китка и глезен говорят за типа тяло - и в повечето случаи се отнасят за ектоморфите или мезоморфите,които са облагодетелствания тип тяло, освен ако не предпочитате повече крушовидния тип.
казано от ASTOR на 15.07.08, 20:44:
За сила в китките има упражнения ,ама за дебелина....
и кои са?
16.07.08
10:22
благодаря на всички се пак ,изясни ми се въпроса горе доло :D
На мене китките ми са малки, но за сметка на тва имам чусвото, че глезените ми са доста по големи от стандартните... :long:
Тоест краката са ми застрашени от инфаркт :)
16.07.08
15:45
казано от Ива Павлина на 15.07.08, 14:49:
Китката (това го знам от Alpinab:)...е мястото,където може да си проличи костната структура на човек: по-фина ли е или по-масивна,защото там не се натрупват мазнини, мускулчетата са малки и изпълняват фини и координирани движения и така нататък...Китката, с една дума, няма как да я направиш по-масивна,ако костната ти структура си е такава.Защо пък да не е красив един такъв контраст между мускул и добре оформена елегантна става????
По китката се определя типа тяло например ектоморфните имат много тънки китки а ендоморфните наи - дебели .. ся не моа кажа колко санта е за различните типове но тва е един от сигурните методи
16.07.08
15:46
именно
Това с типовете тяло е мъглява теория. Моите китки са тънки, което казвате било характерно за екто. Ако дори за 2-3 седмици вкарам повечко карбс веднага ставам на прасе - това било ендо, следователно и китките ми трябвало да са дебели, ама не. А тия работи с предразположеността към инфаркт ми се виждат леко безумни - вярно е, че хората с по-дебели кости по принцип имат повече потенциал да набъбват извън границите на здравословното, но това подлежи на напълно съзнателен контрол. Така че, типове тяло, инфаркти, естетически критерии и т.н. - много хубаво, но от практическа гледна точка здравите дебели кости са номер едно. За съжаление не се падат на всеки.
Мнението беше редактирано от G33K на 16.07.08 19:44.
казано от king_size на 15.07.08, 21:22:
казано от ASTOR на 15.07.08, 20:44:
За сила в китките има упражнения ,ама за дебелина....
и кои са?
Ми да кажем от седеж разгъване и съответно сгъване на китките с щанга.Навиване на въже на специален уред.Абе има има.
Едно време, преди времето на Арнолд (50-те години на миналия век) сгъването на щанга с китки се водело базово упражнение. Вече не е така но ако на някой му трябва по дебела китка може да се насочи натам.
17.07.08
06:23
казано от G33K на 16.07.08, 19:44:
Това с типовете тяло е мъглява теория. Моите китки са тънки, което казвате било характерно за екто. Ако дори за 2-3 седмици вкарам повечко карбс веднага ставам на прасе - това било ендо, следователно и китките ми трябвало да са дебели, ама не. А тия работи с предразположеността към инфаркт ми се виждат леко безумни - вярно е, че хората с по-дебели кости по принцип имат повече потенциал да набъбват извън границите на здравословното, но това подлежи на напълно съзнателен контрол. Така че, типове тяло, инфаркти, естетически критерии и т.н. - много хубаво, но от практическа гледна точка здравите дебели кости са номер едно. За съжаление не се падат на всеки.
Да това не е поради тва че си ендо просто като си свикнал на нвд-вм и минаш на ввд няма как да не стане така ..ако минеш на рбд после на ввд нема да стане вероятно