03.07.08
04:14
Понеже забелязвам ,че доста хора се интересуват от тренировката за корем , реших да поиздиря малко материали и най-накрая изнамерих една програмка , която по мойто скромно мнение е доста добра , може да се изпълнява в домашни условия и може да се ползва както като кръгова , така и като нормална тренировка .
КРЪГОВА ТРЕНИРОВКА :
обратни коремни преси - 1серия - 20 повт.
повдигане на трупа от лег - 1серия - 15 повт.
преса за косите мускули на корема - 1серия - 20 повторения
двойна коремна преса(V преса) - 1серия - 15 повторения
колело - 1серия - 20 повторения
НОРМАЛНА ТРЕНИРОВКА :
обратни коремни преси - 3серии - 20 повт.
повдигане на трупа от лег - 3серии - 20 повт.
преса за косите мускули на корема - 3серии - 25 повторения
двойна коремна преса(V преса) - 3серии - 20 повторения
колело - 3серии - 25 повторения
Ще подрчертая обаче , че ако ви е мазен корема , имате шкембенце или нещо от сорта , само с упражнения няма да стане и ТРЯБВА ДИЕТА !
Понеже съм любител на разнообразните тренировки , мога да ви посъветвам да редувате кръговата и нормалната тренировка .
Надявам се този материал да е бил полезен .
03.07.08
04:19
Ако някой не знае как се прави дадено упражнение - ето го списъка - http://www.bb-team.org/fitness/exercises/#abdominals
03.07.08
06:38
Благодаря много - тъкмо бяха започнали да ми писват упражненията, които аз правя, още повече, че ефектът от диетата (НВД) дава по-забележим резултат....Хареса ми твоето предложение за упражнения. Аз обаче включвам и повдигане на крака от лег без пълно спускане до земята - две серии по 20 повторения: за долна преса, че е много коварна:)
03.07.08
06:41
Само не разбрах каква е тази “обратна” преса
03.07.08
08:13
И на мен:)
03.07.08
08:14
казано от Ива Павлина на 03.07.08, 06:41:
Само не разбрах каква е тази “обратна” преса
Обратната преса е това , което каза по-горе . Привдигане на краката без да ги спускаш до земята .
03.07.08
08:23
Ахам.......а за косите аз правя с извиване
03.07.08
08:28
Ами ... за косите лягаш на земята наснрани , свиваш си крькьть в бедрьть и колената и започваш да се извиваш нагоре .
03.07.08
09:03
Аз правя и такива с извиване, както от обикновена преса, но в най-горната точка извиваш и задържаш.Също и такива с изивване към срещуположно коляно
Пусках го и в друга тема, но не получих отговор на въпроса ми и затова го пуска и тук с цел да не пускам излишни теми :)
На НВД съм което даде много добри резултати, по около 1 кг на седмица.
Обаче не изчистих нищо от корема и вече реших да правя кардио редовно след фитнеса.
Но, някъде бях чул, че тичането сваля повече ММ отколкото мазнини, а при колелото не било така и въпроса ми е дали с колелото ще успея да изчистя малко от корема като наблягам на него с термо колан от който са потя доста?
Мнението беше редактирано от maninc на 18.07.08 11:49.
Как така не си свалил нищо от талията, мери ли се ? Колко седмици продължи диетата ? Относно това, че тичането сваля повече ММ, зависи от това какво ядеш през деня, т.е увеличи белтъчините докато си на НВД.
П.С : Това, че се потиш не означава, че гориш мазнини, не употребявай никакви термо колани.
Не съм свалил и грам от талията, но като цяло изчистих доста мазнини. А колко точно не съм ги бройл седмиците точно. Свалих около 12-13кг.
И как да разбера, че гора мазнини ако не по това че се пота?
казано от maninc на 18.07.08, 13:06:
И как да разбера, че гора мазнини ако не по това че се пота?
Визуално. Ако сваляш мазнини с прилична скорост няма да имаш проблем да го забележиш.
Еми тогава започвам усилено да тренирам на колелото, по 30-40-50мин. тренировка пък ще видим :)
Благодаря ;)
По-добро средство за изгаряне на мазнини от бягането няма - въпросът е там, че трябва да си прецизен с храненето и суплементите за да запазиш ММ!